F Μετά τη τηλεοπτική σειρά, ο MacGyver και στην μεγάλη οθόνη! - FilmBoy Μετά τη τηλεοπτική σειρά, ο MacGyver και στην μεγάλη οθόνη! - FilmBoy
  • Latest News

    Μετά τη τηλεοπτική σειρά, ο MacGyver και στην μεγάλη οθόνη!


    Ζητείται έμπνευσις…
    «Άνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον»… εν ολίγοις, «τον άντρα τον πολυμήχανο τραγούδησε, Μούσα». 

    Φυσικά ο Όμηρος αναφέρεται στον Οδυσσέα, που όλα τα κατάφερνε κι όλα τα μηχανευόταν. 
    Μέχρι τη στιγμή βέβαια που εμφανίστηκε στα παιδικάτα μας, μέσω της τηλεόρασης ο θρυλικός  MacGyver

    Ναι καλά διαβάσατε. 
    Τι Οδυσσέας κι Αχιλλέας και λοιποί συγγενείς… ο MacGyver και οι δημιουργοί του σκαρφίζονταν τα πιο απίθανα σενάρια, για να ξεφύγει από τους «κακούς».
    Σήμερα, είκοσι τέσσερα  χρόνια μετά ο «πολυμήχανος» επιστρέφει…

    Όπως σας είπαμε από τον περασμένο Οκτώβριο, το CBS έχει ήδη ζητήσει ένα επεισόδιο «πιλότο», που θα αναβιώνει τις ευρηματικές περιπέτειες του γνωστού τηλεοπτικού ήρωα των 80’s. 
    Μόνο που τώρα θα εστιάζει στα νεανικά του χρόνια. 

    Την ίδια στιγμή η γνωστή εταιρία Lionsgate ετοιμάζει το πέρασμά του στη μεγάλη οθόνη, με τον βασικό του δημιουργό (Lee David Zlotoff) και τον παραγωγό των The Fast & The Furious, Neal H. Moritz, να αναλαμβάνουν την υλοποίησή του. 

    Μα τι συμβαίνει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού κι έχουν ξεμείνει τόσο πολύ από ιδέες και εμπνεύσεις; 
    Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία έντονη επιστροφή στο παρελθόν και στα 80’s. 
    Ένα déjà vu το οποίο έχει συνήθως ολέθρια αποτελέσματα.

    Το 2006 ο Sylvester Stallone επιστρέφει πίσω από την κάμερα και γυρίζει άλλο ένα «Rocky Balboa». 
    Από τότε, λες και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. 
    Ξεθάφτηκαν νεκροί, ζωντανοί και νεκροζώντανοι και μας απέδειξαν πόσο μεγάλη έλλειψη σε πραγματικά νέες ιδέες έχει το Hollywood. 

    Το 2008 επανεμφανίζεται ένας αχρείαστος  John Rambo και το 2009 ένα ακόμη πιο περιττό «Fame», ενώ λίγα χρόνια μετά θα ξανακούγεται το «Footloose» (2011). 

    Στο μεταξύ τα θορυβώδη «Transformers» σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, τινάζουν τα ταμεία στον αέρα και φτάνουν τα άλλα τρία sequels και ένα συμπαθές «TRON: Legacy» κυκλοφορεί το 2010. 


    Πριν από αυτό, ο Harrison Ford ξαναπιάνει μαστίγιο και φοράει το καπελάκι του και ξεχύνεται σαν γερασμένος (πλην δυναμικός Ιντιάνα Τζόουνς) και αναζητά το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου, εν έτει 2008. 

    Ένα χρόνο μετά γίνεται ένα επιτέλους πραγματικά αξιόλογο reboot του Star Trek [είχε ξεκινήσει από τα 60’s, αλλά είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη δεκαετία του ’80 λόγω του Star Trek: The Next Generation (1987–1994)], το οποίο συνεχίζει έως σήμερα και μάλιστα το κοντράρει και το φετινό υπερ-επιτυχημένο «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens».

    Στην πενταετία 2010-2015 γυρίστηκαν πολλές αποτυχημένες αναβιώσεις διαφόρων έντονων είτε ξεθωριασμένων αναμνήσεών μας από τα παιδικά – εφηβικά μας χρόνια. 

    Δύο ανεκδιήγητα remake κλασσικών θρίλερ όπως «Friday the 13th» (2009) και «A Nightmare on Elm Street» (2010) – ένα reunion γερασμένων action heroes α’ και β’ κατηγορίας στους «Expendables» (2010, 2012 και 2014) – δύο – πέρασαν και δεν ακούμπησαν – G. I Joe [(Rise of the Cobra (2009) και Retaliation (2013)] – δύο αποτυχημένα Terminator [(Salvation (2009) και Genisys (2015)] - και άλλα δύο άσχετα «Στρουμφάκια» (2011 και 2013) και ένα μέτριο – που ήδη έχει ξεχαστεί – «Robocop» (2014).

    Μία εξαίρεση αποτέλεσαν τα «21 Jump street» (2012 και 2014) τα οποία έτυχαν ενός αξιοπρεπούς και επιτυχημένου remake (κατά κάποιον τρόπο), ενώ υποσχέσεις και προσδοκίες δημιουργεί και η πρόσφατη διαφήμιση της γυναικείας εκδοχής των «Ghostbusters». 

    Μίλια μακριά από το συρφετό αυτόν έτρεξε και εν τέλει έφτασε το υπέροχο Mad Max: Fury Road, το οποίο απέσπασε και δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ.
    Στο μεταξύ συζητούνται και ετοιμάζονται «Gremilins», «Top Gun 2», «Goonies 2», «Transformers 5» και «Indiana Jones 5»…

    Ζητείται έμπνευσις…

    Γιώργος Κόνιαρης


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μετά τη τηλεοπτική σειρά, ο MacGyver και στην μεγάλη οθόνη! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top