F Raya and the Last Dragon trailer: Η Disney Animation ρίχνει τα δίχτυα της στη μυθολογία της ΝΑ Ασίας και εντυπωσιάζει! - FilmBoy Raya and the Last Dragon trailer: Η Disney Animation ρίχνει τα δίχτυα της στη μυθολογία της ΝΑ Ασίας και εντυπωσιάζει! - FilmBoy
  • Latest News

    Raya and the Last Dragon trailer: Η Disney Animation ρίχνει τα δίχτυα της στη μυθολογία της ΝΑ Ασίας και εντυπωσιάζει!


    Αν ο κόσμος δεν είχε έρθει τα πάνω κάτω, το Raya and the Last Dragon θα ήταν μία από τις ταινίες που θα απολαμβάναμε στην έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. 
    Υποχρεωτικά τα σχέδια άλλαξαν, με την Disney να την αναβάλλει για τον Μάρτιο, και όταν πια είδαν πως ούτε τότε θα μπορούσε να έχει μια κανονική ευρεία διανομή, αποφασίστηκε να ακολουθήσει τη τύχη του Mulan και να βγει ταυτόχρονα στο Disney+.

    Η προϊστορία της ταινίας μας μιλάει για την Kumandra, μια μυθική χώρα όπου άνθρωποι και δράκοι ζουν σε αρμονία. 
    Όμως όταν η τερατώδης φυλή των Druun επιτέθηκε, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. 
    500 χρόνια αργότερα και οι φυλές της Kumandra ζουν σε συνεχή εμφύλιο πόλεμο. 
    Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Druun επέστρεψαν και φαίνεται πως είναι στο χέρι της Raya, μιας νεαρής πολεμίστριας να βρει τον χαμένο τελευταίο δράκο και να ενώσει τις φυλές της χώρας της ώστε να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό.

    Η ταινία εμπνέεται την ιστορία της από τις κουλτούρες της νοτιοανατολικής Ασίας με τους δημιουργούς να ταξιδεύουν στις περισσότερες χώρες της περιοχής για να συγκεντρώσουν υλικό.

    Σεναριογράφοι είναι οι Adele Lim (Crazy Rich Asians) και Qui Nguyen (Dispatches from Elsewhere), ενώ εντύπωση προκαλούν οι τέσσερις (!) σκηνοθέτες με τους Don Hall (Big Hero 6) και Carlos López Estrada (Blindspotting) να έχουν τα ηνία και τους έμπειρους animators Paul Briggs και John Ripa να αναφέρονται ως συν-σκηνοθέτες, με προφανή στόχο να πάρουν εμπειρίες πριν αναλάβουν κάτι μόνοι τους.

    Τις φωνές τους στους χαρακτήρες δανείζουν οι Kelly Marie Tran (The Last Jedi), Awkwafina (The Angry Birds Movie 2), Gemma Chan (Captain Marvel), Daniel Dae Kim (Hellboy), Sandra Oh (Over the Moon), Benedict Wong (Lady and the Tramp) και ο πανταχού παρών Alan Tudyk.

    Αν γίνει κάνα θαύμα και ανοίξουν οι κινηματογράφοι μέχρι τις αρχές Μαρτίου όταν και η ταινία κάνει πρεμιέρα, λογικά θα μπορέσουμε να τη δούμε και σε μεγάλη οθόνη. 
    Αν πάλι όχι, όμως είναι και το πιθανότερο, καλύτερα μην τα ρωτάτε...
    Απλά απολαύστε το trailer!

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Raya and the Last Dragon trailer: Η Disney Animation ρίχνει τα δίχτυα της στη μυθολογία της ΝΑ Ασίας και εντυπωσιάζει! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top