F Review: Στην Καρδιά της Θάλασσας - In the Heart of the Sea - FilmBoy Review: Στην Καρδιά της Θάλασσας - In the Heart of the Sea - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Στην Καρδιά της Θάλασσας - In the Heart of the Sea




    Χειμώνας 1820. 
    Το φαλαινοθηρικό Essex από  τη Νέα Αγγλία δέχεται επίθεση από μια φάλαινα τεράστιου μεγέθους και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης.

    Η αληθινή αυτή τραγωδία θα ενέπνεε τον Herman Melville (Ben Whishaw, Spectre) να γράψει το «Μόμπι Ντικ». 
    Το βιβλίο, όμως, θα διηγούνταν μόνο την μισή ιστορία. 

    Η ταινία «In the Heart of the Sea» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό. 

    Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους George Pollard (Benjamin Walker, Abraham Lincoln: Vampire Hunter), αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του Owen Chase (Chris Hemsworth, Avengers: Age of Ultron), θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει την φάλαινα.

    Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίου του Nathaniel Philbrick και είναι σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο με Όσκαρ Ron Howard, ο οποίος έχει εμπειρία σκηνοθετώντας ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες (Απόλλων 13, Ένας Υπέροχος Άνθρωπος, Cinderella Man κτλ). 
    Το σενάριο έχει γράψει ο Charles Leavitt.

    Το In the Heart of the Sea είναι μια πολυαναμενόμενη ταινία, όχι μόνο για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο, αλλά και για όσους είναι φαν των μεγάλων παραγωγών. 
    Και όντως, είναι μια μεγάλη παραγωγή. 

    Η εικόνα είναι επιβλητική, σου κόβει την ανάσα και η οθόνη φαίνεται γεμάτη.
    Κάποιες φορές, όμως, φαίνεται έντονα ότι είναι ψεύτικο. 



    Καταλαβαίνεις ότι όσα βλέπεις είναι τεχνητά, επεξεργασμένα σε υπολογιστή και ότι πολλά είναι green screen. 
    Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο αρνητικό της ταινίας.

    Η ιστορία έχει ενδιαφέρον από μόνη της, αλλά σε πολλά σημεία το σενάριο χωλαίνει. 
    Δεν εμβαθύνει αρκετά στους χαρακτήρες και την πλοκή. 
    Δίνεται μεγαλύτερη βάση και χρόνος στη δράση και στα “κόλπα” εντυπωσιασμού, με αποτέλεσμα να μην δίνεται βάρος στην ιστορία.

    Το In the Heart of the Sea είναι μια καλοστημένη περιπέτεια, που ήδη από το πρώτο 20λεπτο έχει πολλά καλά δείγματα δράσης και κορυφώνεται στην συνέχεια. 

    Είναι ωραία η καταγραφή της εποχής, κάτι στο οποίο βοηθάνε τα κοστούμια, τα πολύ καλά σκηνικά και η υπέροχη ατμόσφαιρα, κυρίως στις σκηνές που ο Herman Melville ακούει την ιστορία που του διηγούνται, σκηνές οι οποίες είναι και οι πιο απολαυστικές.

    Η ταινία έχει ρυθμό, ένταση και ενέργεια, άλλες φορές πολύ και άλλες λιγότερο. 
    Δεν καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή καθ’ όλη την διάρκεια, αν και είναι λίγα τα σημεία που δεν έχουν ενδιαφέρον.

    Το καστ είναι πολύ καλό - παίζουν επίσης και οι Cillian Murphy (The Dark Knight Rises), Michelle Fairley (Philomena), Brendan Gleeson (Eliza Graves aka Stonehearst Asylum), Tom Holland (How I Live Now) και άλλοι - με ενδιαφέρουσες ερμηνείες. 

    Αυτοί που ξεχωρίζουν είναι ο Benjamin Walker και ο Ben Whishaw, δύο πολύ συμπαθητικές παρουσίες στην ταινία. 
    Σε αντίθεση με τον πρωταγωνιστή, Chris Hemsworth, ο οποίος σε μεγάλος μέρος της ταινίας κάνει τον χαρακτήρα που υποδύεται να μοιάζει αντιπαθητικός.

    Σε γενικές γραμμές το In the Heart of the Sea δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει, δεν σε κερδίζει και είναι κατώτερο του αναμενόμενου, μην έχοντας τίποτα το καινούργιο να προσφέρει. 
    Αν και η ιστορία έχει αρκετό ενδιαφέρον…

    Στους κινηματογράφους από 31 Δεκεμβρίου.

    Χριστίνα Φακίνου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Στην Καρδιά της Θάλασσας - In the Heart of the Sea Rating: 5 Reviewed By: Christina
    Scroll to Top