F Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ - THE TIME TRAVELLER'S WIFE - FilmBoy Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ - THE TIME TRAVELLER'S WIFE - FilmBoy
  • Latest News

    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ - THE TIME TRAVELLER'S WIFE


    **********   6/10
    Όταν το Ghost συναντά το Love Story και πάνε μαζί... Back to The Future, έχουμε τη Γυναίκα του Ταξιδευτή, μια δακρύβρεχτη ιστορία αγάπης, διαφορετική από τις άλλες και ένα καλό date movie.

    Αν το πίστευε αυτό η New Line δε θα το έβαζε μέσα στο κατακαλόκαιρο, θα μου πείτε...

    Ο Γερμανός σκηνοθέτης του Flightplan, Robert Schwentke  δοκιμάζει τη τύχη του σε ένα είδος που δε ξέρει, αλλά έχει τη βοήθεια του βραβευμένου με Oscar το 1990 για το Ghost, Bruce Joel Rubin που έγραψε το σενάριο και φυσικά τις συμβουλές της συγγραφέως του ομότιτλου βιβλίου, Aundrey Niffenegger, η οποία πάντως πρέπει να έκανε πολύ μεγάλες υποχωρήσεις αφού το φιλμ τελικά, δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο της!

    Πρόκειται για την ιστορία του Χενρυ (Eric Bana), ενός βιβλιοθηκάριου που κάνει ταξίδια στο χρόνο χωρίς να το θέλει (ας έχουμε πολύ καλή διάθεση και ας ξεχάσουμε ότι αυτό προσπαθούν να το αιτιολογήσουν ιατρικά (!) ως γενετική ανωμαλία με τίτλο ‘Chrono-impairment’) και που γνωρίζει την Κλαρ από τα 6 της (που την υποδύεται η 10χρονη Brooklynn Proulx, και όταν μεγαλώνει η Rachel McAdams).  

    Εκείνη είναι πεπεισμένη ότι είναι ο μοναδικός έρωτας της ζωής της και όταν μετά από χρόνια τον συναντάει φυσικά τον παντρεύεται παίρνοντας όμως μαζί της και όλα τα προβλήματα που κουβαλάει ένας σύζυγος που εξαφανίζεται συνέχεια για άλλους κόσμους.

    Το μυθιστόρημα εξηγεί πολλές λεπτομέρειες, όπως το ότι ο Χενρυ πηγαίνει σε άλλους χρόνους χωρίς λεφτά και χωρίς ρούχα, και έχει πολλούς καβγάδες και μπλεξίματα με την αστυνομία. 

    Ακόμα, όταν εκείνος φεύγει, έχει τη δυνατότητα να αφήσει στο παρόν έναν Χενρυ διαφορετικής ηλικίας (ας πούμε στο γάμο του η Κλαρ αναγκάστηκε να έχει στο πλάι της έναν υπερήλικα!). 

    Τέλος, δεν υπάρχει χρονολογική σειρά στα τεκταινόμενα.

    Όλα αυτά στη ταινία δεν υπάρχουν δε γινονται ακριβως ετσι. 

    Για τις ανάγκες μιας βατής ερωτικής ιστορίας, όλα γίνονται με χρονολογική σειρά, ο Χενρυ είναι πάντα ωραίος και τα ταξίδια γίνονται με έναν ρομαντικό τρόπο, χάρη στα πλάνα του Robert Schwentke.

    Η ταινία καθυστέρησε να ολοκληρωθεί κοντά ένα χρόνο, περιμένοντας να μεγαλώσουν τα ... μαλλιά του Eric Bana

    Όταν τα γυρίσματα τελείωσαν, ο Αυστραλός ηθοποιός κουρεύτηκε για τις ανάγκες του Star Trek, και όταν χρειάστηκαν reshoots έπρεπε να περιμένουν. 

    Πάντως, επιτέλους φέτος, και μετά τη Τροία, ο Eric Bana έχει δουλειά αφού έρχεται και το Funny People.

    Όσο για την κουκλίτσα και εύθραυστη Rachel McAdams (που όμως δεν απέφυγε ένα nipslip σε μια πρεμιέρα!) ακούγονται πολύ καλά λόγια για την ερμηνεία της, αλλά θα πρέπει κάποιος να της πει να προσέχει όταν πηγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές για να διαφημίσει τις ταινίες της και να μην αποκαλύπτει το τέλος της (!!) όπως έκανε προχθές Πέμπτη στο σόου του Jon Steward, δυο μέρες πριν τη πρεμιέρα στην Αμερική (14 Αυγούστου).

    Στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Σεπτέμβρη από τη Village Roadshow.
    Δείτε το trailer.           
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ - THE TIME TRAVELLER'S WIFE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top