F Review: Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα - Captain America: The Winter Soldier - FilmBoy Review: Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα - Captain America: The Winter Soldier - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα - Captain America: The Winter Soldier




    "Εντάχθηκα στην S.H.I.E.L.D. για να προστατεύσω τον κόσμο..."


    Steve Rogers


    "Μερικές φορές όμως για να χτίσεις έναν καλύτερο...πρέπει να γκρεμίσεις τον παλιό από τα θεμέλια του...και αυτό δημιουργεί εχθρούς."

    Alexander Pierce


    Σε αυτό τον διάλογο συνοψίζεται το νόημα γύρω από την πολιτικών προεκτάσεων περιπετειώδη έκπληξη που ακούει στο όνομα "Captain America: The Winter Soldier".

    Το παιδί μέσα σου που περιμένει πως και πως αυτή την εποχή για κόμικ blockbuster και υπερθεάματα, θα βρεθεί πράγματι προ εκπλήξεως από την ποιότητα αυτής της ταινίας.

    Καλά και τα οσκαρικά ή μη, υπερτιμημένα ή μη ψυχοδράματα, καλό και το διαρκές downloading/κάψιματοψάξιμο για τηλεοπτικές σειρές παντώς είδους ...αλλά με το που μπαίνει ο Απρίλης μερικοί έχουμε συνηθίσει να καρτερούμε για κάποιο κομικίστικο blockbuster που θα σε κάνει να πετάξεις νοητικά για λίγη ώρα και να περάσεις ένα fun δύωρο, μια πρέζα που εξακολουθείς να την έχεις ανάγκη που και που (ή γιατί όχι και συχνότερα...).

    Με τις κόμικ μεταφορές να έχουν γεμίσει σωρηδόν τις blockbuster ιδέες και ταμεία των studios, εκπροσωπώντας πλέον αρκετά κινηματογραφικά είδη, είναι λογικό με την ποσότητα να χάνεται η αίσθηση πρωτοτυπίας και ξαφνιάσματος, με ένα διαμαντάκι να κρύβεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μετριότητες.

    Όμως έρχεται καμιά φορά να σκάσει σαν βόμβα μία παραγωγή που όχι μόνο θα ανανεώσει το ενδιαφέρον σου για το είδος ("X-men 2, Spider-Man 2") αλλά θα το συμπεριλάβεις μέσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς ("The Dark Knight") ή μία από τις αγαπημένες σου όλων των εποχών ("The Avengers").

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Πίσω στο 2011, το εκτυλισσόμενο στα 40's Captain America: The First Avenger έκανε απλώς ικανοποιητικά τη δουλειά του, όντας ένα φιλότιμο blockbuster με μια ζεστή νοσταλγική αίσθηση και ρετροφουτουριστική αισθητική, έντονη επιρροή από Indiana Jones και Raiders of The Lost Ark, προσεγμένο χιούμορ και έναν Chris Evans να αποδεικνύεται ικανοποιητικός, σβήνοντας την χαζοαμερικανιά του ...Johnny Storm από τα μετριότατα Fantastic Four.



    Η πρώτη ταινία του Cap με μπάτζετ στα 140μύρια έφερε πίσω 176 στην Αμερική και 368 με το σύνολο των παγκόσμιων εισπράξεων, διόλου άσχημα δηλαδή για το 3ο νεοσύστατο franchise των Marvel Studios μετά από τον ήδη υπερεπιτυχημένο τότε Iron Man και τον μόλις-τότε-δοκιμασμένο Thor.

    Ουσιαστικά όμως ήταν η τυπική ιστορία προέλευσης που έχουμε χιλιοξαναδεί στο πανί, με έλλειψη ικανοποιητικής κορύφωσης καθώς δημιουργήθηκε περισσότερο ως ένα αναγκαίο prequel/lead-in των Avengers.

    Με τον leader των Εκδικητών να αδικείται εν μέρει ελέω πληθώρας χαρακτήρων και δημοφιλίας Robert Downey Jr (μα που πήγαν τα δραματικά φλαμπάκ του Cap και η προσαρμογή στο σήμερα;), το sequel ήρθε για να κάνει τελικά την έκπληξη και ...μα τον Τουτατή θα αναφωνήσεις στο φινάλε: "τι σκοτεινή, αγωνιώδης, έξυπνη, badass και ψυχαγωγική ΤΑΙΝΙΑΡΑ" ήταν αυτή;"


    ΥΠΟΘΕΣΗ

    Ο ήρωας που δημιουργήθηκε το 1941 από τους Joe Simon και τον θρυλικό σχεδιαστή Jack Kirby ως μια γραφική πλέον φιγούρα προπαγάνδας και αναπτέρωσης ηθικού εν καιρώ πολέμου, έχει υποστεί αρκετές αλλαγές ανά τα χρόνια, μέχρι και 'θάνατο'-αντικατάσταση-'νεκρανάσταση'.

    Οι αρχές του όμως περί ελευθερίας και δικαιοσύνης παρέμεναν αναλλοίωτες με τον πατροπαράδοτο "all american way" που τόσο αγαπάμε να λοιδορούμε (μια αντίδραση που θα είναι πάντα της μόδας αλλά ταινίες σαν το Winter Soldier όσο φτιάχνονται έτσι θα παραμένουν καλοφτιαγμένα ανόθευτα παραμύθια).

    Η ιστορία του The Winter Soldier (πες το και Avengers 1,5) ξεκινάει από εκεί που τελείωσαν ...οι Avengers.

    Έχουν περάσει δύο χρόνια από την επίθεση των εξωγήινων Chitauri στη Νέα Υόρκη όπου ο Captain America απέδειξε την υπερηρωική αξία του και πλέον ο Steve Rogers προσπαθεί να προσαρμοστεί στο σύγχρονο κόσμο.

    Δουλεύοντας πλέον κανονικά ως πράκτορας της S.H.I.E.L.D. και αναλαμβάνοντας αποστολές μαζί με την έτερη Avenger Natasha Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson, Don Jon), o Cap θα καταλάβει μετά από μια διάσωση πως μια συνομωσία έχει υφανθεί στα παρασκήνια της S.H.I.E.L.D που αποσκοπεί σε κάτι παραπάνω από την 'προστασία'΄και 'ασφάλεια' του κόσμου.



    Αμφισβητώντας τη σχέση του με το αρχηγόπουλο Nick Fury (Samuel L. Jackson, Robocop) και καταζητούμενος από τον διφορούμενο Alexander Pierce (Robert Redford, All Is Lost), ανώτερο ηγέτη της S.H.I.E.L.D και μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο ελέγχει τις επιχειρήσεις της, ο Steve Rogers θα γνωρίσει και στην πορεία θα χρειαστεί τη βοήθεια του Sam Wilson/The Falcon (Anthony Mackie, The Fifth Estate) ενός πρώην στρατιωτικού, εκπαιδευμένου στις εναέριες συμπλοκές με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένων φτερών.

    Με ένα διαρκές κυνηγητό από κάθε πράκτορα, κατάσκοπο και μπάτσο και μη έχοντας εμπιστοσύνη ακόμα και για τους ίδιους τους συμμάχους του, ο Cap θα συμμαχήσει με την Widow και τον Falcon ενώ θα έρθουν αντιμέτωποι και με τον μυστηριώδη, θανατηφόρο υπερστρατιώτη Winter Soldier, προσπαθώντας να βγάλουν μια άκρη στις δολοπλοκίες που κρύβονται από πίσω και να επιβιώσουν.

    Δύσκολος καιρός για ήρωες, όταν οι ίδιοι σου οι leaders είναι σκατοπροδότες του κερατά! ...ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
    Και ποιος είναι αυτός ο Winter Soldier που συνδέεται με το παρελθόν του Cap και θα τον δυσκολέψει συναισθηματικά στην αποστολή του;


    CAP-ΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ:
    (προσοχή! περιέχει ορισμένα spoilers)

    Βασικά...όλα!

    Από το άρωμα 70's πολιτικού θρίλερ και την παρουσία του Robert Redford που φωνάζει "Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα" μέχρι τους παλαιομοδίτικα badass διαλόγους ανάμεσα σε κάθε χαρακτήρα, τις μικρές δραματικές στιγμές, την απίστευτη δράση και την γενικότερη πνιγηρή αίσθηση μια σφιχτοδεμένης, καλοφτιαγμένης ταινίας καταδίωξης, το σενάριο των Christopher Markus και Stephen McFeely (Captain America: The First Avenger, Thor: The Dark World) είναι ο ιδανικός συνδυασμός gritty ρεαλισμού και κομικίστικης fun δράσης.

    Μυστικές υπηρεσίες, πολιτικά παιχνίδια, το ματάκι "του μεγάλου αδελφού" και οι μεγάλοι που νοιάζονται μόνο για την πρόληψη του εγκλήματος και την...'ασφάλεια μας', παραβίαση ιδιωτικής ζωής και δικαιωμάτων του πολίτη ("Αυτό δεν είναι ελευθερία ...αυτό είναι φόβος" απαντά κάποια στιγμή ο Steve Rogers στον Nick Fury).



    Ανατροπές στην πλοκή και πολιτικά παιχνίδια που υπόσχονται να βγάλουν στην επιφάνεια πολλά μυστικά της S.H.I.Ε.L.D. που θα αποβούν καθοριστικά και μοιραία για το μέλλον της αλλά και για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και μια τόλμη ...μια γαμημένη τόλμη που τόσο λείπει από τα καλά blockbuster που θέλουν να σε διασκεδάσουν αλλά και να σε βάλουν να σκεφτείς και λίγο.

    Βλέπετε, ο 2ος Cap είναι ουσιαστικά ένα πολιτικό θρίλερ μεταμφιεσμένο σε blockbuster και το κάνει με έναν τόσο απολαυστικά αληθινό, φυσικό τρόπο που θα σε πορώσει με το βάθος του, αποφεύγοντας τις κλισέ πομπώδεις παγίδες του υπερβολικού διδακτισμού και φιλοπατριωτισμού.

    Ταυτόχρονα οι χαρακτήρες του είναι γεμάτοι προβληματισμούς για το σημερινό παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι, δισυπόστατες προσωπικότητες αλλά και γεμάτοι μυστικά και παρεξηγημένους σκοπούς

    Παίρνοντας στοιχεία από το κλασικό comic run "The Winter Soldier" των Ed Brubaker και Steve Epting, ο Winter Soldier δανείζεται επίσης στοιχεία από την ιστορία όπου οι Ρώσοι τον ανακάλυψαν ζωντανό στους πάγους, του έκαναν πλύση εγκεφάλου και τον μετέτρεψαν στον δικό τους υπερστρατιώτη/πράκτορα (αν και εδώ έχουμε την παρουσία των γερμαναράδων της Hydra).

    Όσο για το ποιος είναι ...δες απλά το όνομα του Sebastian Stan στα credits και θα καταλάβεις ποιος είναι.


    O Winter Soldier δεν είναι και μεγάλο μυστικό ακόμα κι αν δεν είσαι κομιξάς.
    Ναι, ο καλύτερος φίλος του Cap δεν πέθανε και επανέρχεται ως η νέμεση του Captain America με το όνομα The Winter Soldier (πιστότατη στα κόμικ η εμφάνιση του με μάσκα και σιδερένιο χέρι) κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής όταν μάθαμε τον τίτλο της ταινίας.

    Ο Chris Evans (The Iceman) υποδύεται το χαρακτήρα του με ψυχή και συναίσθημα ξεπερνώντας το καλόπαιδο της Αμερικής για όλα τα θελήματα.

    Είναι ένας άνθρωπος παλαιών αρχών και πεποιθήσεων που προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στο σήμερα όπου οι αποχρώσεις δεν είναι πλέον άσπρο-μαύρο μα περισσότερο γκρίζο, με το κακό να μην είναι πλέον ξεκάθαρο ως προς την προέλευση, τα κίνητρα και τους σκοπούς του.

    Η Scarlett Johansson παραμένει δυναμική και ερωτεύσιμη όντας μία πράκτορας με σκοτεινό παρελθόν που θα υπακούσει σε κάθε εντολή αλλά προσπαθεί ακόμα να βρει τη θέση της (εξαιρετική η χημεία της και οι σκηνές της με τον Evans).



    Ο...ιπτάμενος (και τζέντλεμαν!) Sam Wilson/The Falcon ήταν μια αξιόλογη προσθήκη που πρόσθεσε ένα πιο κομικίστικο συναρπαστικό στοιχείο στις σκηνές δράση ενώ η σχέση του με τον Cap διέθετε ένα καλοδεχούμενο φιλικό buddy movie/bromance αέρα.

    Όσο για τον απόλυτο badass Samuel "Mothafuckin' Jackson...απόλυτο RESPECT για τον-επιτέλους- πιο ολοκληρωμένο σεναριακά και ερμηνευτικά Nick Fury που-δεν-είχαμε δει.

    Δεν έλειπαν και μερικές μικρές όμορφες συγκινητικές στιγμές όπως η επίσκεψη του Cap στην γρία και ετοιμοθάνατη Peggy Carter (Hayley Atwell, The Sweeney) αλλά και το συναισθηματικό αδιέξοδο του Cap αναφορικά με το πως θα χειριστεί την κατάσταση με τον φίλο του Bucky (εξαιρετική η τελική τους μάχη και το slow motion της...πτώσης...).


    ΔΡΑΣΗ

    Μέσα σε όλα αυτά όμως, η ταινία δεν ξεχνάει ούτε στιγμή πως είναι μια περιπέτεια και κόμικ κινηματογραφική μεταφορά αποζημιώνοντας σε με κορυφαίες, καλομονταρισμένες και σφιχτοδεμένες σκηνές δράσης που σου έκοβαν την ανάσα και σε συνάρπαζαν.

    Η δράση, συνδύαζε τα κλωτσομπουνίδια και καταδιώξεις τύπου Jason Bourne, με πυροβολισμούς, μαχαιριές και gadget αλλά και υπερηρωικά πετάγματα.


    Ειδικά το τελευταίο μισάωρο όπου γινόταν ο κακός χαμός, έσπερνε κανονικά με άπαντες να συμμετέχουν στη δράση και την προσπάθεια αναχαίτησης των SHIELD Hellicarriers και εξαιρετικές εναλλαγές ανάμεσα στις συγκρούσεις όλων (ξανατονίζουμε το πόσο συνάρπαζε η ιπτάμενη προσθήκη του Falcon).

    Επίσης, ο Cap πιο badass από ποτέ, ρίχνει ξύλο σε κάθε μουσκουλέιτορα μέσα σε χώρο ...1χ1 και θα σε κάνει να χειροκροτήσεις χρησιμοποιώντας την ασπίδα και την μοτοσυκλέτα του ρίχνοντας μόνος του ένα ολόκληρο αεροπλανο-όχημα της SHIELD την ώρα που η γκέι στολή από τους Avengers έφυγε και τώρα μια περισσότερο μπλε και μουσκουλάτη τον συνοδεύει με έντονη έμφαση στο σκούρο μπλε (με την ορίτζιναλ της πρώτης ταινίας να επανεμφανίζεται στην τελική μάχη με τον Winter Soldier).

    Kudos και στη σεκάνς στον αυτοκινητόδρομο όπου οι Steve Rogers και Natasha Romanoff συγκρούονται με τον Winter Soldier η οποία είχε μια σφιχτή πνιγηρή τρομοκρατική αίσθηση και σκληρό badass βρωμόκυλο που σε κράταγε συνεχώς στην τσίτα.



    Ποιος θα το περιμένε πως το σκηνοθετικό δίδυμο των Anthony και Joe Russo των αξιόλογων κωμικών σειρών Community και Arrested Development αλλά και των κινηματογραφικών μετριοτήτων You, Me and Dupree και Welcome to Collinwood, θα έφτιαχνε μια τόσο καλομονταρισμένη, έξυπνη, συναρπαστική και με απίστευτο ρυθμό περιπέτεια;

    Mπλοκμπαστεροκομιξάδες θα ήταν μέσα τους και δεν το ξέραμε! (πάλι καλά που το ήξεραν αυτοί!).


    Δεν έλειπαν φυσικά η έξυπνη επιστροφή του Arnim Zola (Toby Jones, The Hunger Games: Catching Fire) βοηθού του Red Skull μέσω...retro υπολογιστών, το cameo του τιτανοτρισμέγιστου Marvel-ο δημιουργού Stan Lee, μερικές έξυπνες pop-culture και μουσικές αναφορές (o Cap μαθαίνει να ακούει Marvin Gaye και έχει να μελετήσει όσα έχασε, από τους Beatles και τον Rocky μέχρι τα Star Wars και Star Trek) αλλά και οι λοιπές κόμικ αναφορές καθώς θα ακούσετε τα ονόματα των Bruce Banner/Hulk, Thor και του...στοχευμένου Tony Stark αλλά και αυτό του...Dr Strange για τον οποίο η Marvel ψάχνει ήδη σκηνοθέτες και θα τον δούμε πιθανότατα μετά το Avengers: Age of Ultron.

    ΣΕ...CAP-ΕΛΩΝΕΙ ΜΕ:

    Ελάχιστα τα αρνητικά, μιας σχεδόν αψεγάδιαστης παραγωγής.

    Η αρχική σεκάνς δράσης πάνω στο πλοίο ήταν υπερβολικά σκοτεινά κινηματογραφημένη και δεν έβλεπες καθαρά τι γίνεται (και το έτσι κι αλλιώς ανούσιο 3D την έκανε χειρότερη).

    Το μοντάζ στις σκηνές δράσης έπεφτε συχνά πυκνά στην παγίδα του quick-cut editing και του shaky cam με αποτέλεσμα να μην διακρίνεις καθαρά κάποια κλωτσομπουνίδια ή να ζαλίζεσαι από το υπερβολικά γρήγορο κόψιμο των σκηνών.

    Δεν ενοχλούσε τόσο πολύ, αλλά πρέπει το Χόλιγουντ να βρει την ιδανική ισορροπία και να μην μανιεροποιείται μονίμως ανάμεσα στο υπερβολικό slow motion των 300 ή την ζαλιστική γρηγοράδα του Bourne Ultimatum.

    Ίσως οι νέοι χαρακτήρες όπως ο The Falcon και ο Winter Soldier να μην αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε αν και είχαν αρκετές δυνατές στιγμές μέσα στην ταινία.

    Μικρό το κακό όμως καθώς θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο στα επόμενα sequel του Captain America και των Εκδικητών.

    Ειδικά τον δεύτερο που είναι και ο παλαιότερος sidekick του Cap και ο πρώτος αφροαμερικανός υπερήρωας των mainstream κόμικ (πρώτη εμφάνιση το 1969).


    Το ίδιο και ρόλοι κομπάρσοι όπως της Cobie Smaulders (Safe Heaven) ως Maria Hill (την είχαμε δει και στους Avengers αλλά και στον πιλότο της σειράς Agents of Shield) ή της Emily Van Camp (Carriers) που ως Agent 13/Sharon Carter (ανιψιά της Peggy Carter) θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

    Όσο για τα πρωτοπαλίκαρα των κόμικ Crossbones/Brock Rumlow (ο Frank Grillo των The Grey, Warrior) και Batroc the Leaper (ο πρωταθλητής του UFC Georges St-Pierre), ο δεύτερος ήταν απλά ένας εισαγωγικός villain ενώ τον πρώτο θα τον ξαναδούμε στα επόμενα (ο ηθοποιός έχει υπογράψει για αρκετές ταινίες).


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    Ένα blockbuster, μια κόμικ μεταφορά που σε άφηνε άφωνο, ο 2ος Cap ήταν καλύτερος ακόμη και σε σχέση με αυτά που άκουγες ή διάβαζες στα ξένα sites, πιο επικός από την πρώτη ταινία (The First Avenger) πιο ώριμος  και συμπαγής από τους Εκδικητές και σίγουρα ένα από τα καλύτερα blockbuster που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

    Η πιο ώριμη, σφιχτοδεμένη και επική solo ή μη ταινία των Marvel Studios, (πραγματικά δεν έπαιρνες μάτι απο την οθόνη), διέθετε τα πάντα: εξαιρετική δράση, ερμηνείες και διαλόγους, ένα σενάριο που τόλμαγε να θίξει πολιτικά ζητήματα χωρίς να υποτιμά τη νοημοσύνη σου, little character moments, προσεγμένο χιούμορ και τα συνδύαζε με τέτοιο τρόπο που θα κάνει ακόμα και τους αμφισβητίες του είδους να το τοποθετήσουν μέσα στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς (ακομπλεξάριστου και ανοιχτού μυαλού θέλοντος).

    Ναι, ίσως με τον καιρό και την επανάληψη των προβολών  σε σινεμά ή στο blu-ray, να ανακαλύψεις μικρο-ρωγμές και αρνητικά και να θεωρήσεις πως κάποτε ήσουν υπερβολικός.

    Μα τις χίλιες μπουκαπόρτες όμως, κράτα αυτή την πρώτη θέαση σε μεγάλη οθόνη που σε άφησε άφωνο και αποσβολωμένο για δύο ώρες ...δύο ώρες που σε κράτησαν σφιγμένο στο κάθισμα σου μην μπορώντας να κοιτάξεις πουθενά αλλού και με το μυαλό σου να μην ξεφεύγει στιγμή από τα δρώμενα.


    ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    Αμερικανιά είπαμε;
    Ναι, αλλά καλοφτιαγμένη, τιμιότατη, καλοζυγισμένη με απίστευτο ρυθμό και συνοχή, έξυπνη με ψυχή και χιούμορ και αρκετά ενήλικη προσέγγιση (για ταινία των Marvel Studios πάντα) που σέβεται απόλυτα τον οποιονδήποτε θεατή.

    Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των αναθεματισμένων blockbuster: να περνάς καλά και να ψυχαγωγείσαι για ένα δυωράκι, ξεφεύγοντας από τα πάντα αλλά χωρίς να αδειάζουν και να καίγονται εντελώς τα εγκεφαλικά σου κύτταρα με κακογραμμένες αρπαχτές.

    Άνετα μέσα στις κορυφαιες κομικ ταινιες ever και ενα πολύ καλό δείγμα καλού blockbuster/αμερικανιάς, έτσι ακριβώς και όπως ΠΡΕΠΕΙ να φτιαχνονται....

    * Οι επερχόμενοι X-men έχουν ήδη έναν δυνατό αντίπαλο, οι Guardians of The Galaxy θα πρέπει να φτύσουν αίμα και ο δεύτερος Cap έχει...cap-αρώσει ήδη μια θέση μέσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που διανύουμε.

    ** Μείνετε μετά τα πρώτα credits για μια σκηνή σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον Joss Whedon που μάς συνδέει απευθείας με το Avengers: Age of Ultron που θα δούμε τον Μάη του 2015 και στην οποία εμφανίζονται μερικοί από τους καινούριους κακούς και καλούς που θα δούμε (συγκεκριμένα ένας ...βαρώνος που τον υποδύεται ο Thomas Kretschmann και δύο ...δίδυμα με υπερδυνάμεις!)

    *** Ξαναμαναμείνετε και ύστερα από τα υπόλοιπα credits για να δείτε τη μοίρα ενός χαρακτήρα της ταινίας.
     

    Δείτε το και σαν ένα ακόμη υποννοούμενο για το τι θα παίξει στην υπόθεση του Captain America 3 που θα προβληθεί το 2016.

    Στις αίθουσες από 3 Απριλίου.

    Kostas Tsokos.




    Captain America: The Winter Soldier trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα - Captain America: The Winter Soldier Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top