F ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 - FRIDAY THE 13TH - FilmBoy ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 - FRIDAY THE 13TH - FilmBoy
  • Latest News

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 - FRIDAY THE 13TH

    **********   5/10

    Πέμπτη και 26 κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα το Παρασκευή και 13 , η δωδέκατη (!) ταινία με ήρωα τον θρυλικό πια, Jason Voorhees, που μεγάλωσε γενιές και γενιές αλλά και ξεκλήρισε επίσης.

    Με δηλώσεις των ιδίων των παραγωγών, δεν πρόκειται για sequel ούτε prequel (ξέρετε, η νέα μόδα με τίτλους The Beginning και δε συμμαζεύεται) αλλά για ένα reboot ουσιαστικά του μυθου, με πολλα στοιχεια από τις τρεις πρωτες ταινιες.

    Συγκεκριμένα, βλέπουμε τον Jason , τη μάσκα του χόκεϊ, το ‘ροπαλακι’ του, αλλά και την μητέρα του. Όλα αυτά πρωτοεμφανίστηκαν στις τρεις πρώτες ταινίες. Ακόμα, το Crystal Lake, το θρυλικό καταφύγιο του Jason όπου εξελίσσεται όλη η …σφαγή, είχε εγκαταλειφθεί στο πρώτο Friday 13th , μέχρι το έκτο.

    Κατά τα άλλα, ένα γκρουπ από νεαρούς και νεαρές με τις ορμόνες τους σε πλήρη εγρήγορση (και μόνον αυτές όμως), κατασκηνώνει … που λέτε; Και ο Jason κάνει πάρτι.

    Εντελώς τυχαία (;) η ίδια εταιρεία ετοιμάζει και ένα remake του έτερου serial killer των 80s τον Freddy (Nightmare on Elm Street).

    Σκηνοθέτης ο Marcus Nispel, ένας βιντεοκλιπας με μια καλή στάση όμως με το The Texas Chainsaw Massacre . Ακούγονται καλά λόγια αν και στο trailer παίζει με τα φωτάκια σαν μικρό παιδί, ξεχνώντας ίσως πως απευθύνεται σε κοινό που έχει μεγαλώσει από την πρώτη ‘Παρασκευή’.

    Στην Αμερική έκανε ένα πολύ καλό άνοιγμα το πρώτο τριήμερο με 42 εκατ. δολάρια, κάτι που είναι το καλύτερο άνοιγμα από όλα τα προηγούμενα, αλλά ένα μήνα μετά, έχει σύνολο 65 εκατ. Στην Ελλάδα όμως δεν ανησυχώ. Έχει πιστούς οπαδούς, ξεκινώντας από τους συμμαθητές μου. 


    Update: Εγω δεν ημουν ποτε φαν, οποτε μην λαβετε υποψην σας το οτι δε μου πολυαρεσε. 
    Τεχνικα ειναι πολυ προσεγμενο, με σκοτεινα αλλα καθαρα πλανα, εξυπνα και πρωτοτυπα killings αλλα και πολυ γυμνο, κατι που προδιδει τη θεληση του σκηνοθετη για ενα comeback στα θριλερ των 80's.  
    Γενικα ομως εχω ενα προβλημα οταν ο δολοφονος ειναι παντα μπροστα απο τα θυματα, τα οποια μπορει να τρεχουν σφαιρα ενω εκεινος καθολου, και ποτε να μην ξεφευγουν. Επισης εχω προβλημα οταν η ξανθια αφηνει ολους τους φιλους της κατω στο σαλονι, κι ενω ολοι εχουν ηδη παρει πρεφα τι συμβαινει, και ανεβαινει στο παταρι να ψαξει καποιον φιλο της (ο οποιος δεν ειναι καν επανω).

    Να σημειωθει οτι η συγκεκριμενη ξανθια (Julianna Guill) εχει ισως το καλυτερο στηθος που κυκλοφορει τελευταια, γι'αυτο ισως και μπηκε αναλογη ατακα στο σεναριο. Στη σκηνη του σεξ ο παρτενερ της λεει συνεχεια "τι ωραιο στηθος εχεις...τελειες ρογες..." και αλλα τετοια.  
    Το καλο να λεγεται! 

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 - FRIDAY THE 13TH Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top