F Μη Σπρώχνεις, Ερχομαι - Due Date - FilmBoy Μη Σπρώχνεις, Ερχομαι - Due Date - FilmBoy
  • Latest News

    Μη Σπρώχνεις, Ερχομαι - Due Date

    Έχετε παίξει ποτέ το παιχνίδι ‘Μπέρδεψε τις ταινίες’;
    Εντάξει, ούτε εγώ αλλά το είχα στο μυαλό μου συχνά.

    Το Due Date του Todd Phillips κάνει αυτό ακριβώς.

    Αναρωτιέται τι θα συνέβαινε αν ο Tony Stark, ο χαρακτήρας – δημιουργός του Iron Man συναντούσε τον Alan Garner, τον ηλίθιο χαρακτήρα του The Hangover και αναγκάζονταν να ταξιδέψουν μαζί στην ενδοχώρα των ΗΠΑ!

    Οι κωμωδίες ηλιθίων είχαν μια σχετικά γρήγορη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

    Οι αδελφοί Farrelly ξεκίνησαν δειλά δειλά με το Dumb & Dumber (ο Ηλίθιος κι ο Πανηλίθιος) κι έκαναν το μπαμ με το Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη ξετινάζοντας το box office τότε.

    Μετά ήρθε ο Ben Stiller με το Meet the Parents και το sequel Meet the Fockers που, αν και δεν ήταν ακριβώς ...‘ηλίθια ταινία’ , καθιέρωσε έναν γκαφατζή ήρωα που συνεχίζει να τον ακολουθεί στη καριέρα του με το δεύτερο sequel που περιμένουμε σε λίγους μήνες αλλά και με τη παρένθεση εισπρακτικά του The Heartbreak Kid.

    Μέχρι που ήρθε ο Todd Phillips το περσινό καλοκαίρι με το Hangover του για να πάρει τα σκήπτρα του βασιλιά της R-rated κωμωδίας από τους αδελφούς Farrelly και τη δική τους Μαίρη, με έναν χαρακτήρα που δε θα μπορούσε να παίξει καλύτερα ...




    ...άλλος εκτός από τον Zach Galifianakis.

    Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι το Due Date είναι η spin off ταινία εκείνου του χαρακτήρα.

    Όσο για τον Robert Downey Jr. δεν έχω πια καμία αμφιβολία ότι μπορεί εύκολα να μας κάνει να χαμογελάσουμε (βλ. Tropic Thunder και Sherlock Holmes).

    Ο Πήτερ (Robert Downey Jr.) βρίσκεται στην Atlanta αλλά πρέπει να πάει επειγόντως στο Los Angeles. 


    Η γυναίκα του (Michelle Monaghan, που το FilmBoy την έχει σταμπάρει από το Trucker και όχι από το Gone Baby Gone) είναι έτοιμη να γεννήσει και θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της.

    Ένα περιστατικό στο αεροπλάνο κάνει αυτόν και ένα παράξενο τύπο ονόματι Ίθαν (Zach Galifianakis) με το γαλλικό μπουλντόγκ του να χάσουν τη πτήση τους αλλά και να μπουν στη No-Fly λίστα του αεροδρομίου, κάτι που τους αναγκάζει να μοιραστούν το ταξίδι οδικώς.

    Έχετε κάθε δίκιο να βρίσκετε ομοιότητες στην ιστορία με τη κλασική κωμωδία του μακαρίτη John Hughes, Planes, Trains and Automobiles του 1987.

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 5 Νοεμβρίου με ένα εντυπωσιακό για κωμωδία άνοιγμα τριημέρου με 32 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην Ελλάδα η Village θα το φέρει στις 2 Δεκεμβρίου.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μη Σπρώχνεις, Ερχομαι - Due Date Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top