F Πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας για τον Αδάμαστο, την πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας! - FilmBoy Πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας για τον Αδάμαστο, την πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας! - FilmBoy
  • Latest News

    Πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας για τον Αδάμαστο, την πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας!


    Οι Νύχτες Πρεμιέρας, το καθιερωμένο για 19η φορά ετήσιο φεστιβαλικό ραντεβού μας, έχει ήδη ανακοινώσει τις ημερομηνίες του (18-29 Σεπτεμβρίου) αλλά και τις αίθουσες (Δαναός, Ιντεάλ, Odeon Οπερα και Ταινιοθήκη).

    Εν αναμονή όμως του οριστικού προγράμματος ταινιών αλλά και των πρώτων ανακοινώσεων για τις προβολές (συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Φοίνικα "Η Ζωή της Αντέλ"), έσκασε και μια άλλη ξεχωριστή βόμβα:

    Το Indomitable: The Dragonphoenix Chronicles (ελληνιστί Ο Αδάμαστος: Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα),  η πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας, θα υψώσει το σπαθί του για πρώτη φορά μπροστά στα μάτια μας στα πλαίσια του φεστιβάλ!

    Θυμίζουμε πως η ταινία της Underworld Films (δες εδώ το μικρού μήκους Τρωγλοδύτες)  που γυρίστηκε κυρίως σε βουνά και δάση της Φωκίδας, της ορεινής Κορινθίας και άλλων, είναι βασισμένη στο ελληνικό fantasy comic "Dragonphoenix Chronicles" των εκδόσεων Ψυχής Τα Λαμπυρίσματα, με την ιστορία του να εκτυλίσσεται 200 χρόνια μετά τα γεγονότα του κόμικ.

    Γυρισμένη με πολύ κόπο και μεράκι, κόντρα στην γνωστή κατινιά που χαρακτηρίζει τον Έλληνα όταν ακούει για τέτοιες προσπάθειες, κόστισε μόλις 10.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το κοινό μέσω της διεθνούς χρηματοδοτικής πλατφόρμας Indiegogo.

    Σύμφωνα με την υπόθεση του:

    "Ο φανταστικός κόσμος του Έλεμπρος, βρίσκεται υπό την κυβέρνηση της  πανίσχυρης Dragonphoenix Empire.

    Ο Ντράγκαρ είναι ένας βάρβαρος πολεμιστής που έχει πιαστεί αιχμάλωτος από τον έμπορο σκλάβων Φλάβιο και για 4 χρόνια είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε βάναυσους αγώνες, μέσα σε λάκκους και όλα αυτά για το χρήμα και την ευχαρίστηση.

    Η μοίρα θα φέρει τον Ντράγκαρ για άλλη μια φορά κοντά στην πατρίδα του, όταν ο Φλάβιος θα τον οδηγήσει στον αυτοκρατορικό στρατηγό Ακιλόνιο για να συμμετάσχει σε μονομαχίες προς εορτασμό των γενεθλίων της κόρης του, Βαλέριας.

    Όμως ο νους του Ντράγκαρ είναι συνεχώς στην γυναίκα του Μπρέννα που έχει να την δει 4 χρόνια.
    Μόλις του παρουσιάζεται η ευκαιρία για απόδραση, παίρνει μαζί του τη κόρη του Ακιλόνιου ως όμηρο.

    Εξοργισμένος με την απαγωγή της κόρης του, ο Ακιλόνιος θα προσπαθήσει να τους εντοπίσει πάση θυσία ...και το κυνήγι αρχίζει.

    Ο Ντράγκαρ όμως, είναι αποφασισμένος να γυρίσει στην γυναίκα του και δεν θα τον γονατίσει κανένας κίνδυνος ή δυσκολία.

    Γιατί είναι ...ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ! (Indomitable).
    '"

    Θυμίζουμε πως πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο δημιουργός του κόμικ Γιάννης Ρουμπούλιας που έχει βραβευθεί παλιότερα και στο Comicdom Con Athens, με σκηνοθέτη/σεναριογράφο τον Θάνο Κερμίτση, επίσης βραβευμένο για πολλές ταινίες μικρού μήκους (Τρωγλοδύτες) και τους υπόλοιπους ρόλους συμπληρώνουν οι Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Κυριάκος Κορογιάννης, Γεωργία Γιαννακούδη, Γιώργος Μπούγος, 'Αρης Καπλανίδης, Κωνσταντίνα Τάτση και ο Μελέτης Γεωργιάδης (Το Κακό, Το Κακό Στην Εποχή των Ηρώων, Μπιγκ Χιτ).

    Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά ελληνικού fantasy και κόμικ, μια προσπάθεια για την οποία είμαστε όλοι περίεργοι να δούμε το αποτέλεσμα.

    Αν πάλι ανυπομονείς για την πρεμιέρα και έχεις ήδη αρχίσει να ακονίζεις καμιά σπαθούρα, ξαναδές παρακάτω τα πρώτα δύο trailer που κυκλοφόρησαν πέρσυ και φέτος και τα poster, αλλά και όλες τις τελευταίες φωτογραφίες στο link http://indomitablemovie.wordpress.com/production-stills/


    Kostas Tsokos.











    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας για τον Αδάμαστο, την πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top