F Tron: Legacy - FilmBoy Tron: Legacy - FilmBoy
  • Latest News

    Tron: Legacy

    Οπτικά έτη φωτός μπροστά από το πρώτο φιλμ το 1982 (αν δείτε εκείνο το trailer θα γελάσετε) αλλά θεματικά κάπως παλιομοδίτικο, το Tron: Legacy μοιάζει με ένα εντυπωσιακό screensaver στην οθόνη του υπολογιστή σου παρά με ταινία, μια φανταχτερή φετιχιστική βιτρίνα με μηχανές και στολές που λες και τις σχεδίασαν οι σχεδιαστές της Apple!

    Με προώθηση όπως ‘Τα καλύτερα 3D εφε που έχετε δει μέχρι τώρα!’ , με 200 εκατομμύρια δολάρια budget (13 εκ. $ έκαναν μόνο οι στολές του cast, 60 χιλιάδες $ έκαστη!), με μόλις 64 ημέρες γυρισμάτων με τους ηθοποιούς και 68 εβδομάδες (!) δουλειάς με τα εφε, είναι φανερό το που έδωσε η Disney μεγαλύτερη σημασία.

    Από την αρχή του χρόνου, η Disney ξεκίνησε μια τεράστια καμπάνια για το Tron: Legacy και αν ζούσες σε μια μεγάλη πόλη της Αμερικής αποκλείεται να μην είχες πέσει σε κάποια αφίσα της ταινίας.

    Αν πάλι πήγαινες και στο Disney park θα έβλεπες το Tron-τρενο να διασχίζει το πάρκο πάνω από το κεφάλι σου (βλ. φωτο παρακάτω).

    Και όλα αυτά με έναν πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη, τον Joseph Kosinski, κάτι που κάνει φανερό ότι ...




    ...τόσο ‘φτιαγμένες’ ταινίες με visual effects μικρή ανάγκη έχουν το ‘όραμα του σκηνοθέτη’.

    Μάλιστα, η Disney είναι τόσο σίγουρη για το αποτέλεσμα ώστε έκανε τα δικά της pre screenings για το κοινό σε εκατοντάδες αίθουσες, όπως είχε κάνει για το Avatar η Fox. 


    Το στόρι είναι σχεδόν συνέχεια από το πρώτο πριν 28 χρόνια.

    Μέσα στο σύστημα ENCOM, ένα πρόγραμμα με το όνομα CLU που δημιούργησε ο Kevin Flynn (Jeff Bridges και στο πρώτο και εδώ) μάχεται με το Master Control Program και δημιουργεί χάος στο δίκτυο.

    Ο γιος του Kevin, Sam (Garrett Hedlund) ψάχνει τον πατέρα του που έχει εξαφανιστεί αλλά θα ανακαλύψει ότι βρίσκεται μέσα στο πρόγραμμα και ότι για να τον βρει θα πρέπει να μπει κι εκείνος (σας είπα, παλιομοδίτικο).

    Εκεί θα βρει τη Quorra (Olivia Wilde) που θα τον συστήσει στον φανταχτερό κόσμο του Tron και μαζί θα προσπαθήσουν να σώσουν το κόσμο και τον πατέρα του. 


    Με μπιτάτο soundtrack αλλά και αναφορές σε κομμάτια της δεκαετίας του 80 που ακούστηκαν στο Tron του 1982 (όπως το Sweet Dreams των Eurythmics), δεν αμφιβάλω καθόλου ότι το Tron: Legacy θα είναι ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα.

    Απλά ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ταινία και όχι το Πλανητάριο.

    Το Tron Legacy κάνει πρεμιέρα τη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου σε ολόκληρο σχεδόν το κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Tron: Legacy Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top