F Κριτική: Το Παιχνίδι του Ρόδου - Bajo La Rosa - FilmBoy Κριτική: Το Παιχνίδι του Ρόδου - Bajo La Rosa - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Το Παιχνίδι του Ρόδου - Bajo La Rosa




    Έχοντας περάσει από τα μεγαλύτερα genre φεστιβάλ του κόσμου βγαίνοντας όχι απλά αλώβητο αλλά με δυο τσουβάλια βραβεία, το Bajo La Rosa καταφτάνει στις ελληνικές αίθουσες για να σημάνει την έναρξη της νέας σεζόν και να σας συναρπάσει.

    Μαδρίτη. Μια τυπική ημέρα ξεκινάει στη μεσοαστική οικογένεια του οδοντίατρου Oliver και της δικηγόρου Julia. 
    Όλοι φεύγουν για τις δουλειές τους, και η 10χρονη Sara πάει στο σχολείο της. 
    Μια κακή συνεννόηση όμως και κανείς δεν πάει να παραλάβει τη μικρή το μεσημέρι. 
    Οι ώρες περνούν και κανείς δε ξέρει που είναι το κορίτσι. 
    Οι πρώτες έρευνες της αστυνομίας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. 
    Μέχρι που δύο ημέρες μετά βρίσκουν ένα μυστηριώδες σημείωμα στη πόρτα τους από κάποιον που ισχυρίζεται πως κρατάει τη κόρη τους και για να την επιστρέψει, δε ζητάει λύτρα αλλά να έρθει σπίτι τους το βράδυ και να τους μιλήσει! Ποιος το έστειλε και τι θέλει; 
    Οι απαντήσεις δεν θα αρέσουν σε κανέναν…

    Το Bajo La Rosa είναι η δεύτερη ταινία του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Josué Ramos, με το νεαρό δημιουργό να αξιοποιεί στο μέγιστο τα λιγοστά μέσα που έχει στη διάθεσή του και να μας παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ψυχολογικό δραματικό θρίλερ!



    Όλη η ταινία διαδραματίζεται μέσα στους τέσσερις τοίχους της οικογενειακής εστίας, και το μεγαλύτερο μέρος της σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, με τον θεατή να παρακολουθεί αποσβολωμένος και με κομμένη την ανάσα την εν λόγω συνάντηση του απαγωγέα με την οικογένεια του κοριτσιού. 
    Η μεγάλη δύναμη του φιλμ είναι το πρωτότυπο, γεμάτο ανατροπές, πανέξυπνο και εν τέλει σοκαριστικό σενάριο που καταφέρνει να παρουσιάσει σωστά και ρεαλιστικά τους χαρακτήρες και κατόπιν να τους ρίξει σε ένα σχεδόν σαδιστικό παιχνίδι αποκαλύψεων και ομολογιών.

    Ο κρυμμένος άσος στο μανίκι είναι η παρουσία του αργεντινού Ramiro Blas (Down a Dark Hall), γνωστότερος ως Sandoval από το ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά Vis a Vis που προβάλλεται και στην ελληνική τηλεόραση, με τον ηθοποιό να δίνει μια καταπληκτική και πολυεπίπεδη ερμηνεία σε έναν ρόλο που απέχει πολύ από εκείνον του τυπικού villain. 
    Πολύ καλοί στέκονται δίπλα του και οι Pedro Casablanc (Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα) και Elisabet Gelabert (La Casa de Papel).

    Έστω και κάπως ακατέργαστο, το Bajo La Rosa είναι ένα πραγματικό διαμάντι που δε πρέπει σε καμιά περίπτωση να προσπεράσετε.

    Στους κινηματογράφους από 26 Σεπτεμβρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Το Παιχνίδι του Ρόδου - Bajo La Rosa Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top