F Κριτική: Απροσδόκητος Έρωτας - Hampstead - FilmBoy Κριτική: Απροσδόκητος Έρωτας - Hampstead - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Απροσδόκητος Έρωτας - Hampstead



    Μια γυναίκα η οποία έχει χάσει τον άντρα της πριν από ένα χρόνο, ασχολείται με την εθελοντική εργασία, κοινωνικοποιείται με τις γειτόνισσες της πολυκατοικίας της, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα οικονομικά της χρέη. 
    Μια απρόσμενη όμως γνωριμία θα της αλλάξει αναπάντεχα τη ζωή. 

    Αυτή ενός ερημίτη άντρα, ο οποίος έχει αποφασίσει να ζει απομονωμένος μέσα σε μια καλύβα σε μια δασική περιοχή του Hampstead στο Λονδίνο, και έχει να αντιμετωπίσει τις δημοτικές αρχές οι οποίες επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την περιοχή και να τον διώξουν.

    Ο Joel Hopkins του παρόμοιου σε θεματολογία και ύφος Last Chance Harvey, δημιουργεί μια κομεντί που μπορεί να μην πρωτοτυπεί αλλά είναι χαριτωμένη, και το στοιχείο στο οποίο εστιάζει με επιτυχία είναι η όμορφη σκιαγράφηση των δύο πρωταγωνιστών. 

    Από τη μία έχουμε μια συντηρητική γυναίκα, εξαρτημένη από τον γάμο της όπως υπονοείται, η οποία είναι παγιδευμένη σε έναν τρόπο ζωής που δεν της ταιριάζει. 
    Από την άλλη, ο άντρας φτάνει στο σημείο της απομόνωσης από το κοινωνικό σύνολο, κάτι όμως που του προσφέρει την ευκαιρία της ελευθερίας και του δίνει τη δυνατότητα να ζήσει όπως ο ίδιος επιθυμεί. 
    Ανεξάρτητος. 


    Δύο αντίθετοι κόσμοι και δύο αντίθετες φιλοσοφίες έρχονται κοντά, και αναπόφευκτα, υπάρχουν συγκρούσεις αλλά και έλξη, διαφωνίες αλλά και κατανόηση.

    Όλα αυτά εκφράζονται με ένα πολύ καλό πρωταγωνιστικό δίδυμο, έχοντας την Diane Keaton (The Young Pope) σε έναν ρόλο τον οποίο έχει επαναλάβει και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια με αρκετή επιτυχία, και τον Brendan Gleeson (Assassin's Creed) ο οποίος και μόνο με το παρουσιαστικό του πείθει ως πρεσβευτής αυτής της χίπικης στάσης ζωής με τα μικρά δείγματα επαναστατικής πολιτικής που μας μεταφέρει.

    Από κει και πέρα το στόρι δεν παρουσιάζει εκπλήξεις, η ταινία δεν εντυπωσιάζει σκηνοθετικά ή σεναριακά και δεν καταφέρνει να δώσει πραγματικά κωμικές ή αντίθετα δραματικές σκηνές. 
    Όσοι πάντως ψάχνουν για μια ευχάριστη και ανάλαφρη ρομαντική κομεντί, θα το βρουν πιθανότατα ενδιαφέρον.

    Στους κινηματογράφους από 6 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Απροσδόκητος Έρωτας - Hampstead Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top