F Footloose - FilmBoy Footloose - FilmBoy
  • Latest News

    Footloose

    Η ιδέα για μια νέα έκδοση αυτού του pop φαινομένου μου φάνηκε από την αρχή απαίσια.

    Το Footloose του 1984 περιλάμβανε ένα soundtrack γεμάτο επιτυχίες και έναν Kevin Bacon που έγινε σταρ την επόμενη κιόλας μέρα χάρη στην εκπληκτική του απόδοση.

    Σε αντίθεση με τα Flashdance και Dirty Dancing, αυτό ήταν και καλή ταινία και όχι μόνο teen-i love to dance-movie.

    Για να μπλέξεις με μια τέτοιου είδους νοσταλγία, θα πρέπει να το λέει η καρδιά σου και να έχεις τρομερή αφοσίωση ως σκηνοθέτης.
    Τουλάχιστον αν θες να κάνεις κάτι καλό.

    Εξάλλου, η ιδέα μιας πόλης στην οποία απαγορεύεται δια νόμου ο χορός, φαίνεται πια γελοία.

    Όλα στραβά λοιπόν;
    Καθόλου.

    Το Footloose του Craig Brewer έχει πολύ καλές κριτικές και, παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος (αλλόκοτη για την εποχή υπόθεση, εξαιρετικό original) θεωρείται ήδη μία από τις καλύτερες dance ταινίες τα τελευταία χρόνια...




    Ο έφηβος Ren McCormack (Kenny Wormald) μεγάλωσε στη μεγάλη πόλη της Βοστώνης, αλλά όταν η μητέρα του πεθαίνει από λευχαιμία μετακομίζει στο μικρό Bomont της Georgia για να ζήσει με τη θεία και τον θείο του.

    Έχουν περάσει τρία χρόνια από την τραγωδία που χτύπησε τη μικρή πόλη, όταν teenagers έπιναν, χόρευαν και οδηγούσαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ατύχημα στο οποίο ένα από τα θύματα ήταν και ο γιος του Αιδεσιμότατου Shaw Moore (Dennis Quaid, Soul Surfer).

    Οι αρχές της πόλης απαγόρευσαν το ποτό σε δημόσια θέα, ακόμα και τη δυνατή μουσική.


    Ενώ ο Ren αρχίζει να γλυκοκοιτάει την επαναστάτρια κόρη του Αιδεσιμότατου, την Ariel (Julianne Hough, Burlesque), γίνεται φίλος με τον Willard (Miles Teller, Rabbit Hole) και προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται η πόλη, χορεύοντας στον ελεύθερο χρόνο του.

    Παίζουν ακόμη η Andie MacDowell (Monte Carlo), ο Patrick John Flueger (Mother's Day), η Kim Dickens (The Blind Side) και άλλοι.

    Η μουσική είναι παρόμοια με το original και συμπεριλαμβάνει μείγμα από rap, country και κάποια classic rock n'roll, αλλά δυστυχώς για τους περισσότερους από εσάς (ευτυχώς για μένα) το soundtrack που κυκλοφόρησε έχει μόνο τα country τραγούδια.

    Το Footloose έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 14 Οκτωβρίου και θα κλείσει γύρω στα $52 εκατομμύρια εισπράξεις.
    Καθόλου άσχημα.


    Footloose trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Footloose Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top