F Κριτική: Η Μέθοδος των Γουίλιαμς - King Richard (2021) - FilmBoy Κριτική: Η Μέθοδος των Γουίλιαμς - King Richard (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Η Μέθοδος των Γουίλιαμς - King Richard (2021)



    Η πορεία προς τη δόξα των αδερφών Βένους και Σερένα Γουίλιαμς, των διάσημων πλέον πρωταθλητριών του τένις, μέσα από το πρόσωπο του πατέρα τους που προπόνησε και οργάνωσε όλη τη διαδρομή τους μέχρι να ξεκινήσουν να αγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο.

    Μια ταινία-ωδή στο American Dream, υποστηρίζει ότι όποιος προσπαθήσει και σχεδιάσει, δεν μπορεί να αποτύχει. Αυτό βέβαια δεν είναι και απόλυτο, όσο πειστικός και αν θέλει να φαίνεται ο σκηνοθέτης Reinaldo Marcus Green, αλλά και ο πρωταγωνιστής του, μια αμφιλεγόμενη όπως παρουσιάζεται προσωπικότητά που εγείρει σημαντικές ενστάσεις.

    Ως προς το πρόσωπό του πρωταγωνιστή, έχουμε έναν πατέρα που σίγουρα αγαπάει τα παιδιά του, αλλά η ανάγκη του να ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις δικές του επιθυμίες και απωθημένα, τον μετατρέπει από στοργικό και (υπερ)προστατευτικό σε εγωιστή και αυταρχικό. Και η τελική επιτυχία δεν έγκειται τελικά αποκλειστικά στον ίδιο, αλλά κυρίως στα ταλαντούχα κορίτσια που η αγάπη τους για το άθλημα θα τις καθοδηγήσει (τελικά) σωστά. Και αυτό επεκτείνεται σε γενικότερο πλαίσιο, όπου υπάρχει μια υπεραπλούστευση και ωραιοποίηση του American Dream που δεν εστιάζει στο ξεχωριστό ταλέντο που φέρνει ουσιαστικά την επιτυχία, αλλά επιμένει ότι η δουλειά, η επιμονή και η οργάνωση είναι αρκετά εχέγγυα.


    Όλη αυτή η πορεία πάντως δίνεται καλοστημένα αν και καλογυαλισμένα, με ευχάριστο ρυθμό που διατηρεί το ενδιαφέρον, έξυπνα σκηνοθετημένες αθλητικές στιγμές που χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό, και ενδιαφέρουσα δραματουργία, με το πρόσωπο του πατέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο.
    Και εδώ συναντάμε τον Will Smith ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια επανέρχεται με μια πολύ καλή ερμηνεία, θυμίζοντας και τον εαυτό του από το Pursuit of Happyness, δύο ταινίες που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά. Εδώ παραδίδει με μεγάλο ρεαλισμό και άνεση το προφίλ ενός πολυπρόσωπου χαρακτήρα, έχοντας παράλληλα και 1-2 εξαιρετικές ερμηνευτικές στιγμές.
    Συνολικά μια προσεγμένη δουλειά, ωραίας εικόνας αλλά άνισης προσέγγισης ως προς την παρουσίαση άλλης μιας αμερικάνικης ιστορίας επιτυχίας, που διατηρεί το ενδιαφέρον της λόγω της εύστοχης αθλητικής αναπαράστασης, αλλά και της όμορφης ερμηνείας του Will Smith.

    Γιώργος Νυκταράκης

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Η Μέθοδος των Γουίλιαμς - King Richard (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top