F REC 2 - FilmBoy REC 2 - FilmBoy
  • Latest News

    REC 2


    **********   7/10
    Το Quarantine ήταν remake σε αμερικάνικη έκδοση του Ισπανικού Rec που τόσο άρεσε, και ήταν το πρωτο μου ποστ.

    Αφού με αφήσετε λίγα δεύτερα να απολαύσω τη συγκινητική αυτή στιγμή, να σας πω ότι όταν το Ισπανικό ντουέτο που εξέπληξε τους πάντες με το Rec, λέει sequel εννοεί τη συνέχεια από το επόμενο δευτερόλεπτο που τέλειωσε το πρωτο!    

    Ο Jaume Balaguero και ο Paco Plaza είχαν το χρέος να κρατήσουν όλα αυτά που άρεσαν στη πρώτη ταινία αλλά να προσθέσουν και κάτι νέο.

    Και επειδή κανείς δε θα θέλει να καταστρέψω την έκπληξη, θα κρατήσω την υπόθεση στα βασικά. 

    Θυμάστε εκείνο το σκοτεινό κτίριο όπου είχε καταληφθεί από ζόμπι και όπου παγιδευτήκαν μέσα ένα σωρό άσχετοι – από ξανθιά ρεπόρτερ (και ...firemen-lover) μέχρι μαύρο καμεραμάν με κάμερα πιτσιλισμένη με αίμα;

    Αυτή τη φορά στο ίδιο κτίριο μπαίνει ένας χεσμενος-απο-φοβο γιατρός του υπουργείου (Jonathan Mellor) και 4 υπερμπατσοι της ομάδας Swat (δε λέω τα ΜΑΤ γιατί η ταινία δεν είναι κωμωδία) με εξοπλισμό τύπου Στρατιώτες Του Σύμπαντος και κάμερες στα κράνη (Oscar Sanchez Zafra, Ariel Cassas, Pablo Rosso).  

    Ενώ στο πρωτο όλη η εικόνα ερχόταν από τη μια και μοναδική κάμερα του τυχερού (...γιατί πεθαίνει προτελευταίος και όχι πρώτος όπως γίνεται συνήθως) καμεραμάν, στο Rec 2 βλέπουμε τη δράση από τις πολλές κάμερες των ζωντανών μπάτσων, κάτι που όπως μαθαινω, δε λειτουργεί πάντα όσο καλά όσο στο 1. 

    Θα μου πείτε τώρα, μόνο 5; Τι σόι μακελειό μπορείς να κάνεις με 5 μόνο άτομα; 

    Δε θέλω να σας πω πολλά, γιατί κι εγώ που τα έμαθα χαλαστηκα λίγο, απλά μόνο ότι στο κτίριο μπαίνουν ...και άλλοι (αν και αν δεις το trailer ίσως το καταλάβεις και μόνος σου).

    Άντε, να πω και ότι ο γιατρός ξέρει πιο πολλά από ότι λέει, και όταν οι κομάντος παγιδεύονται σε ένα δωμάτιο, δεν τους επιτρέπεται να φύγουν αν δε πάρουν μολυσμένο δείγμα από το ...υπόγειο!

    Διαβάζω ότι το κλίμα είναι το ίδιο, με ξαφνικά πετάγματα από το σκοτάδι, με επιθέσεις σε πολύ πρωτο πλάνο (πιο πολύ δε γίνεται), με πολύ αίμα και με λίγο περισσότερο ευδιάκριτα τα ζόμπι, αλλά και μια αμφιλεγόμενη ανατροπή στο θέμα της μόλυνσης και του ιού, που αφήνει ορθάνοιχτη τη πόρτα για ένα πιθανό Rec 3.  

    Σε τέτοιες περιπτώσεις οι original ταινίες παραμένουν και καλύτερες λόγω της πρωτοτυπίας κι επειδή δεν το περιμένεις. 
    Θα είμαι ευχαριστημένος αν έστω είναι όσο καλή ήταν η πρώτη, η έστω το καθόλου κακό remake Quarantine. 

    Η ταινία προβλήθηκε πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά στη Βενετία και το Τορόντο, και στην Ισπανία έκανε πρεμιέρα χτες, 2 Οκτωβρίου. 

    Όπως και το πρωτο, δε βρήκε διανομή στην Αμερική και η Sony Pictures θα το πάει πάλι κατευθείαν στο DVD.  

    Για την Ελλάδα ακόμα δε γνωρίζω τίποτα.

    Να σας τρομάξω όμως λίγο, θυμίζοντας σας ότι το Rec το είδαμε 7 μήνες μετά την Ισπανική πρεμιέρα της.  Πολύ λογικά ίσως, καθώς κανείς δεν ήξερε το φιλμ και κανείς δε περίμενε την επιτυχία του.

    Το αποκλείω αυτή τη φορά να αργήσει τόσο πολύ. Αλλά πάλι... 

    Δείτε τα 2 trailer που υπάρχουν, το ένα μικρότερο από το άλλο, αλλά και τα δυο μαζί ένα γαμάτο shootemup που αν κάτσετε πολύ κοντά στην οθόνη σας ίσως ...σας λερώσει!          


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: REC 2 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top