F ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΖΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΙ - THE PRIVATE LIVES OF PIPPA LEE - FilmBoy ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΖΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΙ - THE PRIVATE LIVES OF PIPPA LEE - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΖΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΙ - THE PRIVATE LIVES OF PIPPA LEE


    **********   5/10

    Μια ενδοσκοπική ματιά στη κρίση μέσης ηλικίας μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας, είναι το The Private Lives Of Pippa Lee, ένα κοινωνικό δράμα που δυστυχώς η ελληνική εταιρεία διανομής δε μας έκανε το χατίρι και άλλαξε το τίτλο σε Οι Κρυφές Ζωές της Κυρίας Λι.

    Καθαρά προσωπική υπόθεση της Rebecca Miller καθώς υπογράφει τη σκηνοθεσία, το σενάριο και το ίδιο το βιβλίο από το οποίο είναι μεταφορά. 
    Μάλιστα, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το όλο project αποτελούσε την ...εφηβική ονείρωξη της πολυάσχολης αμερικανίδας, ακόμα και τα γυρίσματα έγιναν στο τόπο που μεγάλωσε η ίδια, στο Connecticut.

    Η ...κυρία Λι (Robin Wright Penn) φαίνεται να είναι η τέλεια νοικοκυρά, εξαιρετική μαγείρισσα και οικοδέσποινα, στοργική σύζυγος, πνευματώδης συνομιλητής και γοητευτικότατη γυναίκα. 
    Όταν ο άντρας της (Alan Arkin) συνταξιοδοτείται, μετακομίζουν σε ένα προάστιο όπου η ζωή κυλάει στον αυτόματο πιλότο, η ίδια παθαίνει ένα υπαρξιακό σοκ, με μόνη παρηγοριά τη νευρωτική φιλενάδα της (Winona Ryder) η οποία είναι σε χειρότερη κατάσταση και ένας καινούργιος γείτονας (Keanu Reeves) χωρισμένος, όμορφος αλλά και λίγο τρελαμένος (έχει tattoo στο στήθος του τον Χριστό!).

    Ενώ όλοι θαυμάζουν τη γυναίκα αυτή, το φιλμ μας πάει στα εφηβικά της χρόνια, όπου η μικρή Πίπα (...θα έσκαγα αν δε το έλεγα!) την οποία ερμηνεύει ένα νέο pin-up girl η Blake Lively (που τη συνοδεύουν ερωτήσεις του στυλ ‘Are they ...real or fake?’) το σκάει από τη μανιοκαταθλιπτική μητέρα της (Maria Bello) και ‘πειραματίζεται’ με μια λεσβία-πρεζόνι (Julianne Moore η οποία έκανε γυρίσματα μόνο 2 ημέρες!).
    Αν σας έκανε εντύπωση το αστραφτερό cast της ταινίας, να συμπληρώσω ότι κάνει ένα πέρασμα και η Monica Bellocci.

    Ένα καθαρά φιλμ χαρακτήρων κι ερμηνειών, με μεγάλες δόσεις δράματος και κάποιες πιτσιλιές χιούμορ που όπως διαβάζω δε πετυχαίνουν το σκοπό τους.

    Προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Βερολίνου και ίσως βρει μικρή διανομή για την Αμερική κατά τον Οκτώβρη. Στην Ελλάδα πάντως, θα το δούμε από την Odeon στις 30 Ιουλίου.

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΖΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΙ - THE PRIVATE LIVES OF PIPPA LEE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top