F Κριτική: Με Αγάπη, Τζούλιετ : The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018) - FilmBoy Κριτική: Με Αγάπη, Τζούλιετ : The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Με Αγάπη, Τζούλιετ : The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018)




    Ο γνωστός σκηνοθέτης Mike Newell των επιτυχημένων ταινιών ‘Four Weddings and a Funeral’ (1994) και ‘Love in the Time of Cholera’ (2007) σκηνοθετεί ένα ιστορικό δράμα που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των Mary Ann Shaffer και Annie Barrows που εκδόθηκε το 2008. 

    Βρισκόμαστε λίγο μετά το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, στο 1946, και βλέπουμε τη νεαρή βρετανίδα συγγραφέα Juliet Ashton (Lily James, Mamma Mia! Here We Go Again) να έρχεται σε επαφή μέσω αλληλογραφίας με μέλη μιας ιδιαίτερης λέσχης στο νησί Guernsey. 
    Αποφασισμένη να τους συναντήσει και να γράψει ένα βιβλίο προς τιμήν τους, αφήνει για ένα χρονικό διάστημα τον άντρα της Mark (Glenn Powell, Hidden Figures) και πηγαίνει στο νησί. 
    Εκεί θα εντυπωσιαστεί από τις ιστορίες των ανθρώπων από την περίοδο που η περιοχή ήταν υπό ναζιστική κατοχή και αυτό της δίνει έμπνευση για το βιβλίο που ετοιμάζει. 

    Η Juliet αρχίζει παράλληλα να τρέφει αισθήματα για ένα από τα μέλη της λέσχης, τον Dawsey (Michiel Huisman, The Invitation). 
    Όμως, ο Mark κάνει μια μέρα την εμφάνιση του στο νησί και η Juliet καλείται να κάνει μια σημαντική επιλογή που αφορά την προσωπική της ζωή αλλά και την επαγγελματική της πορεία…

    Με ιστορικό υπόβαθρο το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, η ταινία έχει στο κέντρο της μια ρομαντική ιστορία που αναπτύσσεται σε δύσκολα χρόνια με ελπιδοφόρο μέλλον για τους ήρωες. 
    Δίχως κάποια σεναριακή έκπληξη ή πρωτοτυπία, η ταινία πείθει για τη σκηνογραφία και το ενδυματολογικό κομμάτι. 



    Με αρκετά έντονη και ζωηρή απεικόνιση των φυσικών χώρων του Guernsey, η ιστορία λέγεται με εύθυμο τόνο αλλά δεν παρουσιάζει κάτι ξεχωριστό και αξιομνημόνευτο παρά τη θετική διάθεση που βγάζουν οι πρωταγωνιστές αλλά και το υπόλοιπο καστ.

    Ο σκηνοθέτης Mike Newell γνωρίζει καλά το δράμα και πόσο μάλλον το δράμα εποχής που έχουμε δει σε προηγούμενες ταινίες του. 
    Ωστόσο, το αποτέλεσμα εδώ δείχνει να μην έχει δώσει το απαραίτητο βάρος για να κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό την ταινία ενδιαφέρουσα. 

    Το καστ των νέων ηθοποιών είναι καλό με τους Lily James και Michiel Huisman στους βασικούς ρόλους να δίνουν μια καλή ερμηνεία. 
    Από το καστ ξεχωρίζει και η εμφάνιση του μεγάλου ηθοποιού Tom Courtenay (Night Train to Lisbon) που υπήρξε μορφή του κινήματος ‘Free Cinema’ στην Αγγλία τη δεκαετία του ’60.

    Η έλλειψη έμπνευσης και προσωπικής σφραγίδας του σκηνοθέτη κάνουν την ταινία κάπως αδύναμη. 
    Ευχάριστη και απλή, η ταινία δεν διαθέτει την δύναμη που χρειαζόταν για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα αλλά ο θεατής δίχως να περιμένει κάτι το καινούριο, φεύγει σχετικά ικανοποιημένος από την αίθουσα.

    Στους κινηματογράφους από 2 Αυγούστου.

    Πάνος Μουζάκης


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Με Αγάπη, Τζούλιετ : The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top