F Scream 4 - FilmBoy Scream 4 - FilmBoy
  • Latest News

    Scream 4

    Παρά τις αρκετές νέες προσθήκες, το Scream 4 είναι μια ταινία για τους φανς του original Scream του 1996, μη γελιόμαστε.

    Όσοι θα πάμε να το δούμε θα έχουμε στο μυαλό μας το απίστευτο γνήσιο που προσωπικά με στοίχειωσε για πολλά χρόνια υποχρεώνοντας με να το σημειώνω κάθε φορά που έπρεπε να επιλέξω τις καλύτερες ταινίες που έχω δει, ever.

    Τι μπορείς να περιμένεις όμως από ένα 3ο sequel 15 χρόνια μετά από το original, ειδικά όταν προηγηθήκαν άλλα 2 κατώτερα του αναμενομένου;

    Εγώ που ελπίζω, θα σας θυμίσω ότι ο Wes Craven που σκηνοθετεί ξανά, είχε πει πριν χρόνια ότι ‘δε θα αναλάβω κανένα Scream ξανά, εκτός αν το σενάριο είναι όσο καλό ήταν το 1ο’.

    Το γεγονός ότι οι κύριοι πρωταγωνιστές επιστρέφουν ξανά – κάνοντας το Scream από τα ελάχιστα franchise το οποίο δεν άλλαξε πρωταγωνιστές σε κανένα sequel του - δε μου λέει κάτι γιατί και στα προηγούμενα οι ίδιοι ήταν και είδαμε το αποτέλεσμα.

    Το Scream 4 είναι γεμάτο αναφορές στα παλιά και ειδικά σε αυτό που ...




    ...τα άρχισε όλα.

    Από τη μια αυτό είναι ευχάριστο νέο για τους φανς, από την άλλη έχει το στραβά του.

    Το Scream 2 και 3 βασίστηκαν πολύ στα 'Stab' φιλμς, τις ταινίες μέσα στις ταινίες που βασίζονταν στις δολοφονίες του Woodsboro, κι ενώ στο 2 αυτό ήταν κάπως υποφερτό, στο 3 κούρασε πραγματικά καθώς έδειχνε τα γυρίσματα της ταινίας 'Stab 3'(!) καθώς και πολλά παράλογα πράγματα όπως η καριέρα ηθοποιού της μητέρας της Sydney, η άφιξη της αδερφής του Randy κλπ.

    Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στο Scream 4.

    Αυτή τη φορά έχουμε την επέτειο των 10 χρόνων από τους φόνους του Woodsboro και η Sydney (Neve Campbell) επιστρέφει στη πόλη για να περάσει τις γιορτές και φυσικά η Gale (Courteney Cox) και ο Dewey (David Arquette) - παντρεμένοι από το Scream 3 - θα είναι και αυτοί εκεί. 


    Επίσης λογικό είναι να έχει η Sydney κάποιους συγγενείς στη πόλη.

    Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι αυτές οι συνδέσεις δε θα ...ξεχειλώσουν.

    Θυμάμαι ότι το 1ο Scream, αν και πρωτότυπη παραγωγή, είχε επιτυχία επειδή αναφερόταν σε αγαπημένα κλισέ περασμένων θρίλερ και μακάρι το Scream 4 να κάνει αντίστοιχα το ίδιο με τα αγαπημένα ‘κλισέ’ του 1ου .

    Εύχομαι μόνο να μην είναι ένα Scream 2 στο Γυμνάσιο.

    Με νεοφερμένο cast όπως η Emma Roberts, η Lucy Hale, η Kristen Bell, η Anna Paquin, η Marley Shelton και η Hayden Panettiere καθώς και το ότι ο δολοφόνος βγάζει στο YouTube τους φόνους του, πολύ το φοβάμαι.

    Ας έχουμε εμπιστοσύνη στον μετρ του είδους όμως, κι ας μας έχει απογοητεύσει πρόσφατα (My Soul To Take).

    Α, και ξέχασα ...virgins can die now!

    Το Scream 4 κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα σε Ελλάδα και Αμερική στις 14 Απριλίου.  


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Scream 4 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top