F Οι 25 ταινίες που πρέπει να δεις στις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας - FilmBoy Οι 25 ταινίες που πρέπει να δεις στις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 25 ταινίες που πρέπει να δεις στις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας


    Η καθιερωμένη φεστιβαλική γιορτή της Αθήνας συνεχίζει για 19η χρονιά, και όπως κάθε χρόνο θα υπάρχει έντονη ποικιλία από δράματα, θρίλερ και ντοκιμαντέρ μουσικά και μη, μέχρι b-movies αλλά και ορισμένες από τις πιο αναμενόμενες και-καλώς εννοούμενες-mainstream ταινίες που περιμένουμε.

    Με την ελληνική παρουσία πιο έντονη από ποτέ, την φετινή χρονιά θα προβληθούν συνολικά 206 νέες ταινίες μικρού και μεγάλους μήκους, 93 από τις οποίες είναι καινούριες ελληνικές παραγωγές ενώ όπως κάθε χρόνο θα υπάρχουν το καθιερωμένο Διεθνές Διαγωνιστικό, πρεμιέρες, αφιερώματα, και πολλές Ελληνικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.

    Εμείς, η ομάδα του FilmBoy, δεν γίνεται να λείπουμε από ένα τέτοιο ραντεβού, μια ετήσια γιορτή για όσους αγαπάμε το σινεμά και λατρεύουμε να βλέπουμε γεμάτες αίθουσες και ενθουσιώδη κόσμο, με διάθεση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

    Παρακάτω θα διαβάσατε για μερικές από τις ταινίες που θα δούμε, μερικές από τις οποίες μάς έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον εδώ και μήνες και ανυπομονούμε να δούμε για να συζητήσουμε μαζί σας.

    (Οι ταινίες είναι με σειρά χρονολογικής προβολής, σύμφωνα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ (για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, να είστε σίγουροι πως θα προσπαθήσουμε να έχουμε κλωνοποιήσει εγκαίρως τους εαυτούς μας...θα καταλάβετε παρακάτω το γιατί).



    FRANCES HA


    Ονειροπαρμένη 27χρονη προσπαθεί να βρει νόημα στην ενήλικη ζωή της και παράλληλα να επιβιώσει σε μια σημερινή, ασπρόμαυρη Νέα Υόρκη.

    Ασπρόμαυρο και Γουντιαλενικό όσο δεν πάει, με έντονη επιρροή από το Μανχάταν, γεμάτο έξυπνους διαλόγους και γλυκόπικρο χιούμορ, δείχνει μία από τις πιο ανόθευτα αστείες ανεξάρτητες ταινίες της χρονιάς.

    Σκηνοθετεί ο Noah Baumbach, σεναριογράφος στο Fantastic Mr Fox αλλά και σκηνοθέτης του γλυκόπικρου Greenberg, όπου είδαμε τον Ben Stiller σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του.

    Στο σενάριο έχει βοηθήσει και η πρωταγωνίστρια Greta Gerwig που της έχει απονεμηθεί ανεπίσημα ο τίτλος της indie queen, μια από τις πιο συμπαθείς νεαρές παρουσίες-ηθοποιούς, ανεξάρτητων κυρίως ταινιών, την οποία είχαμε ξανάδει στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας και στο αρκετά καλό Damsels in Distress.

    Η ταινία προβλήθηκε ήδη στο ΙΝΤΕΑΛ αλλά θα μπορούμε να τη δούμε σε κανονική διανομή των Seven, Spentzos από τις 26 Σεπτεμβρίου.


    Δες εδώ το trailer


    Η ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ


    Τρεις φίλοι, ο Μάρκος, η Κολέτ και ο Μαξ, από  το Παρίσι της δεκαετίας του 60, επιχειρούν ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στην Ελλάδα του σήμερα.

    Μέσα από συναντήσεις με διάφορα μυθικά και φανταστικά πρόσωπα, περνούν από την ξεγνοιασιά των νιάτων στην ωριμότητα.

    Με την περιγραφή της σουρεαλιστικής κωμωδίας παρεξηγήσεων και ενός σύγχρονου παραμυθιού πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης, "Η Λιμουζίνα" είναι εμπνευσμένη από τα διηγήματα του φίλου του σκηνοθέτη, Ζάχου Ε. Παπαζαχαρίου και μοιάζει με έναν συνδυασμό σουρεάλ κωμωδίας, κομεντί και road movie.

    Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Κουρής, Δημήτρης Καταλειφός και Παύλος Χαϊκάλης με τον Λευτέρη Βογιατζή στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση και την Δούκισσα Νομικού στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο.

    Τον έμπειρο Νίκο Παναγιωτόπουλο τον έχω ικανό για μία από τις αγαπημένες μου ταινίες ever (Αυτή Η Νύχτα Μένει) αλλά και για εκτρώματα όπως το περσινό Δεσμά Αίματος

    Εδώ φαίνεται να δοκιμάζει κάτι καλοδεχούμενα πιο ελαφρύ και διαφορετικό.

    Η ταινία προβλήθηκε ήδη στον Δαναό όπου ο σκηνοθέτης τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο της Πόλης των Αθηνών για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο και την περιμένουμε από 9 Ιανουαρίου στις αίθουσες από την Feelgood.


    Δες το trailer εδώ.


    ALL IS LOST - ΟΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ


    Ένας ιστιοπλόος ξεμένει ολομόναχος στη μέση του ωκεανού μετά από σύγκρουση του σκάφους του με ένα εγκαταλελειμμένο κοντέινερ, με το νερό που μπαίνει να καταστρέφει αμέσως το δορυφορικό κινητό, τον ασύρματο κι άλλα ζωτικά όργανα του σκάφους.

    Έτσι το μόνο που απομένει, είναι να παρακολουθούμε επί 90 λεπτά τις προσπάθειες επιβίωσης του, κόντρα στη φύση και τους νόμους της θάλασσας.

    Ιστορία αντοχών και επιβίωσης αλά Buried ...στα ανοιχτά, που θα σου θυμίσει από Perfect Storm μέχρι Life of Pi, με έναν εξαιρετικό Robert Redford στα μόλις ...77 του χρόνια.

    Από αυτές τις ταινίες που όσο περνάει η ώρα ξέρεις πως σε κρατάνε δεμένο στα δρώμενα και θα νιώσεις να σου βγάζουν τη πίστη καθώς παρασύρεσαι και συ στα όσα περνάει ο κεντρικός και ...μοναδικός εδώ πέρα χαρακτήρας.

    Σκηνοθετεί ο J.C. Chandor του αρκετά καλού Margin Call και θα κυκλοφορήσει σε κανονική διανομή από την Audio Visual στις 21 Νοεμβρίου.

    Δες εδώ το trailer.



    THE CONJURING - ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


    Τη δεκαετία του '60, μια οικογένεια θα έρθει αντιμέτωπη με τα ανεξήγητα φαινόμενα που συμβαίνουν στο επαρχιακό σπίτι στο οποίο μετακομίζουν και δύο ειδικοί του παραφυσικού αναλαμβάνουν δράση.

    Η ταινία, "Το Κάλεσμα" είναι εμπνευσμένη από το προσωπικό αρχείο των δαιμονολόγων Ed και Lorraine Warren οι οποίοι έχτισαν ζωή και καριέρα πάνω σε αυτά τα συμβάντα και αμφισβητήθηκαν από αρκετούς.

    Ασχέτως όλων αυτών, εσύ ξέρεις την μία και μοναδική αλήθεια: η νέα ταινία του James Wan (Saw, Dead Silence, Insidious, Insidious 2) είναι η ταινία τρόμου της χρονιάς και μία από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων, σπάζοντας ταμεία και λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές, αναδεικνύοντας τον δημιουργό της σε νέο αρχι-μάστορα του αγνού, παραδοσιακού, ατμοσφαιρικού τρόμου.

    Προβλήθηκε ήδη αλλά μην ανησυχείς καθώς θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες, 26 Σεπτεμβρίου από την Village Films.


    Διάβασε εδώ το review και δες το trailer.


    SEPTEMBER 


    Η Άννα, μια γυναίκα 30 χρονών ζει με τον σκύλο της τον Μανού σε ένα μικρό διαμέρισμα, πιστεύοντας ότι θα ζήσουν μαζί για πάντα.

    Όταν ο Μανού πεθαίνει, η Άννα ζητά να τον θάψει στον κήπο του σπιτιού της απέναντι οικογένειας, με την οποία θα αναπτύξει τελικά μια ιδιόμορφη σχέση.

    Πρόκειται για την δεύτερη ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου μετά το "Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί ο Μπαμπάς Μου" του 2002, μια ταινία που φαίνεται να βαδίζει ανάμεσα στο βαρύ αργόσυρτο καθημερινό δράμα, με μια ζεστή, ανθρώπινη προσέγγιση στους χαρακτήρες της.

    Πρωταγωνιστούν οι Κόρα Καρβούνη και Μαρία Σκουλά ενώ αξίζει να σημειώσουμε τις συμμετοχές της ταινίας στα φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και του Τορόντο.

    Η ταινία θα προβληθεί Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στον κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57) παρουσία των συντελεστών.

    Δες εδώ το trailer.



    HENTAI KAMEN: FORBIDDEN SUPERHERO - Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΥΛΟΤΑΚΙ


    Ο Κιοσούκε γουστάρει τα φορεμένα γυναικεία εσώρουχα.

    Όταν μάλιστα τα φοράει στο κεφάλι, αποκτά απίστευτες δυνάμεις και μεταμορφώνεται στον ανώμαλο υπερήρωα Hentai Kamen, που επιβάλλει τη δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας τις χειρότερες σαδομαζοχιστικές μεθόδους.

    Τι άλλο να περιγράψεις;
    Απλά δες το trailer και θα καταλάβεις.

    Η 'καμμενιά' της χρονιάς που ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ έρχεται από την Ιαπωνία (ε...από που αλλού;) και όχι...δεν χρειάζεται να φορέσεις και το βρακί σου ανάποδα για να την απολαύσεις...παρά μόνο στο κεφάλι σου!

    Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 00.15 στο ΙΝΤΕΑΛ (Πανεπιστημίου 46).


    Δες εδώ το trailer.


    MUCH ADO ABOUT NOTHING - ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ


    Οι Claudio και Benedick μόλις έχουν επιστρέψει σπίτι τους από τη Messina, μετά από μια επιτυχημένη καμπάνια στο εξωτερικό.

    Όταν ο σοβαρός Claudio ανακοινώνει την λατρεία και τον θαυμασμό του για την υπέροχη Hero, κόρη του κυβερνήτη της Messina, Leonato τότε ο φαρμακόγλωσσος Benedicκ θα αρχίσει να τον πειράζει ανελέητα.

    Η περιφρόνηση του Benedick για την αγάπη ισοδυναμεί με την νέμεση του στις λεκτικές αντιπαραθέσεις Beatrice, ανηψιά του Leonato.

    Καθώς οι ερωτοχτυπημένοι Claudio και Hero σχεδιάζουν να παντρευτούν, οι Benedick και Beatrice συνεχίζουν να προσβάλλουν ο ένας τον άλλον, με τους πειρσσότερους να πιστεύουν πως πίσω απ'όλα αυτά κρύβεται ένας έρωτας ...προς τον οποίο και θέλουν όλοι να τους σπρώξουν.

    Ο διαφορετικός Whedon που πρέπει να δεις, σε παντελή αντιδιαστολή με περσινό υπερθεάμα των Εκδικητών.

    Γυρισμένο σε ασπρόμαυρη φωτογραφία και μέσα σε 12 μέρες με αρκετούς ηθοποιούς-φίλους του σκηνοθέτη από τις διάφορες ταινίες και σειρές του (μέσα σε αυτούς ο Nathan Fillion των Firefly, Serenity και ο Clark Gregg, ο αγαπητός Agent Coulson των Avengers και της προσεχούς σειράς SHIELD) το Much Ado... υπόσχεται πως θα είναι μια έξυπνη, πνευματώδης, σπιρτόζικη, μοντέρνα διασκευή της κλασικής κωμωδίας του Σαίξπηρ.

    Kυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 20.00 στο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57) και σε επανάληπτική προβολή την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, 20.00 η ώρα στο ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109).

    Δες εδώ το trailer.



    KILL YOUR DARLINGS - ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ


    Ο Allen Ginsberg μυείται από τον Lucien Carr σε έναν κόσμο ναρκωτικών, τζαζ και ελεύθερου σεξ, μια βίαιη ανατροπή, όμως, θα γεννήσει το ένοχο μυστικό που στοίχειωσε τη θρυλικότερη παρέα της αμερικανικής λογοτεχνίας.

    Η νεοϋορκέζικη μπιτ σκηνή αναβιώνει, αντλώντας έμπνευση από το "And the Hippos were Boiled in their Tanks" των William S. Burroughs και Jack Kerouac.

    Ο Daniel Radcliffe διαφορετικός και πιο ώριμος από ποτέ στη μετά-Harry Potter εποχή και δίπλα του ο Dane DeHaan, ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νέους ηθοποιούς με ένα εξαιρετικό καστ να συμπληρώνει απαρτιζόμενο από τους Michael C. Hall, Elizabeth Olsen, Jennifer Jason Leigh, David Cross, Kyra Sedgwick και John Cullum.

    Η ταινία του μικρομηκά John Krokidas, υπόσχεται μια γνήσια προσπάθεια εξερεύνησης των πρώτων βημάτων των σημαντικότερων εκπροσώπων της beat λογοτεχνίας και ένα δυναμικό πορτρέτο των πρώτων ημερών της Beat Generation, όπου ο νεαρός Allen Ginsberg (Radcliffe) και ο φίλος του William S. Burroughs (Ben Foster) είχαν εμπλακεί στη περιβόητη δολοφονία του παιδικού φίλου του δεύτερου, David, το 1944.


    Θα προβληθεί 22 Σεπτεμβρίου, 22.15 στο ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109)

    Δες εδώ το trailer.


    FRUITVALE STATION


    Η αληθινή ιστορία του Oscar Grant III, ενός 22χρονου Αφροαμερικάνου από το Bay Area του Oakland στην Καλιφόρνια, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 από λευκό αστυνομικό.

    Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο μέχρι πρότεινος μικρομηκάς Ryan Cogler ενώ στην παραγωγή συμμετέχει και ο γνωστός ηθοποιός Forest Whitaker, με πρωταγωνιστή τον υποσχόμενο Michael B. Jordan του Chronicle, την Octavia Spencer του The Help, την Melonie Diaz (Be Kind Rewind, Hamlet 2, Lords of Dogtown) και τους Kevin Durand, Chad Michael Murray στους ρόλους των μπάτσων.

    Με διθυράμβους από το Sundance όπου και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, το Fruitvale Station κέρδισε εκεί τα βραβεία Κριτικής Επιτροπής και Κοινού αλλά και Καλύτερης Πρώτης Ταινίας στις Κάννες.

    Ακούγεται έντονα για τα ερχόμενα Όσκαρ και από το trailer δείχνει υποσχόμενο, έτοιμο να σκάσει σαν ωρολογιακή βόμβα μπροστά στα μάτια σου.

    Προβολή Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57).

    Εδώ το trailer.



    ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: Ο ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ


    Βρισκόμαστε στον φανταστικό κόσμο του Έλεμπρος, που βρίσκεται υπό την κυβέρνηση της πανίσχυρης Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα.

    Πρωταγωνιστής ο Ντράγκαρ, ένας βάρβαρος πολεμιστής που έχει πιαστεί αιχμάλωτος από τον έμπορο σκλάβων Φλάβιο και για 4 χρόνια είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε βάναυσους αγώνες, μέσα σε λάκκους και όλα αυτά για το χρήμα και την ευχαρίστηση.

    Η μοίρα θα φέρει τον Ντράγκαρ για άλλη μια φορά κοντά στην πατρίδα του, όταν ο Φλάβιος θα τον οδηγήσει στον αυτοκρατορικό στρατηγό Ακιλόνιο για να συμμετάσχει σε μονομαχίες προς εορτασμό των γενεθλίων της κακομαθημένης κόρης του, Βαλέριας.

    Όμως ο νους του Ντράγκαρ είναι συνεχώς στην γυναίκα του Μπρέννα που έχει να την δει 4 χρόνια και μόλις του παρουσιάζεται η ευκαιρία για απόδραση, παίρνει μαζί του τη κόρη του Ακιλόνιου ως όμηρο.

    Εξοργισμένος με την απαγωγή της κόρης του, ο Ακιλόνιος θα προσπαθήσει να τους κυνηγήσει και θα προσπαθήσει να τους εντοπίσει πάση θυσία, μόνο που ο Ντράγκαρ είναι αποφασισμένος να μην τον γονατίσει τίποτα προκειμένου να γυρίσει πίσω στην γυναίκα του.

    Από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες όλων των εποχών για το φεστιβάλ...για πολλούς και ευνόητους λόγους.

    Είναι η πρώτη ελληνική ταινία fantasy θεματολογίας βασισμένη μάλιστα και σε κόμικ, γυρισμένη σε δικά μας μέρη όπως τα βουνά και δάση της Φωκίδας και της ορεινής Κορινθίας, κόστισε μόλις 10.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το κοινό μέσω της διεθνούς χρηματοδοτικής πλατφόρμας Indiegogo.

    Ένα τέτοιο εγχείρημα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος και τελικών εντυπώσεων, θέλει κότσια, κόπο, θέληση και μεράκι.

    Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο δημιουργός του κόμικ Γιάννης Ρουμπούλιας, βραβευμένος παλιότερα και στο Comicdom Con Athens, συμπληρώνουν οι Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Κυριάκος Κορογιάννης, Γεωργία Γιαννακούδη, Γιώργος Μπούγος, 'Αρης Καπλανίδης, Κωνσταντίνα Τάτση αλλά και ο Μελέτης Γεωργιάδης (Το Κακό, Το Κακό Στην Εποχή των Ηρώων, Μπιγκ Χιτ), με σκηνοθέτη/σεναριογράφο τον Θάνο Κερμίτση, επίσης βραβευμένο για πολλές ταινίες μικρού μήκους (Τρωγλοδύτες).

    Η προβολή που είναι ήδη sold-out, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 22.30 στον κινηματογράφο IΝΤΕΑΛ (Πανεπιστημίου 46).

    Δες εδώ τα trailer και όσα πρέπει να ξέρεις για τον Αδάμαστο.



    SOUND CITY


    Η ιστορία του θρυλικού στούντιο ηχογραφήσεων που βρισκόταν στο Van Nuys, της Καλιφόρνια και στο οποίο είχαν ηχογραφηθεί δισκάρες από Neil Young, Paul McCartney, Nirvana, Rage Against The Machine, Metallica, Tom Petty, Fleetwood Mac, Queens of The Stone Age, Nine Inch Nails και άλλων.

    Σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Dave Grohl, ντράμερ των Nirvana, Queens of The Stone Age και κιθαρίστα-τραγουδιστή-βασικού εγκέφαλου των Foo Fighters, είναι η μουσική ταινία-ντοκιμαντέρ της χρονιάς για άπαντες ροκάδες, indie-δες, μέταλλα και old-schoolάδες και ένας φόρος τιμής-γιορτή στον πιο ανθρώπινο και φυσικό τρόπο της αναλογικής ηχογράφησης.

    Το soundtrack είναι ήδη κλασικό και την ταινία θα την δεις οπωσδήποτε να είναι λάτρης των παραπάνω ονομάτων και γουστάρεις να ακούς μουσική της προκοπής.(period!)

    Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57) ώρα 18.00 και Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου σε επανάληψη, 22.30 στο ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109).


    Δες εδώ το trailer.


    THE STONE ROSES: MADE OF STONE


    Η επανένωση ενός από τα επιδραστικότερα σχήματα της βρετανικής εναλλακτικής ροκ σκηνής, καταγράφεται με ειλικρίνεια και θαυμασμό από τον σκηνοθέτη του This Is England, Shane Meadows.

    Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που πρέπει να δεις με πολλά αποσπάσματα από συναυλίες του τότε και του τώρα, backstage υλικό, ειλικρινείς συνεντεύξεις και συγκίνηση.

    Λέτε να έχουμε το φετινό Shut Up and Play The Hits...αλλά από την ανάποδη;


    Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο ΙΝΤΕΑΛ (Πανεπιστημίου 46).
    Δες εδώ το trailer.


    THE CONGRESS


    Η Robin Wright...είναι η Robin Wright και δέχεται να πουλήσει την εικόνα της σε κινηματογραφικό στούντιο για τη δημιουργία 3D ψηφιακού αντίγραφού της.

    Μείξη πραγματικής δράσης και παραισθησιογόνου animation που σπάει τον τέταρτο τοίχο, από τον Ari Folman σκηνοθέτη του αριστουργηματικού Vals Im Bashir (Βαλς με τον Μπασίρ).

    Δράμα, σουρεαλισμός, κινηματογραφικές αναφορές και ένα σχόλιο για το μέλλον του σινεμά συνδυάζονται πρωτότυπα με ένα εξαιρετικό animation, από αυτά που σε κάνουν να βυθίζεσαι και να χάνεσαι μέσα στην χρωματική παλέτα τους.

    Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Stanislaw Lem "The Futurological Congress" και δίπλα στην Wright την ταινία συπρωταγωνιστούν οι Harvey Keitel και Danny Huston.

    Δεν το χάνουμε με τίποτα!

    Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, 20.15 στο ΙΝΤΕΑΛ (Πανεπιστημίου 46).

    Δες εδώ το trailer.



    UPSTREAM COLOR - ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ


    Η σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας, μπλέκεται στον κύκλο ζωής ενός αγέραστου οργανισμού.

    Η ταυτότητα γίνεται μια ψευδαίσθηση, καθώς αγωνίζονται να συγκεντρώσουν τα σκόρπια κομμάτια μιας καταρρέουσας ζωής.

    Προερχόμενο από το Sundance, το Upstream Color του Shane Carruth (Primer), με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Amy Seimetz, μοιάζει το πιο καλοσκηνοθετημένο "what the fuck is happening" που έχεις δει στη ζωή σου.

    Με τον τίτλο του ρομαντικού θρίλερ επιστημονικής φαντασίας να το συνοδεύει, μοιάζει εξίσου σουρεάλ, δραματικό και εφιαλτικό, με σκηνοθετική επιδεξιότητα και πλάνα που θαμπώνουν.

    Από υπόθεση, όποιος κατάλαβε...κατάλαβε αλλά κάτι μας λέει πως θα πρόκειται για το mindfuck της χρονιάς.

    Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, 22.00 στο ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109)

    Δες εδώ το trailer.



    LOVELACE


    Το Lovelace, έρχεται από τους σκηνοθέτες του Howl (όχι το λυκανθρωπικό θρίλερ, το άλλο με James Franco) Rob Epstein και Jeffrey Friedman, και υπόσχεται να ρίξει φως στην ιστορία της Linda Lovelace πρωταγωνίστρια της περίφημης τσόντας "Το Βαθύ Λαρύγγι", πρώτης κινηματογραφικής πορνό ταινίας μεγάλου μήκους με σενάριο και ιστορία που το 1972 έσπασε ταμεία, οδηγώντας όμως την πρωταγωνίστρια της σε παντελώς άλλη ρότα, στα χρόνια που ακολούθησαν.

    Όμορφη ανασύσταση εποχής, δράμα, χιούμορ με εξαιρετικούς Amanda Seyfried και Peter Sarsgaard και δίπλα τους οι Hank Azaria, Wes Bentley, Adam Brody, James Franco, Robert Patrick, Eric Roberts, Bobby Cannavale, Sharon Stone, Chloe Sevigny και Juno Temple.

    Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 20.45 στο ΙΝΤΕΑΛ (Πανεπιστημίου 46).
    Δες εδώ το trailer 


    SPRING BREAKERS


    Οι Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson και Rachel Korine ψάχνουν συναρπαστικούς τρόπους για να ξοδέψουν τις διακοπές τους και αποφασίζουν να ληστέψουν και να σκανδαλίσουν ότι κινείται, με τη βοήθεια του αγνώριστου James Franco στον ρόλο του ράπερ Alien.

    Το γνωστό τετράπτυχο, μωρά, βία, χάος και αναρχία με τις πρωταγωνίστριες να κυκλοφορούν με μαγιό σε όλη την ταινία και έναν James Franco να κλέβει την παράσταση, σε ρόλους στους οποίους δίνει πάντα ρέστα.

    Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, 22.30 στο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57).
    Σε επανάληψη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο ίδιο σινεμά, 22.15.


    Δες το trailer και διάβασε το review εδώ.


    PUSSY RIOT: A PUNK PRAYER - PUSSY RIOT: ΜΙΑ ΠΑΝΚ ΠΡΟΣΕΥΧΗ


    Η περίφημη ιστορία του φεμινιστικού πανκ σχήματος των Pussy Riot, οι οποίες επιχείρησαν μια 'πανκ προσευχή' μέσα σε καθεδρικό ναό της Ρωσίας, οδηγώντας στη σύλληψη τους λόγω βλασφημίας και σε μια δίκη που αντήχησε σε όλο τον κόσμο.

    Οι τρεις γυναίκες έγιναν σύμβολα αντίστασης σε μια νύχτα, θορυβώντας μέχρι και τον Πούτιν και το ντοκιμαντέρ των Mike Lerner και Maxim Pozdorovkin, μάς προσφέρει μια ενδοσκόπηση και καταγραφή από τη ζωή και τα πιστεύω τους.

    Δυναμικό, καταγγελτικό και ορμητικό όπως η ίδια η πανκ, από τις ταινίες που χαίρεσαι να βλέπεις όταν ξέρεις ότι προκαλούν τις θρησκόληπτες μάζες.

    Δεν πρέπει να είναι και πολύ ωραία η ζωή στη Ρωσία...

    Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, 20.30 στο ODEON ΟΠΕΡΑ ( Ακαδημίας 57)
    Σε επανάληψη την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 22.00 στο ΔΑΝΑΟΣ Λεωφ. Κηφισίας 109).


    Δες εδώ το trailer.

     
    MISTAKEN FOR STRANGERS


    Το 2010, η διάσημη indie rock μπάντα των The National επρόκειτο να ξεκινήσουν την μεγαλύτερη περιοδεία της καριέρας τους.

    Μετά από μια 10χρονη πορεία και πέντε άλμπουμ τα οποία είχαν διακριθεί σε κριτικές και πωλήσεις, απολάμβαναν πλέον την αναγνωρισιμότητα τους.

    Τότε, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Matt Berninger καλεί τον αδερφό του Tom, να ενταχθεί στο crew της περιοδείας...μόνο που ο Tom, 9 χρόνια μικρότερος από τον Matt, φανατικός μεταλλάς και τελείως έξω από τα νερά της indie σκηνής, αποφασίζει να φέρει μαζί και την κάμερα του.

    Αυτό που θα ακολουθήσει είναι ένα συναρπαστικό και άκρως εξομολογητικό εισιτήριο ελευθέρας για τις συναυλίες, τις περιοδείες, τα παρασκήνια και τις πιο αθέατες προσωπικές στιγμές του συγκροτήματος των The National, σκηνοθετημένο με ειλικρίνεια, χιούμορ και ευπρόσδεκτη αδιακρισία από τον αδερφό της μπάντας.

    Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 23.00 στο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57),  παρουσία σκηνοθέτη και παραγωγού.


    Δες εδώ το trailer.


    SHARKNADO - ΚΑΡΧΑΡΙΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ


    Πετάει πετάει ο καρχαρίας;
    Αμ πως!

    Ένας θαλάσσιος σίφουνας ρουφά καρχαρίες από τον Ειρηνικό και τους φτύνει στο Λος Άντζελες.

    Ένας άνδρας θα αντιληφθεί τον κίνδυνο και θα επιχειρήσει να σώσει την αποξενωμένη σύζυγό του και τον γιο τους.

    Οι καρχαρίες βρίσκονται παντού και μόνο μια αποφασισμένη ομάδα μπορεί να τους σταματήσει.

    Ειλικρινά ...χρειάζεται να ξέρεις κάτι άλλο;

    Η βιντεοπεριπέτεια-μπιμουβίλα της συμφοράς συνεχίζει στις δόξες της, προκαλώντας αρκετό σούσουρο στα νέτια, σε μια παραγωγή των γνωστών και μη εξαιρετέων SyFy Channel και Asylum, με τον Steve του Beverly Hills (Ian Ziering) και την Tara Reid των American Pie σε ανάπλαση καριέρας (όχι για να μη νομίζεις ότι θα έμενε στο Alone in The Dark).

    Ξαναδιάβασε και συνειδητοποίησε το: καρχαρίες...που ίπτανται...μέσω ανεμοστρόβιλων.


    Τόσο εξωφρενικό και κακό που θες να το δεις και να το αγαπήσεις.
    Η must-see μπιμουβίλα-καμμενιά μετά τον υπερήρωα με το κυλοτάκι.

    Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 00.30 στο ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109).

    Δες εδώ το trailer.



    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ


    Ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα στην τελευταία τάξη του Λυκείου, και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα.

    Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γεωπονική, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε.

    Η λεηλασία του σπιτιού του όμως από μια συμμορία μεταναστών θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του.

    Έχει τη δύναμη η οικογένεια να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα;

    Ο Εχθρός μου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου (Πίσω Πόρτα, Άντε Γεια) μοιάζει από αυτές τις ελληνικές ταινίες που έχουμε περισσότερο ανάγκη: φυσικές, σπαραχτικές ερμηνείες, ένταση, αγωνία, σφιχτή σκηνοθεσία και ρυθμοί ...και όχι αυτό το αυτιστικό 'τέχνη για την τέχνη'.

    Τα γυρίσματα  κράτησαν για 7 εβδομάδες και πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στη Νέα Σμύρνη, στον Βύρωνα, στα Πατήσια και στα χωριά Ψιανά και Φιδάκια στην Ευρυτανία ενώ η ταινία προβλήθηκε ήδη στο στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.

    Σύμφωνα με λεγόμενα του σκηνοθέτη, η ταινία φαντάζει επίκαιρη γιατί:

    "Όλες μου οι ταινίες αφορούν την Αθήνα και τους ανθρώπους της.

    Πριν δέκα χρόνια όμως ζούσαμε στον παράδεισο.
    Τώρα που όλα έχουν αλλάξει και η ζωή εδώ είναι μια συνεχής δοκιμασία, αισθάνομαι ότι δεν μου επιτρέπεται πια να καλλιγραφώ.

    Η ταινία είναι σκληρή όσο και η εποχή μας.

    Στην ταινία οι ''κακοί'' δεν είναι μόνο ξένοι. 
    Είναι και Έλληνες, είναι γείτονες, είναι φίλοι, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

    Γιατί πολύ σωστά το λέει ένας -  άγνωστος - ποιητής ΕΝΑΣ “ο χειρότερος εχθρός μου είναι πάντοτε εντός μου”. 

    Ο άνθρωπος μπορεί να κρύβει ένα ζώο μέσα του. 
    Μόνο μέσα από την πάλη μπορείς να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά είσαι".

    Αν δεν τραβήξεις για Don Jon μεριά, πρέπει να το δεις ειδικά για τους Mανώλη Μαυροματάκη (Uranya, Σπιναλόγκα) και Μαρία Ζορμπά (Σώσε Με, Το Δέκα, Τεστοστερόνη, Ακαδημία Πλάτωνος).

    Το υπόλοιπο καστ συμπληρώνουν οι Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου.

    Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 20.00 στο ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109).



    Δες εδω το trailer.



    DON JON


    Ο μορφονιός και μπρατσαράς Joseph Gordon-Levitt είναι ο σύγχρονος Δον Ζουάν του Νιου Τζέρσεϊ, εθισμένος στις γυναίκες αλλά και...τις τσόντες, με τις οποίες δεν χάνει ευκαιρία να συγκρίνει κάθε γυναίκα.

    Όταν θα γνωρίσει την ρομαντική αλλά καρακουκλάρα Barbara Sugarman της Scarlet Johansson θα μαγευτεί μαζί της αλλά ταυτόχρονα θα βρει και το δάσκαλο του καθώς εκείνη διαφωνεί με τις...συνήθειες του.

    Σκηνοθετικό ντεμπούτο για έναν από τους καλύτερους νέους ηθοποιούς της εποχής μας, ακροβατεί ιδανικά ανάμεσα στο εύπεπτο και το εναλλακτικό, με έξυπνα σκηνοθετικά τρικ, χιούμορ, εξωφρενικές καταστάσεις-διαλόγους και...Scarlett...πολύ Scarlett.

    Από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, όχι μόνο λόγω συντελεστών αλλά και γιατί κάθε φορά που βλέπεις το trailer, σου φτιάχνει το κέφι.

    Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 20.00 στο ΙΝΤΕΑΛ (Πανεπιστημίου 46).


    Δες εδώ το trailer και εδώ το πρώτο clip.


    AIN'T THEM BODIES SAINTS


    Ο Bob Muldoon (Casey Affleck) και η Ruth Guthrie (Rooney Mara), είναι ένα παθιασμένο νεαρό ζευγάρι εκτός νόμου που ξεφαντώνει στο έγκλημα και τελικά συλλαμβάνονται από την Αστυνομία μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στους λόφους του Τέξας.

    Παρά το γεγονός ότι η Ruth τραυματίζει έναν αστυνομικό, ο Bob παίρνει την ευθύνη και καταδικάζεται.

    Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Bob δραπετεύει από τη φυλακή και ψάχνει να βρει την Ruth και την κόρη τους, που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του.

    Badlands, Bonnie και Clyde, crime movie και western άρωμα, συναντούν μια γεμάτη ένταση και ποίηση σκηνοθεσία από τον David Lowery.

    Μια αιθέρια παραλλαγή των κλασικών crime movies και ταυτόχρονα μια μελαγχολική σπουδή πάνω στην εύθραυστη φύση του έρωτα αλλά και μια ιστορία μητρότητας, και αναζήτησης της γαλήνης, στον αντίποδα ενός αδυσώπητου παρελθόντος.

    Με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο στα πρόσωπα των υποψήφιων για Όσκαρ, Casey Affleck και της Rooney Mara που συνεχίζει την ανοδική της πορεία μετά από τις ερμηνείες στο Κορίτσι με το Τατουάζ και το Side Effects.


    Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 22.00 στο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57).

    Δες εδώ το trailer.


    CHEAP THRILLS - ΦΘΗΝΕΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΕΣ


    Όταν ο έγγαμος πατέρας ενός νεογέννητου παιδιού (Pat Healy) χάνει τη δουλειά του και αντιμετωπίζει την έξωση από το σπίτι του, δεν έχει ιδέα πώς να αντιμετωπίσει τη κατάσταση.

    Τότε εμφανίζεται ένα ζευγάρι εκατομμυριούχων που βαριούνται τη ζωή τους (David Koechner και Sara Paxton) και προσφέρουν πολλά λεφτά στον πατέρα και έναν φίλο του (Ethan Embry), αν καταφέρουν ολοκληρώσουν μια σειρά από αποστολές, στη διάρκεια μιας νύχτας.

    Καθώς η νύχτα περνάει όμως, οι αποστολές γίνονται όλο και πιο βίαιες και προκλητικές και οι δυο τους έχουν μπει σε ένα ακραίο παιχνίδι διεστραμμένων στοιχημάτων που όσο χοντραίνει άλλο τόσο αμείβεται και αδρά.

    Ντεμπούτο για τον μέχρι πρότινος σεναριογράφο E.L Catz, σε μια ανεξάρτητη ταινία που συνδυάζει τη μαύρη κωμωδία με το horror, κερδίζοντας βραβείο Κοινού στο περασμένο φεστιβάλ του SXSW.

    Έξυπνο σαν ιδέα, θα δοκιμάσει και τα δικά σου όρια σαν θεατής καθώς παρασύρεσαι σε αυτό το διεστραμμένο παιχνίδι και αναρωτιέσαι μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να καλύψει τις όποιες ανάγκες του.

    Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 00.15 στο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57).

    Δες το trailer εδώ.



    REWIND THIS! - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ


    Το ντοκιμαντέρ του μικρομηκά Josh Johnson είναι ο απόλυτος ύμνος-φόρος τιμής στην εποχή της βιντεοκασέτας, τις ιστορικές και τις πολιτιστικές που επέφερε στην οικιακή ψυχαγωγία και τον κόσμο του υπερθεάματος.

    Παρελαύνουν ονόματα όπως ο Lloyd Kaufman της Troma Pictures, οι Atom Egoyan, Mamoru Oshii, Cassandra Peterson, Jason Eisener, Hiroshi Takahashi και άλλοι.

    Θα χορτάσει σαπίλα το μάτι σας αλλά και ζεστές αναμνήσεις από άλλες εποχές, τότε που νοικιάζαμε τα αγαπημένα μας παιδικά και b-movies με τη σέσουλα.

    Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 20.15 στο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57).



    Δες εδώ το trailer.



    LA VIE D'ADELE (CHAPITRE 1&2) - Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ (ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1&2)


    Το ιδανικό κλείσιμο με μια από τις δικαιότερες βραβεύσεις Χρυσού Φοίνικα των τελευταίων χρόνων στο εδώ και χρόνια αμφισβητούμενο για τις επιλογές του, Φεστιβάλ των Κανών.

    H βασισμένη σε κόμικ ιστορία δύο νεαρών κοριτσιών, της 15χρονης Αντέλ (Adèle Exarchopoulos) και της Emma (Léa Seydoux), είναι ένα επεισοδιακό, έντονο και πολύπλοκο ειδύλλιο, δοκίμιο πάνω στην ενηλικίωση, τον έρωτα και τη σαρκική απόλαυση, με εκπληκτικές ερμηνείες και δυναμική, ρεαλιστική σκηνοθεσία από τον Abdellatif Kechiche (Κους Κους με Φρέσκο Ψάρι).

    Είναι ήδη στις ταινίες της χρονιάς και δεν απευθύνεται μόνο σε lesbian ή gay κοινό όσο θόρυβο κι αν προκάλεσαν οι μακροσκελείς ερωτικές σκηνές του (όσοι πάτε μόνο γι'αυτό, καλύτερα μείνετε σπίτι, ανοίξτε pc και ξεκινήστε χειρογλύκανο).

    Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου  στο θέατρο Παλλάς (Σκουφά 77 και Στάικου 2) μετά από την τελετή λήξης και απονομή βραβείων που θα αρχίσει στις 19.30.

    Θα παρεβρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η πρωταγωνίστρια Αντέλ Εξαρχόπουλος.

    Δες εδώ το trailer



    Δείτε ΕΔΩ  το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

    Kostas Tsokos.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 25 ταινίες που πρέπει να δεις στις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top