F Leaves Of Grass - FilmBoy Leaves Of Grass - FilmBoy
  • Latest News

    Leaves Of Grass

    Το 2009 ήταν μια χρονιά που είχε και καλούς και κακούς διπλούς ρόλους, θυμηθείτε τον Sam Rockwell στο εξαιρετικό Moon και τον Michael Cera στο απογοητευτικό Youth In Revolt.

    Την ίδια χρονιά όμως προβλήθηκε στο Toronto και το Leaves Of Grass του Tim Blake Nelson, με τον Edward Norton να παίζει δυο αδέρφια και το οποίο πήρε ημερομηνία προβολής κάνα δυο φορές στις αρχές του 2010 που ακυρώθηκαν αργότερα, κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάει απ’ευθειας σε DVD το ...ψυχικό το έκανε μια εταιρεία ονόματι Telepathic Studios και το έβγαλε σε λίγες αίθουσες το Σεπτέμβρη.

    Και θα ηταν κρίμα να μην το βλέπαμε, όχι μόνο για τον Edward Norton (που υπέρ-εκτιμώ ως ηθοποιό) αλλά και για τα παρά πολύ καλά σχόλια που έκαναν οι αδερφοί Coen όταν είδαν το φιλμ.

    Ο Brady, ο ένας από τους αδερφούς που υποδύεται ο Norton, έχει βρει ένα δικό του σύστημα και καλλιεργεί την καλύτερης ποιότητας μαριχουάνα στη περιοχή.

    Αλλά όπως όλοι οι έμποροι ναρκωτικών, χρωστάει πολλά σε επικίνδυνους ανθρώπους κι έχει και ανταγωνιστές έτοιμους να αιματοκυλίσουν τη πόλη.

    Ο Bill, ο άλλος αδερφός που υποδύεται ο Norton, είναι ένας πετυχημένος δάσκαλος που δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον αδερφό ή τη μάνα του (που δεν υποδύεται ο Norton αλλά η Susan Sarandon) που μάλιστα έκανε τρομερή προσπάθεια για να χάσει την προφορά της οικογένειας του, σε αντίθεση με τον Brady (ένα κλισέ κόλπο ...




    ...για να καταλαβαίνει ο θεατής ποιος από τους δυο μιλάει).

    Όπως καταλαβαίνετε, ξανασμίγουν.

    Παίζουν ακόμα η Melanie Lynskey (η νύφη στο Up In The Air) και η Keri Russell (η μαμά στο Extraordinary Measures). 


    Μαύρη κωμωδία σε εύθυμο τόνο με καλούτσικες κριτικές στο σύνολο αλλά αυτό που προσωπικά με εξιτάρει είναι το επαρχιώτικο κλίμα του Αμερικάνικου Νότου - τα γυρίσματα έγιναν στη Louisiana – που στο trailer δείχνει αψεγάδιαστο.

    Το σενάριο έγραψε ο ίδιος ο Tim Blake Nelson...έχοντας στο μυαλό μου τον Edward ως πρωταγωνιστή και μόνο. Ήμουν αποφασισμένος να μην γίνει η ταινία αν δε μπορούσα να τον έχω στο cast.

    Αμοιβαία τα αισθήματα, καθώς μαθαίνω ότι ο Norton μείωσε την αμοιβή του στο μισό για να παίξει στη ταινία.

    Το Leaves of Grass κυκλοφορεί αύριο σε DVD, αφού όπως είπαμε έκανε το πέρασμα του σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 17 Σεπτεμβρίου.

    Για Ελλάδα ούτε λόγος...

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Leaves Of Grass Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top