F Middle Men - FilmBoy Middle Men - FilmBoy
  • Latest News

    Middle Men

    Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ταινίες όπως το The Hangover και σειρές όπως το Entourage έχουν μεγάλη απήχηση.
    Sex, money, fun. 


    Είναι επίσης κατανοητό ότι πολλοί θα προσπαθήσουν να πάρουν λίγη από τη δόξα τέτοιων ταινιών και μάλιστα κάποιοι θα κάνουν αξιόλογες προσπάθειες. 

    Μια τέτοια ταινία είναι το Middle Men του George Gallo, σεναριογράφος των Bad Boys και The Whole Ten Yards μεταξύ άλλων, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Christopher Mallick (που εκτελεί και χρέη παραγωγού στο φιλμ) ο οποίος είχε την έμπνευση να πουλήσει πορνό από το internet στις αρχές της δεκαετίας του 90 – τότε που στην Αμερική το internet ήταν κάτι καινούργιο και στην Ελλάδα κάτι ...άγνωστο. 

    Μια σειρά τυχαίων γεγονότων φέρνει έναν επιχειρηματία-εργολήπτη, τον Τζακ (Luke Wilson, από το μέτριο Henry Poole Is Here) στο Τέξας για να βοηθήσει δυο ιδιοφυΐες. 

    Αυτοί οι τύποι (Giovanni Ribisi και Gabriel Macht) σχεδίασαν έναν επαναστατικό τρόπο να πουλάνε πορνογραφικό υλικό από το internet απλά κάνοντας τους μεσάζοντες (middle men) λαμβάνοντας ποσά από πιστωτικές κάρτες όσων ήθελαν να δουν …τσόντα. 

    Με αυτό τον τρόπο γίνονται πάμπλουτοι σε μερικές εβδομάδες. 

    Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ...

    ...ιδιοφυΐες είναι στη πραγματικότητα δυο εντελώς ηλίθιοι τύποι κι εδώ επεμβαίνει ο Τζακ για να οργανώσει λίγο τα πράγματα, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο σκούρα όταν οι πανηλίθιοι κάνουν μια συμφωνία με έναν Ρώσο γκάνγκστερ. 

    Πολύχρωμο, γρήγορο και ζωηρό, το Middle Men συνοδεύεται από άκρως αντίθετες κριτικές. 

    Στο φεστιβάλ της Santa Barbara η ταινία αποδοκιμάστηκε αλλά στο ίδιο φεστιβάλ οι Oliver Stone και Paul Thomas Anderson εντυπωσιάστηκαν (μάλιστα ο δεύτερος είπε ότι ‘…ήταν η καλύτερη ταινία που βλέπω εδώ και 5 χρόνια!’). 

    Στο σύνολο τους οι κριτικές είναι μοιρασμένες (και λίγο προς τα κάτω) και αυτό έδωσε μια αισιοδοξία στη Paramount Vantage ότι θα έπαιρνε μια οικονομική ανάσα στη πρεμιέρα της ταινίας στις 6 Αυγούστου, εις μάτην όμως καθώς αν και προβλήθηκε για 15 μέρες σε 250 αίθουσες, συνολικά δεν έφτασε ούτε το εκατομμύριο (723 χιλ.). 

    Δε ξέρω γιατί, εμένα μια χαρά σεξοκομεντί μου φαίνεται. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Middle Men Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top