F Κριτική: Καυγάς στο Μπλοκ 99 - Brawl in Cell Block 99 - FilmBoy Κριτική: Καυγάς στο Μπλοκ 99 - Brawl in Cell Block 99 - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Καυγάς στο Μπλοκ 99 - Brawl in Cell Block 99




    Ο Bradley (Vince Vaughn, Hacksaw Ridge) σε μια προσπάθεια να μαζέψει χρήματα και να φτιάξει οικογένεια, θα επιστρέψει στο «βρώμικο» επαγγελματικό του παρελθόν και στον χώρο των ναρκωτικών. 
    Μετά από μια δουλειά όμως που πάει στραβά, καταλήγει στη φυλακή όπου καλείται να κάνει μια συμφωνία για να σώσει την έγκυο γυναίκα του.

    Η ταινία του S.Craig Zahler (Bone Tomahawk) έχει συζητηθεί αρκετά πριν ακόμα κυκλοφορήσει λόγω του πρωταγωνιστή της. 
    Ο Vince Vaughn αλλάζει εμφάνιση και θεματολογία, και ερμηνεύει έναν πρώην μποξέρ που κάνει διακίνηση ναρκωτικών και μπλέκει σε πολλούς καυγάδες μέσα στη φυλακή όπου καταλήγει. 

    Μια αλλαγή που είχε ξεκινήσει πριν λίγα χρόνια με το True Detective, και μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα συνεχιστεί. 
    Όπως στον δεύτερο κύκλο της σειράς, έτσι και εδώ ο γεροδεμένος ηθοποιός πείθει αρχικά χάρης στο παρουσιαστικό του, αλλά όσο περνάει η ώρα καταφέρνει να μας κερδίσει δίνοντας μάλλον την καλύτερή του ερμηνεία, αφήνοντας στην άκρη όλη την κωμική ενεργητικότητα με την οποία τον μάθαμε.

    Από κει και πέρα όμως η ταινία δεν έχει κάτι αξιοσημείωτο να μας δώσει. 
    Εκτός αν κάποιος θεωρήσει αξιοσημείωτη την υπερβολική και χωρίς λόγο βία (την οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει στο όνομα της οικογένειας), όπου μας παρουσιάζει πολλές σκηνές ξύλου, οι οποίες μάλιστα συχνά δεν είναι ιδιαίτερα καλογυρισμένες, αλλά απλά πονάνε και μόνο που τις… ακούς. 


    Επίσης το σενάριο έχει κάποιες εύκολες και ασαφείς αφορμές για να αρχίσει η ταινία να ρολάρει, αλλά αυτό φαίνεται να συμβαίνει μόνο προς το τέλος του φιλμ.  
    Στο πρώτο και πιο δραματικό κομμάτι δεν υπάρχει καλός ρυθμός και δεν μας δίνει πολλά για τους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα στο μέσο να κάνει κοιλιά και να κουράζει, σε συνδυασμό και με τη διάρκεια της ταινίας η οποία ξεφεύγει για τα δεδομένα του έργου.

    Όσον αφορά τους υπόλοιπους ηθοποιούς άλλη μια παρουσία-έκπληξη είναι αυτή του Don Johnson (The Other Woman). 
    Με ένα μόρτικο και καουμπόικο στυλ προξενεί ενδιαφέρον για το ρόλο του, ο οποίος για καλή του τύχη είναι και ο πιο καλογραμμένος από άποψη διαλόγων χαρακτήρας.

    Πέρα από αυτό όμως τίποτα.
    Μια ταινία φυλακών με χαρακτηριστική βία, η οποία (αν) αξίζει κυρίως για την ενδιαφέρουσα ερμηνεία του Vince Vaughn.

    Στους κινηματογράφους από 26 Οκτωβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Καυγάς στο Μπλοκ 99 - Brawl in Cell Block 99 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top