F ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ - SHERLOCK HOLMES - FilmBoy ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ - SHERLOCK HOLMES - FilmBoy
  • Latest News

    ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ - SHERLOCK HOLMES

    **********   9/10
    Με τα...νέα φεγγάρια και κάποιες βαρύγδουπες αναβολές (βλ. Shutter Island), είχαμε σχεδόν ξεχάσει το Sherlock Holmes, για να έρθει το γαματο του trailer να μας θυμίσει ότι και αυτό επίσης θα σημαδέψει το φετινό κινηματογραφικό χειμώνα.  

    Φήμες για reshoots και μυστήριες εμφανίσεις όπως αυτή του Brad Pitt σε μικρό ρόλο (οι οποίες γρήγορα διαψεύστηκαν) έκαναν κάποιους να πιστεύουν ότι η ημερομηνία θα πάει πιο πίσω αλλά τελικά έχει κλειδώσει για τα Χριστούγεννα.  

    Ο χαρακτήρας του Σερλοκ Χολμς δημιουργήθηκε το 1887 από τον Σκοτσέζο συγγραφέα Sir Arthur Conan Doyle και εμφανίστηκε σε 4 μυθιστορήματα και 56 άλλες μικρές ιστορίες.
    Η ταινία του Guy Ritchie όμως δεν είναι βασισμένη σε καμία τέτοια ιστορία και, μεταξύ μας, δεν είμαι σίγουρος ότι αναφέρεται καν για τον ίδιο άνθρωπο. 

    Ξεχάστε την εικόνα που έχετε για τον ντετέκτιβ με το καπέλο και την πίπα (εδώ δεν υπάρχει καν καπέλο), τον ευγενή που ξεδιάλυνε αστυνομικές υποθέσεις με το ‘σεις’ και με το ‘σας’ και πέταγε ατάκες όπως ‘Αγαπητέ μου, αυτό είναι σχετικό!’ 

    4 άνθρωποι με επικεφαλής τον Michael Robert Johnson έγραψαν ένα σενάριο που δείχνει έναν ρέμπελο, ερασιτέχνη μποξέρ, πειραχτήρι στα όρια του αγενή Σερλοκ, ερμηνευμένο από έναν απολαυστικό Robert Dawney Jr., ο οποίος έχει την αμέριστη βοήθεια στο μυαλό και στα μπράτσα του Δρ. Γουοτσον που τον υποδυεται ο Jude Law.  

    Ο χαρακτηρας της Irene Adler απο την Rachel McAdams (...paparazzi τακους;)  είναι η μόνη γυναικα στην οποια έχει εκτιμηση ο Σερλοκ, αν και στα βιβλια ποτε δεν έχει εκδηλωθει ερωτικη σχεση.
    Οι τρεις τους θα προσπαθησουν να λύσουν μια υποθεση που απειλει ολόκληρη την Αγγλια του 1800 στην οποια λαμβανει χώρα η ταινία, με ένα στυλ που μοιαζει σε Τζεημς Μποντ της εποχης.  


    Photo Gallery

    Όσο κι αν φαινεται περιεργο, είναι το πρωτο φιλμ με ήρωα τον Σερλοκ Χολμς που βγαίνει σε αμερικανικές αιθουσες μετα το 1988 οπου σε μια κωμωδια τον ενσαρκωνε ο Michael Caine.
    Η Warner Bros έχει δει το κενό και βιάζεται να προχωρησει γρήγορα σε ένα sequel, και παλι υπό τις οδηγιες του Guy Ritchie. 

    Για τον Jude Law είναι χαρμοσυνα νέα μιας και χρειαζεται επειγοντως μια ώθηση στη λαμψη του, αλλά για τον Robert Dawney Jr. ούτε κρύο ούτε ζεστη.
    Βλέπετε, πλησιαζει και το mega-blockbuster Iron Man 2 το Μάιο του 2010 γι’αυτό και υπό το φόβο της υπερεκθεσης αρνήθηκε να παρουσιάσει τα Όσκαρ μαζι με τον Ben Stiller.


    Η παγκοσμια πρεμιερα της ταινίας είναι για τα Χριστουγεννα, μαζι και αλλα στην Ελλάδα θα κανουμε υπομονη μεχρι τις 14 Γεναρη.
    Το trailer είναι απολαυστικο, με πολύ δράση και ΠΟΛΥ χιουμορ και...κοιτα να δεις που ο Guy Ritchie είναι καλός σκηνοθετης! Έχει γουστο...

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ - SHERLOCK HOLMES Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top