F Κριτική: Book Club (2018) - FilmBoy Κριτική: Book Club (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Book Club (2018)




    Ο συν-σεναριογράφος του ‘A Walk In The Woods’ (ελλ. τίτλος ‘Ταξίδι στην Αλαμπάμα’) και παραγωγός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Bill Holderman κάνει και αυτός το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης μιας ρομαντικής κωμωδίας με ένα καστ μεγάλων ονομάτων του αμερικάνικου κινηματογράφου: Diane Keaton (Hampstead), Jane Fonda (Youth), Candice Bergen (Home Again) και Mary Steenburgen (Last Vegas) αποτελούν την γυναικοπαρέα και συμπληρώνουν οι Andy García (Geostorm), Don Johnson (Brawl in Cell Block 99), Richard Dreyfuss (RED) και Craig T. Nelson (Gold). 

    Οι τέσσερις παραπάνω γυναίκες έχουν καθιερώσει την δική τους λέσχη βιβλίου όπου διαβάζουν και συζητούν ένα λογοτεχνικό βιβλίο κάθε μήνα τα τελευταία τριάντα χρόνια. 
    Τελευταίο βιβλίο που διαβάζουν και συζητούν είναι η τριλογία ‘Fifty Shades of Grey’ της E.L. James

    Εν μέσω διαβάσματος και συζητήσεων γύρω από το βιβλίο, οι τέσσερις πρωταγωνίστριες διαμορφώνουν τις ερωτικές τους σχέσεις, αναθεωρούν για το παρελθόν τους, κάνουν διάφορες δραστηριότητες, ταξιδεύουν και ερωτεύονται ξανά. 
    Και κάνουν σχέδια για το μέλλον.

    Η ταινία βλέπεται για ένα πράγμα και μόνο και αυτό είναι η συγκέντρωση ενός υπέροχου καστ που είναι όλες και όλοι άξιοι ηθοποιοί και χαίρεσαι να τους βλέπεις να συναντιούνται επί της οθόνης. 
    Αλλά η απλή συνάντηση δεν αρκεί. 



    Μπορεί να υπάρχει μια νότα νοσταλγίας αλλά αυτό αφορά αποκλειστικά το καστ. 
    Η ταινία είναι ρηχή στο σύνολο της. 
    Δεν έχει ύφος, ούτε ουσία. 
    Η σκηνοθεσία είναι αρκετά λιτή και δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο που να σε κάνει να αναφέρεις την ταινία για κάποιο λόγο. 

    Ίσως το χειρότερο στοιχείο της ταινίας είναι η υπερβολική διαφήμιση και προώθηση του ‘Fifty Shades of Grey’ που σε κάνει να πιστεύεις μέχρι και ότι η ταινία αυτή έγινε χάρη σε αυτό το μυθιστόρημα! 

    Το έργο βλέπεται αλλά δεν προτείνεται. 
    Υπάρχουν άλλες ταινίες με εξίσου υπέροχο καστ αλλά έχουν πιο ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. 
    Ας ελπίσουμε πως οι δημιουργοί της ταινίας δεν θα ακολουθήσουν την ιδέα μιας τριλογίας - όπως το μυθιστόρημα που τους ενέπνευσε - κάνοντας το ‘Book Club’ να έχει sequel.

    Στους κινηματογράφους από 14 Ιουνίου.

    Πάνος Μουζάκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Book Club (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top