F Κριτική: Παγκόσμιος Κίνδυνος Geostorm - Geostorm - FilmBoy Κριτική: Παγκόσμιος Κίνδυνος Geostorm - Geostorm - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Παγκόσμιος Κίνδυνος Geostorm - Geostorm



    Στο κοντινό 2019, μετά από σημαντικές κλιματικές αλλαγές που επέφεραν μία σειρά από καταστροφές στη γη, η ανθρωπότητα εγκαθιστά σε έναν διαστημικό σταθμό ένα σύστημα ασφαλείας  με την κωδική ονομασία «Ολλανδός», καταφέρνοντας έτσι να σταματήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

    Όταν το σύστημα αρχίζει μυστηριωδώς να μην ανταποκρίνεται, ο εφιαλτικός κίνδυνος της καταστροφής του πλανήτη είναι πιο ορατός από ποτέ και ο άνθρωπος που το κατασκεύασε στέλνεται εσπευσμένα στο διαστημικό σταθμό όπου εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς μία σκοτεινή συνωμοσία απειλεί την ανθρωπότητα.

    Σκηνοθετικό ντεμπούτο του παραγωγού και ενίοτε σεναριογράφου του Roland Emmerich, Dean Devlin, με μία sci - fi περιπέτεια καταστροφής που ευελπιστεί να βαδίσει πάνω στα χνάρια παλιότερων ανάλογων ταινιών του Γερμανού σκηνοθέτη. 

    Ωστόσο εκτός από τον τίτλο και τη θεματολογία  δεν καταφέρνει ούτε κατά διάνοια να θυμίσει έστω και στο ελάχιστο κάποιο από τα καλά στοιχεία ενός blockbaster φαντασίας.
    Μία παραφουσκωμένη, άψυχη και άνευρη αμερικανιά, χωρίς κανένα ενδιαφέρον στην πλοκή αλλά ακόμα και στα εφέ που είναι τόσο αναληθοφανή σαν να πρόκειται για κάποιο εφηβικό video game.


    Τα προβλήματα για τον Devlin ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ. 
    Ένα καστ αποτελούμενο από μερικούς αξιόλογους ηθοποιούς όπως οι Ed Harris (Mother!) και Andy Garcia (Passengers), εκτίθενται ανεπανόρθωτα με τις ερμηνείες τους σε ρόλους καρικατούρες, ενώ την ώρα  που ο πλανήτης καταστρέφεται ο πρωταγωνιστής Gerard Butler (A Family Man) λύνει τις οικογενειακές του διαφορές με τον συμπρωταγωνιστή και μικρότερο αδερφό του στο φιλμ Jim Sturgess (Eliza Graves) με διαλόγους που θυμίζουν σαπουνόπερα «Τόλμης και Γοητείας». 

    Μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα, κάποιες χιουμοριστικές ατάκες και μερικές όμορφες γυναικείες παρουσίες (Abbie Cornish, Robocop) φαντάζουν σαν τα μόνα σωσίβια σε αυτόν τον φιλμικό «Τιτανικό», αλλά ποιον και τι να πρώτο σώσουν από μία τόσο κακή περιπέτεια καταστροφής ή μάλλον καλύτερα ...αυτοκαταστροφής!

    Στους κινηματογράφους από 19 Οκτωβρίου.

    Γιάννης Αποστολίδης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Παγκόσμιος Κίνδυνος Geostorm - Geostorm Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top