F Review: Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος - Captain America: Civil War - FilmBoy Review: Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος - Captain America: Civil War - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος - Captain America: Civil War




    Η τελευταία υπερηρωϊκή ταινία της Marvel, θέλει τους Captain America και Iron Man να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου και το αποτέλεσμα να είναι ένα χορταστικό πιάτο δράσης και χιούμορ.

    Δύο σούπερ ήρωες που γίνονται αντίπαλοι σε ένα έπος δυόμιση ωρών. 
    Αγωνιούν για το που θα καταλήξει όλο αυτό το πράγμα της κόντρας τους και τι παράπλευρες απώλειες θα υπάρξουν. 

    Cameo περάσματα από ένα σωρό κόσμο και κοσμάκη του ηρωϊκού τους κόσμου, έτσι ώστε να έχουμε κάβα για καμιά δεκαριά ταινίες, sequels, spin offs και δεν συμμαζεύεται.
    Θυμίζει κάτι πρόσφατο, έτσι δεν είναι;

    Ευτυχώς όμως το Captain America: Civil War σε σχέση με το «απέναντι» ξαδελφάκι του Batman v Superman, δεν παίρνει ιδιαίτερα τον εαυτό του στα σοβαρά και προσφέρει αυτό ακριβώς το οποίο λείπει από το αντίπαλο δέος της DC: διασκέδαση.

    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε κάτι ανάλογο του- εξαιρετικού βέβαια -Deadpool, αφού εξετάζονται θέματα όπως το τέλος της φιλίας, η ελεύθερη βούληση των σούπερ ηρώων (αλήθεια!) και η ηθική με βάση τις προσωπικές σχέσεις.

    Ακούγονται βαρύγδουπα και ιδιαιτέρως σοβαρά όλα αυτά, αλλά δεν είναι και τόσο. 
    Διότι το φιλμ έχει φτιαχτεί με την σχεδόν τέλεια αναλογία δράσης και χιούμορ, ενώ προλαβαίνει να χτίσει πειστικότατα πολλούς από τους δεκάδες χαρακτήρες που εμφανίζονται, με αποτέλεσμα να νοιώθει ο θεατής ότι νοιάζεται για αυτούς.

    Μετά από μια αποτυχημένη επιχείρηση στο Λάγος της Νιγηρίας που κόστισε τη ζωή σε πολλούς αθώους, ο υπουργός της αμερικάνικης κυβέρνησης Thaddeus Ross (William Hurt, The Host) φέρνει την ομάδα των Avengers προ των ευθυνών της : ή θα δεχτούν να μπουν υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να πάψει η ανεξέλεγκτη δράση τους, ή θα πρέπει να διαλυθούν.

    Ο Iron Man - Tony Stark (Robert Downey Jr., Avengers: Age of Ultron) δέχεται την πρόταση της κυβέρνησης, ο Captain America – Steve Rogers όμως (Chris Evans, Ant-Man) τη βγαίνει από... αριστερά, μη δεχόμενος να υπακούσει στις επιταγές της εξουσίας και την απώλεια της ελευθερίας των κινήσεων του, πόσο μάλλον όταν συνειδητοποιεί πως η πρώτη του αποστολή υπό το νέο καθεστώς θα είναι να καθαρίσει τον καλό του φίλο Bucky Barnes (Sebastian Stan, The Martian) που δείχνει να έχει μεταμορφωθεί σε τρελαμένο ψυχρό δολοφόνο.


    Κάπως έτσι οι Avengers χωρίζονται σε στρατόπεδα, με τα μέλη τους να διαλέγουν ποιον ηγέτη θα ακολουθήσουν και τον εμφύλιο πόλεμο να ξεκινά.

    Γιατί πέρα από την κόντρα των δύο αρχηγών, αυτό που ίσως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι σχέσεις αντιπαλότητας που αναπτύσσονται ανάμεσα στους υπολοίπους πρώην φίλους και γνωστούς, με μεγαλύτερο βάρος να δίνεται σε αυτήν του Vision (Paul BetanyAvengers: Age of Ultron) με τη Scarlet Witch (Elisabeth OlsenAvengers: Age of Ultron) και της Black Widow (Scarlet Johansson. Hail Caesar) με τον Hawkeye (Jeremy Renner, Mission Impossible: Rogue Nation).

    Ο νεοφερμένος Black Panther (Chadwick Boseman, Get On Up) είναι αγριεμένος γενικώς, ενώ η παρουσία των Spiderman (Tom Holland, In The Heart of the Sea) και Ant Man (Paul RuddAnt-Man), βοηθάει τα μέγιστα σε ό,τι έχει να κάνει με τη χαλαρότητα της όλης φάσης.

    Υπάρχουν βέβαια και οι ατέλειες, όπως π.χ. η εντελώς αχρείαστη παρουσία του Martin Freeman (Sherlock) σε ρόλο ανθρώπου του στρατού, ο οποίος παίζει για να παίξει, ή η μικρή κοιλιά στη μέση της ταινίας που τη βγάζει -για λίγο ευτυχώς – εκτός ρυθμού.

    Για κάθε όμως μικρό κακό, υπάρχουν πολλά καλά που κάνουν τα άσχημα να ξεχνιούνται.

    Ο Daniel Bruhl (Burnt) στο ρόλο του Γερμανού πράκτορα Ηelmut Zemo, ο οποίος σπέρνει τη διχόνοια στους Avengers εκμεταλλευόμενος το παλιό ρωσικό πείραμα του Στρατιώτη του Χειμώνα είναι εξαιρετικός, όπως και ο πιτσιρικάς Tom Holland, ο οποίος είναι αποκάλυψη σαν νέος Spiderman/Peter Parker.

    Ο δεύτερος μάλιστα μοιράζεται την καλύτερη σκηνή του φιλμ όταν ο Tony Stark τον επισκέπτεται στο σπίτι του για να τον στρατολογήσει [παρουσία της θείας του May, υποδυόμενη από την έχουσα πιει προφανώς το νερό της αιώνιας νεότητας, Marisa Tomei (The Big Short)].

    Τα αδέλφια σκηνοθέτες Anthony και Jay Russo, ανοίγουν την τριλογία του εμφυλίου πολέμου των Εκδικητών (που εδώ που τα λέμε μοιάζει ώρες-ώρες να είναι συνέχεια του Captain America : The Winter Soldier με ολίγην από Avengers: Age of Ultron), αφήνοντας τον αναγκαστικά ανολοκλήρωτο, όμως καταφέρνουν να φτιάξουν ένα άκρως διασκεδαστικό blockbuster, που εγγυάται μια ευχάριστη κινηματογραφική έξοδο.

    Στους κινηματογράφους από 5 Μαΐου.

    Νίκος Παλάτος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος - Captain America: Civil War Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top