F FilmBoy Awards 2013: Η Απονομή - FilmBoy FilmBoy Awards 2013: Η Απονομή - FilmBoy
  • Latest News

    FilmBoy Awards 2013: Η Απονομή


    Καλώς ήρθατε στην απονομή των 4ων FilmBoy Awards για τις καλύτερες ταινίες του 2012, όπως τις επιλέξατε εσείς οι αναγνώστες του FilmBoy.

    1.480 ψήφοι  σε 9 κατηγορίες, σχεδόν οι διπλάσιοι από τα περσινά και με  αυστηρότερη διαδικασία σχετικά με το πόσες φορές μπορούσε να ψηφίσει ο καθένας από σας, για να αποφύγουμε διπλές και τριπλές επιλογές.

    Ύστερα από τις επιλογές των συντακτών στο 2012 in Review, τα Oscar απόψε το βράδυ και τις δικές σας επιλογές σήμερα, ολοκληρώνεται άλλη μια χρονιά κατά την οποία προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα πάντα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κινηματογράφο.

    Χωρίς άλλο πρόλογο λοιπόν, οι αναγνώστες του FilmBoy αποφάσισαν:



    Best Comedy  


    Στις κωμωδίες δεν είχαμε ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο η 1η θέση παίχτηκε ανάμεσα σε δύο ταινίες, με το Ted να επικρατεί τελικά του The Dictator (29,24% έναντι 23,39%), ενώ μάχη δόθηκε για τη 3η θέση, όπου το Project X επικράτησε του American Reunion και του Moonrise Kingdom για έναν και δύο ψήφους αντίστοιχα.

    Οι προηγούμενοι νικητές ήταν το Horrible Bosses πέρυσι, το Due Date το 2010 και το Hangover το 2009.









    Best Drama 


    Σχετικά καθαρό νικητή είχαμε στο Drama, με το Life of Pi να παίρνει το 27,50% των ψήφων σας, αφήνοντας το The Impossible στη 2η θέση με 15,63% και λίγο πιο κάτω το Lincoln με 12,50%, μία μόλις ψήφο περισσότερη από το 4ο Silver Linings Playbook – το οποίο όμως άργησε να πάρει μπρος λόγω της καθυστερημένης προβολής της στην Ελλάδα.

    Οι προηγούμενοι νικητές ήταν το The Artist πέρυσι, το Black Swan το 2010 και το The Time Traveller’s Wife το 2009.








    Best Horror 


    Η αλήθεια είναι ότι στις ταινίες τρόμου δεν υπήρξε ποτέ πραγματικός συναγωνισμός, παρά μόνο από τη 2η θέση και κάτω.

    Το απίστευτο The Cabin in the Woods πήρε το 41,34% των ψήφων σας, αφήνοντας 2ο το Sinister με 21,23% και 3ο το V/H/S με 8,38%.

    Δηλαδή, η πρώτη ταινία που φέραμε στις αίθουσες ως εταιρεία διανομής, ήταν η 3η καλύτερη ταινία τρόμου της χρονιάς, σύμφωνα με τους αναγνώστες του FilmBoy.
    Αυτό και μόνο με κάνει πολύ περήφανο…

    Οι προηγούμενοι νικητές ήταν το Scream 4 πέρυσι, το Piranha 3D το 2010 και το Martyrs το 2009.






    Best Comic-based 


    Στη φετινή κατηγορία των comic-based ταινιών υπήρξε η μεγαλύτερη μάχη, με το The Dark Knight Rises τελικά να επικρατεί για λίγο του The Avengers (44,85% έναντι 40,72%).

    Φυσικά, και αφού όλες οι ψήφοι πήγαν σε αυτά τα δύο, το 3ο Men in Black 3 είχε μόνο 5,15% και το 4ο The Amazing Spider-Man μόλις 4,64%.

    Χωρίς ψήφο τελείωσε το Ghost Rider: Spirit of Vengeance, ενώ αναζητείται εκ της διεύθυνσης ο φίλος που ψήφισε το John Carter ως τη καλύτερη ταινία comic/superhero της χρονιάς.

    Περσινός νικητής (τις άλλες χρονιές δεν υπήρχε η κατηγορία) ήταν το X-Men: First Class.






    Best Action 


    Η επιστροφή του James Bond ήταν εκκωφαντική, με το Skyfall να έρχεται 1ο στις προτιμήσεις σας με 44,59%, ενώ 2ο με τις μισές σχεδόν ψήφους, ήρθε το επίσης φοβερό The Raid: Redemption (24,20%) και 3ο το The Expendables 2, που τόση συζήτηση προκάλεσε εδώ στο FilmBoy, με 11,46%.

    Safe House, Taken 2 και The Bourne Legacy ισοβάθμισαν με 5,10% έκαστος, ενώ καμία ψήφο δεν πήρε το The Man With the Iron Fists.
    Είδες για να μην έχουμε κάνει review ακόμα;

    Οι προηγούμενοι νικητές ήταν το Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows πέρυσι, το Kick-Ass το 2010 και το Sherlock Holmes το 2009.






    Best Adventure/Thriller
     


    Πάντα ενδιαφέρουσα κατηγορία με ταινιάρες.
    Σχετικά εύκολα, νικητής ο Tarantino και το Django Unchained με 35,47%, με 2ο τον Peter Jackson και το Hobbit: An Unexpected Journey με 25% και 3ο τον Ben Affleck και το Argo με 16,28%.

    Έκπληξη προκαλεί η τιμητικότατη 4η θέση του Underworld: Awakening, και η …τελευταία για το Zero Dark Thirty, χωρίς ούτε ένα ψήφο.

    Μετά τους twihards, μάλλον σταμάτησαν να μας διαβάζουν και στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

    Οι προηγούμενοι νικητές ήταν το The Girl With the Dragon Tattoo πέρυσι, το The Shutter Island το 2010 και τα Twilight: New Moon και Inglourious Basterds μαζί, το 2009.







    Best Sci-fi 


    Απόδειξη των καλών ταινιών επιστημονικής φαντασίας το 2012, είναι η μάχη που έγινε για τις πρώτες πέντε θέσεις της κατηγορίας!

    Αν και το Prometheus πήρε άνετα τελικά τη 1η θέση με 27,11%, από εκεί και πέρα οι διαφορές ήταν πολύ μικρές.

    Το The Hunger Games ήρθε 2ο με 19,28% και το Cloud Atlas 3ο με 18,07% και δυο ψήφους λιγότερους, αφήνοντας τελικά το Looper στη 4η θέση με 15,66% και στη 5η το Chronicle με 10,24%.

    Κανένας ψήφος για το The Day, που όμως δεν ήταν ευθέως sci-fi…

    Πέρυσι δεν υπήρχαν αρκετά sci-fi για να σχηματιστεί κατηγορία, αλλά το 2010 νικητής ήταν το Inception και το 2009 το Avatar.






    Best Foreign 


    Στα μη-Αγγλόφωνα φιλμ της χρονιάς, υπήρξε μάχη μέχρι εσχάτων για τα Amour και Headhunters, με το Γαλλικό να έρχεται τελικά 1ο με 34,13% και το Νορβηγικό 2ο με 30,95%.

    Αρκετά πιο κάτω, το Rust and Bone ήρθε 3ο με μικρή διαφορά από το 4ο The Flowers of War και το 5ο Turn Me On, Dummit!

    Πάντως, είναι η πρώτη χρονιά που στα Ξενόγλωσσα επικρατούν τα δράματα, αφού πέρυσι κέρδισε το I Saw The Devil και το 2010 το [REC] 2.


    Το 2009 δεν υπήρχε η κατηγορία.




    Best Animation 


    Για πρώτη φορά μπήκε η κατηγορία με τα καλύτερα animation, και δε θα μπορούσε να τύχει πιο ιδανική, καθώς είχαμε εξαιρετικά animation φέτος.

    Για δύο μόλις ψήφους, νικητής είναι το Hotel Transylvania με 20,65%, έναντι 19,35% του 2ου Wreck-it Ralph.

    Στη 3η θέση ήρθε το Brave, ενώ Frankenweenie και Ice Age:Continental Drift ισοβάθμησαν στη 4η θέση.

    Χειρότερο όλων, το The Lorax, με δύο μόλις ψήφους.






    Ραντεβού τον Ιανουάριο του 2014 με τα 5α FilmBoy Awards.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: FilmBoy Awards 2013: Η Απονομή Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top