F Review: Palo Alto - FilmBoy Review: Palo Alto - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Palo Alto



    Η κινηματογραφική οικογένεια Coppola, που ολοένα και αυξάνεται, υποδέχεται ένα νέο μέλος της. 

    Η Gia Coppola, εγγονή του Francis Ford Coppola, κάνει με το Palo Alto το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, ακολουθώντας την πεπατημένη οδό του ανεξάρτητου σινεμά (sic)  και τα χνάρια της θείας της, Sofia Coppola.

    Το Palo Alto  είναι μια ταινία ενηλικίωσης βασισμένη σε διηγήματα του  πολυτάλαντου ηθοποιού και σκηνοθέτη James Franco


    Μια παρέα εφήβων, διχασμένη συναισθηματικά κι αναποφάσιστη, δοκιμάζει τα όρια της: ο εσωστρεφής Teddy (Jack Kilmer) βιώνει το βουβό  πάθος του ανεκπλήρωτου  έρωτα  με την April (Emma Roberts, We're the Millers) κι ακολουθεί αμήχανος το φίλο του Fredd (Nat Wolff, The Fault in our Stars) σε μια αυτοκαταστροφική περιπλάνηση γεμάτη από καπνούς μαριχουάνας, αλκοόλ και λαγνείας. 

    Την ίδια στιγμή η συνεσταλμένη April σβήνει τη δίψα της για ζωή στην απαγορευμένη σχέση με τον προπονητή ποδοσφαίρου της ομάδας της. 

    Είναι σαφές πως στο μεταίχμιο της ενήλικης ζωής, οι έφηβοι της ταινίας αναζητούν πάνω από όλα ένα σημείο αυτοπροσδιορισμού, ένα σημάδι βεβαιότητας για το μέλλον, κάτι που θα τους καθορίζει μια και για πάντα. 


    Κι αυτό δεν  είναι τίποτε άλλο από τον  χαρακτήρα τους, τον αληθινό εαυτό τους.

    Αναζητώντας, ωστόσο, τον αληθινό χαρακτήρα των ηρώων της, η Gia Coppola δεν αποφεύγει τις σεναριακές ευκολίες, τα κλισέ και τις νοηματικές κοινοτοπίες.

    Σ΄αυτό συμβάλλει και μια μάλλον αμήχανη σκηνοθεσία που αδυνατεί να καταγράψει αυτό που πραγματικά συμβαίνει, μένοντας διεκπεραιωτικά στην αφήγηση της ιστορίας.

    Αλλά, πάνω από όλα, και πέρα από την πρωτοτυπία, αυτό  που λείπει από το Palo Alto είναι η τόλμη, εκείνη η ανατρεπτική διάθεση που συμπυκνώνει το χιούμορ και την τραγικότητα ισόποσα και που τόσο πολύ προσιδιάζει στην νεανική αύρα της εφηβικής ηλικίας.

    Οι συνειρμοί στον κινηματογραφικό κόσμο της οικογένειας Coppola είναι, λοιπόν, αναπόφευκτοι: αρκεί να θυμηθούμε το‘’Αυτόχειρες Παρθένοι’’, την ανατρεπτική σύλληψη του μυθιστορήματος του Τζέφρυ Ευγενίδη, που τόσο γνήσια αποδόθηκε στην ομώνυμη ταινία της Sofia Coppola -  ένα, επίσης, σκηνοθετικό ντεμπούτο.

    Από 25 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους.

    Αντώνης Τολάκης.

     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Palo Alto Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top