F FAME - FilmBoy FAME - FilmBoy
  • Latest News

    FAME

    **********   4/10
    Baby look at me, 
     and tell me what you see,
     you ain’t seen the best of me yet,
     give me time, I ‘ll make you forget the  rest. 

    Πριν 29 χρόνια το τραγούδι αυτό έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς νέων που μετά το αραλίκι των 70’ς αποφάσισαν να στοχεύσουν ψηλά.
    Πολύ πριν η τηλεόραση γίνει must, πολλά χρόνια πριν τα ‘Think you can Dance’ και ‘Fame Story’ και όταν ο χορός δεν ήταν παρά απόδειξη αποτυχίας αν ήσουν κορίτσι και επίσημη διαβεβαίωση ότι είσαι gay αν ήσουν αγόρι, το Fame του 1980 ήταν η ταινία που άλλαξε τις ζωές πολλών.  

    Με ένα καταπληκτικό τραγούδι από την Irene Cara που πήρε και το Όσκαρ εκείνης της χρονιάς, με συνολικά καταπληκτική μουσική σε όλη τη ταινία (επίσης Όσκαρ μουσικής) και με τεράστια αποδοχή από το κόσμο, το φιλμ ήταν θέμα χρόνου να γίνει σειρά 2 χρόνια αργότερα.
    Και επειδή τότε τα πράγματα τα κάναμε καλύτερα εμείς του ’80, η σειρά είχε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.   

    Όπως καταλάβατε το remake εκείνης της μεγάλης ταινίας είναι έτοιμο.
    Σκηνοθετημένο από τον Kevin Tancharoen, χορογράφο σε video clip της Britney Spears, Christina Aguilera ακόμα και Michael Jackson, και ντυμένο μουσικά από τον τζαζιστα Mark Isham γνωστό από τη δουλειά του στο Crash, το Fame του 2009 είναι περισσότερο φόρος τιμής στη πρώτη ταινία, αφού κανένας δε περιμένει να έχει την ίδια αποδοχή.
    Βλέπετε τώρα δε χρειάζεται να κοπιάσεις και πολύ, αρκεί να έχεις φωνή κορμαρα.

    Η ταινία παρακολουθεί νεαρούς ταλαντούχους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών της Νεας Υόρκης για τέσσερα χρόνια. Χορευτές, τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, έρχονται αντιμέτωποι με τις κλασικές αντιδράσεις των δικών τους, με την αποτυχία, ακόμα και με την αυτοεκτιμηση τους. Χαίρονται, απογοητεύονται, θυμώνουν και φυσικά ερωτεύονται.
    Φυσικά θα δούμε και αδυσώπητα διλήμματα του στιλ ‘να του κάτσω απόψε η να κρατήσω δυνάμεις για την οντισιόν’, και το απαραίτητο μελόδραμα.  

    Αυτό που μάλλον είναι θετικό είναι ότι επιλέχθηκαν νεαρά πρόσωπα από πραγματικά reality και χορευτές και ηθοποιοί από μιούζικαλ. Στη Νέα Υόρκη, για όποιον γνωρίζει, αν κάνεις μια βόλτα στο Soho και ρωτήσεις, ο μόνος που δεν έχει ταλέντο είσαι εσύ!
    Κάποια ονόματα είναι Naturi Naughton, τραγουδίστρια περισσότερο και αυτή που ερμηνεύει το τραγούδι στο επίσημο video clip της ταινίας, Kay Panabaker και Anna Maria Perez de Tagle 19χρονες ηθοποιοί κι οι δυο, Kelsey Grammer ο μόνος γνωστός ηθοποιός, και Kherington Payne (φώτο επάνω) η φετινή νικήτρια του αμερικανικού So You Think You Can Dance, μια χορεύτρια που με έκανε να δηλώσω κι εγώ συμμετοχή αλλά δε με πήραν γιατί το ζεϊμπέκικο, λέει, δεν τους αφορά!   

    Το trailer άργησε λίγο να κυκλοφορήσει αλλά άξιζε την αναμονή. Από τα καλύτερα trailer που είδα και σίγουρα το καλύτερο για μιούζικαλ.
    Βάλτε ακουστικά, ανοίξτε την ένταση στο τέρμα και ...ζήστε το. 

    Μετά το trailer θα βρείτε το επίσημο video clip της ταινίας με το γνωστό τραγούδι και τους συντελεστές του φιλμ. Αξίζει το κόπο. 

    Στην Αμερική από την MGM στις 25 Σεπτεμβρίου και μια εβδομάδα αργότερα, την 1η του Οκτώβρη από την Odeon στην Ελλάδα. 

    Πατήστε το PLAY.           


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: FAME Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top