F Κριτική: Σπίτι μου Σπιτάκι μας - Home Again - FilmBoy Κριτική: Σπίτι μου Σπιτάκι μας - Home Again - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Σπίτι μου Σπιτάκι μας - Home Again



    Η Alice (Reese Witherspoon, Hot Pursuit) είναι μια γυναίκα η οποία κλείνει τα 40, βρίσκεται σε διάσταση με τον άντρα της (Michael Sheen, Brad's Status), και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη τα δύο παιδιά της. 
    Μια τυχαία γνωριμία με 3 νεαρούς άντρες, θα οδηγήσει σε μια απρόσμενη συγκατοίκηση που θα της αλλάξει τους ρυθμούς και τις ισορροπίες.

    Σκηνοθετικό ντεμπούτο για την Hallie Meyers, κόρη της παραγωγού Nancy Meyers η οποία έχει σκηνοθετήσει και αρκετές κομεντί τα τελευταία χρόνια (What Women Want, It’s Complicated, The Intern). 
    Στο ίδιο ανάλαφρο στυλ κινείται και αυτή η ταινία.

    Αρχικά μας δίνει τις διαφορετικές ιστορίες των συντελεστών, έχοντας από τη μία την πρωταγωνίστρια η οποία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο της ζωής της και καλείται να πάρει αποφάσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, και από την άλλη 3 νεαρούς άντρες οι οποίοι κυνηγούν τα καλλιτεχνικά τους όνειρα, μαθαίνοντας με τη σειρά τους τα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

    Η παράλληλη αυτή παρουσίαση όμως δεν έχει την κατάλληλη σεναριακή και σκηνοθετική υποστήριξη, καθώς τα επεισόδια δείχνουν αρκετά επιφανειακά, με αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό να μην ενδιαφερόμαστε για τις ατομικές ιστορίες, παρά μόνο για τις στιγμές συμβίωσης και των καταστάσεων που προκύπτουν, όπου υπάρχουν οι αναμενόμενες δυσκολίες, παρεξηγήσεις, αλλά και ευχάριστες στιγμές συγκατοίκησης. 


    Σε αυτά μπαίνει και ένα ειδύλλιο το οποίο αναταράσσει ακόμα περισσότερο το κλίμα, χωρίς όμως να πείθει ιδιαίτερα για τον ρομαντισμό του, ενώ εμφανίζεται και ο εν διαστάσει σύζυγος  που αυξάνει τις εντάσεις. 
    Από κει και πέρα όμως το σενάριο οδηγείται σε κάποιες παράλογες συγκρούσεις, και με μπόλικες διευκολύνσεις προχωράει σε μια αναμενόμενη εξέλιξη και ένα φινάλε γεμάτο κλισέ.

    Ευτυχώς οι ηθοποιοί δείχνουν αρκετά κεφάτοι ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον, με πρώτη την Reese Witherspoon η οποία δίνει αρκετή ζωντάνια στον χαρακτήρα της. 
    Από τους νεαρούς συμπρωταγωνιστές αυτός που διαθέτει μια μεγαλύτερη δυναμική είναι ο Jon Rudnitsky, ενώ στον λίγο χρόνο που έχει ο Michael Sheen είναι ως συνήθως ιδιαίτερα φυσικός μπροστά από την κάμερα.

    Αυτό που έχουμε είναι μια κλασική αμερικάνικη και χολιγουντιανή κομεντί, χωρίς εκπλήξεις. 
    Τη βλέπεις εύκολα, την ξεχνάς γρήγορα.


    Στους κινηματογράφους από 26 Οκτωβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Σπίτι μου Σπιτάκι μας - Home Again Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top