F Αφιέρωμα Lucifer Valentine: Η ιστορία ενός μοχθηρού σκηνοθέτη - FilmBoy Αφιέρωμα Lucifer Valentine: Η ιστορία ενός μοχθηρού σκηνοθέτη - FilmBoy
  • Latest News

    Αφιέρωμα Lucifer Valentine: Η ιστορία ενός μοχθηρού σκηνοθέτη


    Το όνομα Lucifer Valentine είναι το ψευδώνυμο ενός Καναδού underground σκηνοθέτη.
    Ο Lucifer Valentine είναι ιδιαίτερα γνωστός στο είδος του extreme σινεμά, καθώς έχει δημιουργήσει το δικό του πορνογραφικό καλλιτεχνικό υπό-είδος με το όνομα Vomit Gore.
    Το είδος αυτό συνδυάζει τα αρχετυπικά σπλάτερ στοιχεία που συναντάμε σε οποιαδήποτε torture porn εμπειρία και τα αναμειγνύει με τον αηδιαστικό φετιχισμό της εμετοφιλίας.
    Ο Valentine γεννήθηκε στην Νότια Αφρική και οι γονείς του ήταν σατανιστές στο θρήσκευμα και εντομολόγοι στο επάγγελμα. 
    Ζούσε σε ένα σπίτι μαζί με την αυτιστική μικρή του αδελφή, την Cinderella.
    O Valentine ξεκίνησε να μαγνητοσκοπεί την αδελφή του, φτιάχνοντας διάφορες οικογενειακές ταινίες και εκείνη την στιγμή κόλλησε το μικρόβιο του κινηματογραφιστή.
    Στα διάφορα βιντεάκια που τράβηξε, όπου η μικρή του αδελφή τραγούδαγε, συνειδητοποίησε πως μπορούσε από μονή της να κάνει την φωνή της να μιλάει σε slow motion, καθώς και κάποια αλλά παραφυσικά φαινόμενα, τα οποία ο ίδιος τα ανήγαγε σε κατάληψη από κάποιο πνεύμα.

    Το ενδιαφέρον του για το σινεμά ξεκίνησε όταν ταξίδεψε στο Μεξικό, εκεί μυήθηκε στις πορνογραφικές ταινίες του Max Hardcore και εκεί συνειδητοποίησε τον δρόμο που θα ακολουθούσε ως δημιουργός.
    Αποφάσισε να ταξιδέψει στον Καναδά και να μείνει μόνιμα εκεί. 
    Η Cinderella του έστελνε συχνά γράμματα καθώς όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος σε συνέντευξη του, ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του.
    Στον Καναδά συνάντησε πολλά ενδιαφέροντα άτομα από το περιθώριο, η πιο σημαντική του γνωριμία ήταν η Ameara LaVey (το αληθινό της όνομα ήταν Brandy Petrie), ένα κυνηγημένο κοριτσάκι, μπλεγμένο στα ναρκωτικά, που χρειαζόταν μια φιλική στέγη για να πει τον πόνο του.
    Ο Valentine δέχτηκε να την φιλοξενήσει με την προϋπόθεση να γίνει η μούσα του στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. 
    H Ameara Lavey δέχτηκε και έτσι γεννήθηκε το Slaughtered Vomit Dolls (2006).

    Στην ταινία παρακολουθούμε την Angela Aberdeen μια δεκαεννιάχρονη βουλιμικιά κοπέλα, η οποία ήθελε να γίνει μπαλαρίνα αλλά τελικά κατέληξε να γίνει στρίπερ. Η Angela κάνει συμφωνία με τον διάβολο και οι εφιάλτες της γίνονται πραγματικότητα. 
    Η ταινία δεν έχει γραμμική αφήγηση, μοιάζει με ένα πειραματικό και ζοφερό βιντεοκλίπ μεγάλου μήκους, γεμάτο ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια γυναικών, αντεστραμμένη industrial μουσική και πολύ εμετό.
    Οι πρωταγωνιστές της ταινίας υπέγραψαν συμβόλαιο προθυμίας στον Valentine, ώστε να μην τον τρέχουν στα δικαστήρια για κακοποίηση. 
    Ο Valentine τους πρόσφερε μια μαγική λέξη σε περίπτωση που υποφέρουν ώστε το γύρισμα να σταματήσει.
    Δυστυχώς, την ίδια μαγική λέξη δεν την ξέρουν οι θεατές, με μονή σωτήρια τους να είναι το κουμπάκι του pause στο τηλεκοντρόλ.
    Το Slaughtered Vomit Dolls είναι μια κακιά ταινία, κουραστική και επαναλαμβανόμενη, η οποία δικαιολογεί την ταυτότητα της, όταν ο προβοκάτορας δημιουργός της, την ανάγει σε ένα νέο είδος, όπως είναι το Vomit Gore.
    Πολλά φεστιβάλ στην Αμερική αρνήθηκαν να παίξουν την ταινία εξαιτίας του αρρωστημένου θέματος της, παρόλα αυτά κατάφερε να βρει διανομή σε dvd και είχε ιδιαίτερη απήχηση σε ένα μικρό κοινό γυναικών που ταυτιζόταν με την τραγική ηρωίδα.
    Οι κοπέλες που αγάπησαν το έργο έστειλαν μηνύματα στον Valentine, με στόχο να γίνουν οι μούσες του. 
    O Valentine δείχτηκε και δημιούργησε ένα νέο νοσηρό έργο, το ReGOREgitated Sacrifice (2008).

    Το δεύτερο πόνημα του Valentine είναι πολύ ανώτερο της πρώτης ταινίας, αλλά ακόμα πιο διεφθαρμένο.
    Δεν υπάρχει σενάριο, αλλά θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο σκληροτράχηλους οπαδούς του σπλάτερ σινεμά. 
    Το πιο σημαντικό κομμάτι της ταινίας είναι οι δίδυμες πρωταγωνίστριες, The Black Angels of Hell, αυτό το σεξομανιακό δίδυμο απαγάγει γυναίκες του δρόμου και τις βασανίζει μέχρι θανάτου.
    Οι φόνοι είναι ευρηματικοί και τα σπλάτερ εφέ άκρως ικανοποιητικά.
    Στην τρίτη ταινία της σειράς, το Slow Torture Puke Chamber (2010), παρακολουθούμε την Hope Likens η οποία βασανίζεται ακόμα από την κακοποίησή που είχε υποστεί όταν ήταν μικρή.
    Σε αυτήν την ταινία ο Valentine δείχνει τα πρώτα σημάδια κούρασης, παρόλα αυτά μας προσφέρει ένα άκρως σοκαριστικό φινάλε για όσους μπορέσουν να επιβιώσουν μέχρι το τέλος.

    Το 2012 αποφασίζει να ωριμάσει ως σκηνοθέτης και μας προσφέρει το αριστούργημα του, το Black Metal Veins.
    Ένα σκοτεινό και ώριμο ντοκιμαντέρ όπου παρακολουθούμε την ζωή ενός συγκροτήματος black metal, ένα συγκρότημα που είναι εθισμένο στα ναρκωτικά και την ηρωίνη, εδώ αντί για εμετό, έχουμε πολλαπλές ενέσεις με σύριγγα.
    Το Black Metal Veins είναι ένα πεσιμιστικό έργο, το οποίο στοιχειώνει τον θεατή και δείχνει την σταδιακή καταστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης.
    Το Black Metal Veins είναι η καλύτερη ταινία στην φιλμογραφία του Lucifer Valentine.
    Την ίδια χρονιά ο Valentine δημιουργεί την μικρού μήκους ταινία, A Perfect Child of Satan (2012), με μια κοπέλα που γνωρίζει ένα αγόρι μέσα από το διαδίκτυο, αλλά τελικά ο «καλός γαμπρός» καταλήγει να είναι το καλύτερο παλικάρι του Σατανά.

    Από το 2015 και μετά, ο Valentine συνεχίζει να δημιουργεί vomit gore ταινίες, αλλά τα dvd των ταινιών του είναι ιδιαίτερα δυσεύρετα, καθώς κυκλοφορούν από underground εταιρίες διανομής σε περιορισμένα αντίτυπα και μόνο για αγορά online.
    To 2015 δημιουργεί το τέταρτο μέρος της vomit gore σειράς, το Black Mass of the Nazi Sex Wizard. Ο Valentine ήταν προετοιμασμένος να γυρίσει άλλες έξι ταινίες με την μόνιμη μούσα του, την Ameara Lavey, αλλά το 2017, η LaVey δολοφονήθηκε μαζί με μια φίλη της, από τον Travis MacPhail, έναν επίδοξο serial killer.
    Ο Valentine απογοητευμένος δημιούργησε την ταινία, The Angela Chapters (2020), ως φόρο τιμής στην αδικοχαμένη μούσα του. Το The Angela Chapters (2020) είναι η τελευταία ταινία στην φιλμογραφία του μέχρι στιγμής.

    Παναγιώτης Γλυνός
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αφιέρωμα Lucifer Valentine: Η ιστορία ενός μοχθηρού σκηνοθέτη Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top