F Review: Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος - Mission Impossible 5: Rogue Nation - FilmBoy Review: Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος - Mission Impossible 5: Rogue Nation - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος - Mission Impossible 5: Rogue Nation




    Η 'Επικίνδυνη Αποστολή' είναι από αυτά τα franchise που χαίρομαι κάθε φορά που θα βγει νέα ταινία. 
    Πάντα φρέσκες, ζωντανές παραγωγές, με ενίοτε πολύ καλό έως συμπαθητικό στόρι, all star cast, χιούμορ και αγωνία. 

    Η πέμπτη ταινία της σειράς, σε σκηνοθεσία Christopher McQuarrie (του Jack Reacher), ποντάρει περισσότερο στο χιούμορ πάρα στη δράση και έτσι μου κράτησε πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον.

    Ο αειθαλής Ethan Hunt (Tom Cruise, Edge of Tomorrow) ξεκινάει τη νέα του αποστολή στη Λευκορωσία κρεμασμένος από ...ένα αεροπλάνο και έτσι μεταφερόμαστε σε διάφορες γωνιές του πλανήτη για να γυρίσουμε σε μια πιο κλασική και δοκιμασμένη συνταγή κατασκοπικών ταινιών. 

    Αυτή τη φορά δεν κυνηγάει άλλα τον κυνηγάνε, καθώς και οι δικοί του τον αποκηρύσσουν και το Συνδικάτο, μια νέα τρομοκρατική οργάνωση, έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει την IMF. 

    Με τον υπέροχο Simon Pegg (Absolutely Anything) θα δώσουν κανονικά ρέστα στο κομμάτι της κωμωδίας ...και τολμώ να πω ότι για μένα αυτή η ταινία της σειράς ήταν πιο κωμωδία από ταινία δράσης. 

    Βέβαια το suspense και οι ανατροπές δεν λείπουν, μαζί με το κοσμοπολίτικο περιβάλλον και τα υπέροχα gadget που τόσο πρωτότυπα έχει εισαγάγει στο σινεμά (και φυσικά η υπέροχη σειρά στην τηλεόραση). 



    Όλα αυτά φυσικά οφείλονται στην πίστη και την αγάπη του Tom Cruise στο franchise. 

    Στο παρελθόν διαβάσαμε για το πώς κάνει τα περισσότερα stunts μόνος, προφανώς και εδώ έκανε πολλά
    Ο Tom αγάπησε αυτό το label και το υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο. 

    Και ο λόγος που δεν έχει χάσει την γοητεία του, παρόλο που το 4o Mission Impossible: Ghost Protocol για μένα δεν είχε σχεδόν καθόλου ουσία και το 2o ήταν κυρίως ένα love story και τα αριστοτεχνικά πλάνα του John Woo, είναι ακριβώς γιατί πρόκειται για μια άψογα επαγγελματική και οργανωμένη παραγωγή. 

    Δεν είναι άλλη μια περιπέτεια για να βγάλουμε λεφτά, σέβεται τον θεατή και ας τη θεωρούμε “ταινία διασκέδασης”, είναι άξια και του δικού μας σεβασμού.

    Στους κινηματογράφους από 27 Αυγούστου.

    Μαρία Βουγιουκαλάκη.

    Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Νίκου Παλάτου.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος - Mission Impossible 5: Rogue Nation Rating: 5 Reviewed By: montag darko
    Scroll to Top