F Top Gun: Maverick trailer: O Tom Cruise στο sequel της ταινίας που απογείωσε τη καριέρα του! - FilmBoy Top Gun: Maverick trailer: O Tom Cruise στο sequel της ταινίας που απογείωσε τη καριέρα του! - FilmBoy
  • Latest News

    Top Gun: Maverick trailer: O Tom Cruise στο sequel της ταινίας που απογείωσε τη καριέρα του!


    Λίγο οι εντυπωσιακές για την εποχή αερομαχίες που σε σκηνοθεσία του Tony Scott έβγαλαν ένα κινηματογραφικά πρωτόγνωρο θέαμα, λίγο ο Tom Cruise και τα Ray-Ban γυαλιά του στο πρωταγωνιστικό ρόλο, λίγο το πιασάρικο (love) story που προσέλκυσε και τα δύο φύλα, λίγο το Take My Breath Away, το Top Gun πραγματικά έγραψε ιστορία ως μία από εμβληματικές 80's action ταινίες, με το box office να εξαργυρώνει αυτή την λαοφιλία. 
    Άλλες εποχές βέβαια τότε, όμως είναι απορίας άξιο πως ένα sequel δεν μπήκε κατευθείαν στα σκαριά και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2010 για να πέσει η ιδέα στο τραπέζι.

    Η αυτοκτονία του Scott το 2012, ο οποίος όχι μόνο είχε συμφωνήσει να επιστρέψει στη καρέκλα του σκηνοθέτη αλλά είχε στο μυαλό του και το στόρι με το οποίο η νέα ταινία θα ήθελε να καταπιάνεται, έμοιαζε προς στιγμήν να βάζει τη ταινία στο πάγο, αν όχι στο συρτάρι, όμως ο Jerry Bruckheimer, έχοντας και την υποστήριξη των Cruise και Val Kilmer που είχαν συμφωνήσει, συνέχισε τη παραγωγή του, και μετά την εύρεση του νέου σκηνοθέτη και την ολοκλήρωση της συγγραφής του σεναρίου που πέρασε από πολλά χέρια, το Top Gun: Maverick είναι έτοιμο να βγει στις αίθουσες στην επέτειο των 33 χρόνων του πρώτου φιλμ.

    Με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού, ο "Maverick" βρίσκεται εκεί όπου ανήκει. 
    Συμμετέχει σε ακραίες αποστολές ως ένας θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που θα τον καθήλωνε στο έδαφος. 
    Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Maverick συναντά τον Υπολοχαγό Bradley "Rooster" Bradshaw, γιο του μακαρίτη φίλου του Nick "Goose" Bradshaw. 
    Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Maverick βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.

    Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Joseph Kosinski (Only the Brave) ενώ δίπλα στους Cruise και Kilmer που όπως είπαμε επιστρέφουν, θα δούμε τους Miles Teller (Thank You for Your Service), Jennifer Connelly (Alita: Battle Angel), Jon Hamm (Bad Times at the El Royale), Ed Harris (Kodachrome), Glen Powell (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society), Lewis Pullman (The Strangers: Prey at Night), Monica Barbaro και Manny Jacinto.

    Για να κάνω τη μικρή δική μου εξομολόγηση, το πρώτο Top Gun το είδα ή μάλλον προσπάθησα να το δω για πρώτη φορά μόλις πριν λίγα χρόνια και ειλικρινά δεν κατάφερα να το ολοκληρώσω, έτσι προσωπικά το ενδιαφέρον μου για το sequel είναι ελάχιστα πιο ψηλά από το απόλυτο μηδέν, όμως σίγουρα υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που ανυπομονούν. 
    Ελπίζω μόνο οι παραγωγοί να έχουν υπολογίσει πως οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι 40-50ριδες, όχι ακριβώς το core κοινό τέτοιων ταινιών και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα επιστρέψουν για χάρη του Maverick και της παρέας του.

    Δείτε το trailer και καλά να περάσετε τον ερχόμενο Ιούνιο στις αίθουσες...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Top Gun: Maverick trailer: O Tom Cruise στο sequel της ταινίας που απογείωσε τη καριέρα του! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top