F Το remake της "Οικογένειας Μπελιέ" σάρωσε τα βραβεία του Sundance! - FilmBoy Το remake της "Οικογένειας Μπελιέ" σάρωσε τα βραβεία του Sundance! - FilmBoy
  • Latest News

    Το remake της "Οικογένειας Μπελιέ" σάρωσε τα βραβεία του Sundance!


    Μπορεί το Minari να σκονίζεται στο συρτάρι του διανομέα περιμένοντας να ξανανοίξουν οι αίθουσες, όμως πέρασε ένας χρόνος από τη περσινή του νίκη και το φεστιβάλ του Sundance του 2021 που ολοκληρώθηκε -διαδικτυακά- μόλις πριν λίγες ώρες, ανακήρυξε το νέο "βασιλιά" του ανεξάρτητου κινηματογράφου, έναν βασιλιά που... κάτι μας θυμίζει.

    Μεγάλος νικητής με τέσσερα συνολικά βραβεία ήταν το Coda, η νέα ταινία της Sian Heder που μας συστήνει την Ruby, μια νεαρή κοπέλα που είναι το μόνο ακούον μέλος μιας οικογένειας κωφών και βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στο καθήκον προς την οικογένειά της και στην αγάπη της προς τη μουσική.

    Η ιστορία κάτι σας θυμίζει, ε; 
    Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Coda δεν είναι παρά το αγγλόφωνο remake του εξαιρετικά επιτυχημένου (και στη χώρα μας) La Famille Bélier του Éric Lartigau που είδαμε το καλοκαίρι του '15.

    Το Coda κέρδισε το μεγάλο βραβείο καλύτερης αμερικάνικης ταινίας μυθοπλασίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου cast αλλά και το βραβείο κοινού.
    Πριν καν την ανακοίνωση των νικητών, το Coda είχε σπάσει το ρεκόρ ως η ταινία που πουλήθηκε πιο ακριβά μέσω του Sundance, με την Apple να δίνει 25 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα διανομής αφήνοντας πίσω τα Amazon και Netflix.

    Μεγάλος νικητής των ξενόγλωσσων ταινιών ανακηρύχτηκε το δραματικό Hive της Κοσοβάρας Blerta Basholli.
    Αν αναρωτιέστε πότε θα τα δούμε...ρωτήστε τον Χαρδαλιά!

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το remake της "Οικογένειας Μπελιέ" σάρωσε τα βραβεία του Sundance! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top