F G.I. JOE:Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ COBRA - G.I.JOE:THE RISE OF COBRA - FilmBoy G.I. JOE:Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ COBRA - G.I.JOE:THE RISE OF COBRA - FilmBoy
  • Latest News

    G.I. JOE:Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ COBRA - G.I.JOE:THE RISE OF COBRA



    **********   5/10 
    Κάποιος πρόσφατα με ρώτησε αν ξέρω να του προτείνω μια popcorn-movie. Δεν είχε βγει ακόμα το GI Joe:The Rise Of Cobra κι έτσι του είπα να δει το Transformers 2.
    Το παίρνω πίσω.

    Η νέα παιχνιδοταινια της Paramount δεν έχει σενάριο, δεν έχει αξιομνημόνευτους πρωταγωνιστές (η τουλάχιστον δεν έχει λίγους, έστω για να τους μετρήσουμε), δεν είναι sequel πρόσφατης επιτυχίας και δε σκηνοθετείται από τον Michael Bay, αλλά από τον Stephen Sommers, δημιουργό της Μούμιας και των δυο επόμενων συνεχειών της.
    Α...και στοίχισε κι ένα κάρο λεφτά (περίπου 170 εκ. δολάρια).

    Για τους παραπάνω λόγους αποτελεί το ιδανικό popcorn-movie, που σημαίνει ένα δίωρο γεμάτο σαματά, που η υπόθεση εξαντλείται στο ‘Οι Καλοί εναντίον Των Κακών’ και που δε χρειάζεται να κρατηθείς για να κάνεις την ...ανάγκη σου στη μέση της ταινίας γιατί από όπου κι αν το συνεχίσεις δε θα χάσεις τίποτα.

    Το μόνο παράξενο είναι πως το σενάριο (ποιο;) το έγραψε ο Stuart Beattie του Australia και των Πειρατών της Καραϊβικής! Ένα χεράκι βάλανε και οι David Elliot και Paul Lovett.

    Πέρα από τις ούτως η άλλως χαμηλές προσδοκίες της ταινίας, και λίγο πριν βγει το πρωτο trailer, η φήμη ότι η παραγωγή απέλυσε τον σκηνοθέτη επειδή αυτή δε βλεπόταν, ανάγκασε την Paramount να μην δείξει τη ταινία στους κριτικούς (κάτι που βέβαια έκανε και στο Transformers 2) για το φόβο του υπερβολικού θαψίματος.

    Αν και το τελευταίο δεν το κατάφερε αφού η ταινία θάβεται από τη πλειοψηφία των κριτικών, τα καλά νέα είναι ότι άνοιξε στις 7 Αυγούστου με 56 εκατομύρια δολάρια (ενώ ήλπιζε σε 49) και ως προχθές είχε μαζέψει ήδη 108!


    Το cast είναι μεγάλο.
    Channing Tatum (ο νεαρός από το Fighting) και Marlon Wayans (ο μαύρος-μορφή στο Scary Movie που κάπνιζε κι έλεγε ‘I See Dead People’) είναι οι δυο παλικαράδες Αμερικανοί στρατιώτες, Christofer Accleston ως ο υπερκακος, Sienna Miller(που τρελαίνεται για topless!) και Rachel Nichols (με τα μεγάλα ...μέσα!)οι απαραίτητες super-women, ο Dennis Quaid ως Στρατηγός Χωκ και αρχηγός της ομάδας GI Joe ...και η λίστα συνεχίζεται.

    Η σκηνή που γκρεμίζεται ο Πύργος Του Άιφελ γυρίστηκε στη Πράγα της Τσεχίας, με τους παραγωγούς να αναστατώνουν όλη τη πόλη χτίζοντας μαγαζιά με γαλλικές επιγραφές και παρκάροντας 70 γαλλικά αυτοκίνητα!    

    Η τελευταία αναμέτρηση διαδραματίζεται στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, και αν αυτό σας θυμίζει το mega-hit της Megan Fox, έχετε δίκιο.
    Μάλιστα στο σενάριο υπήρχε μια ατάκα στην οποία, ένας Συνταγματάρχης που εξηγούσε από το τηλέφωνο τη κατάσταση στο Στρατηγό, του έλεγε: ‘Τουλάχιστον δεν είναι ρομπότ που γίνονται αυτοκίνητα!’ Τελικά δυστυχώς η ατάκα κόπηκε.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από τη UIP στις 17 Σεπτέμβρη.
    Δείτε το trailer.  

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: G.I. JOE:Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ COBRA - G.I.JOE:THE RISE OF COBRA Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top