F Το Σχέδιο του Χένρυ - Henry's Crime - FilmBoy Το Σχέδιο του Χένρυ - Henry's Crime - FilmBoy
  • Latest News

    Το Σχέδιο του Χένρυ - Henry's Crime

    Το Henry’s Crime ήταν από τα λιγότερο συζητημένα φιλμ από αυτά που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ του Toronto, παρά το γνωστό cast του και κρίνοντας από τη χλιαρή υποδοχή του, καταλαβαίνεις εύκολα γιατί.

    Όπως ακριβώς συνέβη και στο περσινό Leaves of Grass με τον Edward Norton.

    Πρόκειται κι εδώ για μια προσωποκεντρική κωμωδία, αν και δε μπορώ να ισχυριστώ ότι ο Keanu Reeves είναι ισάξιος του Norton, εντούτοις αυτός έχει την υποστήριξη αξιόλογου cast και επομένως ισοσκελίζει τη διαφορά ποιότητας των δυο συμπαθέστατων ηθοποιών.

    Ο Henry (Keanu Reeves, που έχουμε να τον δούμε από το The Private Lives of Pippa Lee) ασυναίσθητα γίνεται ο οδηγός διαφυγής για μια συμμορία ληστών τραπεζών και καταλήγει στη φυλακή όπου θα εκτίσει 3 χρόνια, κάτω από την ‘πατρική’ προστασία ...



    ...του ισοβίτη Max (James Caan, Middle Men).

    Μετά την απελευθέρωση του μαθαίνει ότι η γυναίκα του (Judy Greer, Love & Other Drugs) τον έχει εγκαταλείψει.

    Όταν ανακαλύπτει ότι μια παλιά σήραγγα από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης περνά από ένα θέατρο και καταλήγει στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας της πόλης, αποφασίζει να ληστέψει τη τράπεζα.

    Εξάλλου, έχει ήδη εκτίσει τη ποινή, γιατί να μην διαπράξει το έγκλημα;

    Για να αποκτήσει πρόσβαση στο θέατρο υποκρίνεται τον ηθοποιό που ειδικεύεται στα έργα του Τσέχωφ, αλλά το σχέδιο του περιπλέκεται όταν θα ερωτευτεί τη πρωταγωνίστρια (Vera Farmiga, Source Code). 


    Το Henry’s Crime είναι η 2η ταινία του Malcolm Venville μετά το 44 Inch Chest, ένα crime δράμα που ήθελα πολύ να δω αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα ακόμα.

    Η έλλειψη buzz για το Henry’s Crime βοηθήθηκε κι από την μηδαμινή καμπάνια/μάρκετινγκ της ταινίας, αφού οι εταιρείες που το αγόρασαν ήταν κάποια Moving Pictures Film and Television και κάποια Maitland Primrose Group (!), με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην κυκλοφορήσει διαφημιστικό υλικό τους προηγούμενους μήνες αλλά και το trailer που βγήκε (και που είχατε δει πρώτοι όπως πάντα) ήταν σε άθλια ποιότητα.

    Πάντως οι κριτικές στο σύνολο τους δεν είναι καταδικαστικές, κακές μεν οι περισσότερες αλλά οριακά.

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 8 Απριλίου σε λίγες αίθουσες αλλά παίζεται μέχρι και σήμερα σε καμιά 10ριά.

    Στην Ελλάδα η Village το έχει στο πρόγραμμα της για τις 16 Ιουνίου.   



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Σχέδιο του Χένρυ - Henry's Crime Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top