F Review: We Are Your Friends - FilmBoy Review: We Are Your Friends - FilmBoy
  • Latest News

    Review: We Are Your Friends




    Make it Big....
    Ποιος από εμάς στα 20 με 25 (μερικοί ακόμα και στα 35 τους) δεν έχουν ονειρευτεί έστω για λίγο μια καριέρα στο Hollywood. 

    Η βιομηχανία του θεάματος στέκεται αγέρωχη γεμάτη glitter λάμψη λεφτά και δόξα, έτοιμη να σε υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες αρκεί να έχεις ... λίγο ταλέντο όπως αναφέρεται στην ταινία We Are Your Friends.

    Κάπως έτσι μια παρέα πιτσιρικάδων πολύ κάτω από τα 30, αποφασίζουν από το να μοιράζουν φυλλάδια και να κάνουν PR ή να παρέχουν ναρκωτικά στα club, να περάσουν από το απλό και βαρετό Valley στο συναρπαστικό Hollywood με πρωτοστάτη τον παθιασμένο DJ Cole (Zac Efron, ). 

    Εκεί ενώ όλα θα ξεκινήσουν καλά, στην πορεία θα ανακαλύψουν ότι αντί για να βρουν, χάνουν τον εαυτό τους και ίσως το όνειρο δεν είναι όπως το φαντάζονταν.

    Η ταινία έχει ιδιαίτερα καλές προθέσεις, ξεκάνει με ένα δυνατό μισάωρο ανάλυσης της χορευτικής μουσικής, των club και των clubbers, αλλά στην πορεία χάνεται ανάμεσα σε ένα Love story, την απογοήτευση των ψεύτικων υποσχέσεων πλουτισμού ενός απατεώνα, της φιλίας που χάνει την αθωότητα της. 


    Όλα αυτά θα ήταν υπέροχα αν δεν ήταν σκηνοθετημένα τόσο από μια ματιά video clip από τον newbie Max Joseph, κάνοντας το concept να μοιάζει πιο πολύ με ριάλιτι του νέου MTV παρά με ταινία μυθοπλασίας. 

    Παρόλα αυτά όμως, οι ερμηνείες είναι αξιοπρεπείς, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι δένει όμορφα - μια ταινία που βλέπεις μαζί την Emily Ratajkowski (Gone Girl) και τον Zac Efron (Neighbors) δε μπορεί παρά να σε ελκύει αισθητικά - και η μουσική είναι το όνειρο του κάθε clubber. 

    Αυτό που εγώ προσωπικά ξεχώρισα είναι η αγάπη του σκηνοθέτη για την χορευτική μουσική και η σκέψη του πάνω στο θέμα.

    Όντας μεγάλη λάτρης της, ένιωσα τί θέλει να περάσει μέσα από την ταινία, αλλά θεωρώ ότι ίσως αυτό να αφορά ένα όχι και τόσο μεγάλο κομμάτι του κοινού, που ναι μεν χορεύει στα clubs, αλλά που δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν DJ που απλά παίζει κάποια γνωστά κομμάτια και έναν που κάνει μουσική παραγωγή.

    Στους κινηματογράφους από 3 Σεπτεμβρίου.

    Μαρία Βουγιουκαλάκη.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: We Are Your Friends Rating: 5 Reviewed By: montag darko
    Scroll to Top