F Review: Gold - FilmBoy Review: Gold - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Gold




    Ένας χρεοκοπημένος χρυσοθήρας (Matthew McConaughey, Free State of Jones) συνεργάζεται με έναν πρώην επιτυχημένο γεωλόγο (Edgar Ramírez, The Girl on the Train) για να εκμαιεύσουν χρυσό από τη Ινδονησία και τελικά
    εμπλέκονται σε ένα πρωτάκουστο για τα 80's οικονομικό σκάνδαλο. 
    Πρόκειται για ένα δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

    Στο πρώτο μέρος της ταινίας, που λαμβάνει χώρα κυρίως στην Ινδονησία, ο Mathew McConaughey ως Kenny Wells, εμφανώς αλλαγμένος από ότι τον έχουμε συνηθίσει (με πιο πολλά κιλά και φαλάκρα) αγωνίζεται να βρει χρυσό με τον Edgar Ramírez ως Michael Acosta. 

    Η ερμηνεία του McConaughey είναι υποδειγματική, όπως τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά ούτε αυτή, ούτε το χλιαρό bromance του με τον Acosta μας κάνουν να νοιαστούμε για την επιτυχία τους. 
    Είναι άλλωστε κάπως δύσκολο να συμπαθήσεις επαγγελματίες χρυσοθήρες, που βάζουν Ινδονήσιους εργάτες να δουλεύουν δωδεκάωρα και πληγώνονται
    όταν αυτοί αρνούνται να δουλέψουν τσάμπα, για χάρη του οράματος του Wells.

    Η κοπέλα του Wells, η προσγειωμένη και υποστηρικτική Kay (Bryce Dallas Howard, Pete's Dragon) είναι ο μόνος συμπαθητικός χαρακτήρας της ταινίας, αλλά παραμένει αγνοημένη από τον ίδιο και διακοσμητική όσον αφορά την ιστορία.



    Όταν οι ήρωες βρίσκουν το χρυσό, τρίβουν την επιτυχία τους στα μούτρα των κουστουμάτων επενδυτών, που τους αμφισβήτησαν και μπαίνουν πανηγυρικά στην Wall Street. 
    Τότε ο σκηνοθέτης Stephen Gaghan γυρνάει την ταινία σε μια φτωχή βερσιόν του Λύκου της Wall Street

    Βλέπουμε κάποια πραγματικά άσχημα πλάνα, μοντάζ και split screens, καθώς ο ήδη αχώνευτος ήρωας γίνεται ακόμα πιο αλκοολικός και αγενής και το ρίχνει στα ποτά, στα ξενύχτια και τις γυναίκες.
    Όταν σκάνδαλο ξεσπάει όσον αφορά τη γνησιότητα των ευρημάτων των ανασκαφών του, θα πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνος του ή μόνο με τους fans του Matthew McConaughey, γιατί δύσκολα κάποιος πέραν αυτών θα απολαύσει την ταινία.

    Στους κινηματογράφους από 2 Φεβρουαρίου.

    Μαρίνα Μέλη


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Gold Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top