F Former Child Stars - Μέρος 2ο: Οι μετριότητες - FilmBoy Former Child Stars - Μέρος 2ο: Οι μετριότητες - FilmBoy
  • Latest News

    Former Child Stars - Μέρος 2ο: Οι μετριότητες


    Στο 2ο μέρος του αφιερώματος για τα Former Child Stars θα δούμε επίσης 10 αναγνωρίσιμα child stars, που γνώρισαν επιτυχία και στα μετέπειτα βήματά τους, απλώς με βάση την μέχρι τώρα πορεία τους, δεν κατάφεραν να επιτύχουν περισσότερα, όπως αρχικά αναμενόταν.


    Mary-Kate  &  Ashley  Olsen


    Τα κορίτσια φαινόμενο. 
    Έχουν ασχοληθεί με πολλούς κλάδους και παντού με επιτυχία. 

    Σίγουρα η ενασχόληση με την υποκριτική δεν μπορεί να ήταν δική τους απόφαση, αφού ξεκίνησαν σε ηλικία μόλις 6 μηνών. 
    Υπερβολικό; 
    Ίσως και να ήταν, αν και εκ του αποτελέσματος δεν τους βγήκε σε κακό. 

    Η βρεφική και παιδική τους ηλικία έγινε εν μέρει στα πλατώ του Full House (1987-1995) και  οι δίδυμες απέκτησαν το ρόλο της Michelle Tanner, του νεαρότερου μέλους της πολύτεκνης τηλεοπτικής οικογένειας. 

    Και ναι, πρόκειται για έναν ρόλο! 
    Είναι κάτι που συνηθίζεται στα τηλεοπτικά σίριαλ να κάνουν cast σε πανομοιότυπα δίδυμα για έναν ρόλο, έτσι ώστε να παίζουν σχεδόν εναλλάξ στις σκηνές, προκειμένου και τα ίδια να μην κουράζονται εύκολα, αλλά και για να γίνεται πιο εύκολα η παραγωγή του show. 

    Άλλωστε τα μικρά παιδιά δεν είναι πάντα εύκολα συνεργάσιμα. 
    Στο τηλεοπτικό κοινό είχε δημιουργηθεί η σύγχυση ότι πρόκειται για ένα κοριτσάκι που έχει απλά ένα πολύ μεγάλο όνομα. 

    Εξαιτίας αυτού, οι τίτλοι αρχής άλλαξαν, διαχωρίζοντας τα ονόματα των αδελφών Olsen

    Ύστερα από 8 seasons και 192 επεισόδια ήρθαν και οι τίτλοι τέλους για ένα από τα πιο επιτυχημένα tv family shows της αμερικανικής τηλεόρασης. 
    Την πρωτόγνωρη επιτυχία που ακολούθησε, δεν την περίμενε κανείς. 

    Σειρές ταινιών, τηλεοπτικά σίριαλ, τραγούδια, ακόμα και παιδική σειρά ρούχων που υπέγραφαν οι ίδιες, γνώρισαν ανεπανάληπτη επιτυχία. 

    Η δεκαετία του 90 αποτέλεσε την κυριαρχία των Olsen, με όλα τα παιδάκια αντίστοιχης ηλικίας, να τις ακολουθούν σε κάθε τους επαγγελματικό εγχείρημα.

    Η αλήθεια είναι ότι μοσχοπούλησαν και έγιναν οι πιο πλούσιες έφηβες του πλανήτη, δημιουργώντας μια ασύλληπτη περιουσία. 
    Όμως δεν παρέκλιναν στιγμή σε λανθάνουσα συμπεριφορά και αυτό είναι προς τιμή τους. 

    Οι σημαντικότερες κινηματογραφικές ταινίες που έπαιξαν είναι τα It takes two (1995), Billboard Dad (1998) και η εφηβική κομεντί με γρήγορους ρυθμούς New York Minute (2004). 

    Η Mary-Kate Olsen είναι πιο δραστήρια, αφού έχει εμφανιστεί στα επιτυχημένα τηλεοπτικά tv-show, Weeds και Samantha Who?, ενώ στον κινηματογράφο επανήλθε με το ανεξάρτητης παραγωγής The Wackness (2008) και με το Beastly (2011) ως μάγισσα Kendra. 

    Αυτή την περίοδο έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου την έκδοση ενός μηνιαίου περιοδικού μόδας και συνεχίζουν την σειρά ρούχων που σχεδιάζουν. 

    Πάντως εγώ θα ήθελα να τις δω και πάλι στον κινηματογράφο σε εντελώς διαφορετικού ύφους ταινία. 
    Έτσι πανέμορφες όπως είναι, φανταστείτε τις, σε τύπου ψυχολογικό θρίλερ ταινία, με κάποια twisted family bond σχέση μεταξύ τους. 

    Definitely worth watching!


    Lindsay Lohan


    Το μικρό κοκκινομάλικο κορίτσι, λίγο θυμίζει την σημερινή εικόνα της.
    Προερχόμενη από το χώρο της τηλεόρασης, το γλυκό κορίτσι με τις φακίδες, έβαλε πλώρη για τον κινηματογράφο. 

    Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της, ήρθε σε ηλικία 11 ετών, όταν απέκτησε έναν διπλό ρόλο στην ταινία Parent Trap (1998), στο οποίο υποδύθηκε τις δίδυμες Hallie και Annie, κόρες των  Denis Quaid και Natasha Richardson

    Η ταινία είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία και η εκείνη ξεχώρισε αμέσως. 
    Δεύτερη κινηματογραφική δουλειά ήταν το ριμέικ του Freaky Friday (2003), στο οποίο συμπρωταγωνίστησε με την  Jamie Lee Curtis, η οποία δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε με τις ικανότητες της νεαρής Lindsay

    Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της καριέρας της έρχεται με το Mean Girls (2004), σε σενάριο της μοναδικής Tina Fey, που μεταφέρει με έντονα σαρκαστική διάθεση την εικόνα του American highschool. 

    Οι εμπορικές επιτυχίες επαναλήφτηκαν με τα, Herbie (2005) και Just my Luck (2006), στο τελευταίο μάλιστα απέκτησε και τον πρώτο της ενήλικο ρόλο. 

    Το Georgia Rule του 2007 σηματοδότησε δύο γεγονότα, την επιστροφή της Jane Fonda στο cinema και την αρχή της κατρακύλας για την Lohan, αφού πλέον η έκδηλα ασεβή συμπεριφορά της, είχε υπερβεί κάθε όριο. 

    Αναμφισβήτητα αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» του Hollywood, που δυστυχώς δεν βγήκε. 
    Παρά τις απίστευτες προοπτικές που είχε, η ίδια ουσιαστικά χαντάκωσε την καριέρα της. 

    Ξενύχτια, ναρκωτικά, συνεχόμενα καθυστερημένη προέλευση στα κινηματογραφικά πλατώ, μετέτρεψαν  την Lohan  σε μη επιθυμητό συνεργάτη.
    Και μένουμε μόνο με την απορία για το τι θα μπορούσε να έχει κάνει αν είχε στραφεί σοβαρά στην υποκριτική και αν δεν είχε καταστρέψει τον εαυτό της. 

    Ύστερα από αμέτρητες αποτοξινώσεις, η ίδια φαίνεται ότι πλέον έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση της  και προσπαθεί να την αναστρέψει.

    Συμμετοχές σε αρκετά τηλεοπτικά talk show, όπου αυτοσαρκάζεται, δείχνουν ότι σοβάρεψε για τα καλά και ότι είναι έτοιμη για ένα δυνατό comeback. 
    Με αρκετές ταινίες στα σκαριά αυτή την περίοδο, η  Lindsay  προχωράει μπροστά και αφήνει τις κακές συνήθειες στο παρελθόν.

    Για το κορίτσι που άλλοτε φιλοδοξούσε να κερδίσει Οσκαρ, πριν κλείσει τα 30 (όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της), η πορεία της είναι επιεικώς απογοητευτική. 

    Όλα δείχνουν πάντως, προς το να περιμένουμε μια ενθαρρυντική συνέχεια.


    Katherine Heigl


    Τη γνωρίσαμε ως έφηβη κόρη του Gerard Depardieu στις καλοκαιρινές τους διακοπές στο My Father the Hero (1994) και ως ανιψιά του Steven Seagal στο Under Siege 2 (1995). 

    Ο δρόμος για αυτήν δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά πρωταγωνιστώντας σε b-movies και τηλεοπτικές παραγωγές που σίγουρα τώρα δεν θα ήθελε να θυμάται. 

    Όλα αυτά μέχρι να έρθει ο ρόλος που άλλαξε ριζικά την ζωή της, δίνοντάς της την ευκαιρία για μια πιο επιτυχημένη –εμπορικά τουλάχιστον- κινηματογραφική καριέρα. 
    Αυτός ήταν ο ρόλος της Izzy Stevens, της γλυκιάς και συμπονετικής γιατρού στο υπερεπιτυχημένο τηλεοπτικό show, Grey’s Anatomy το 2005, χάρη στο οποίο έγινε ευρέως γνωστή. 

    Χάρη στην αναγνωρισιμότητα της, κέρδισε το ρόλο στην κωμωδία καταστάσεων  Knocked Up to 2007, που γνώρισε τεράστια επιτυχία και μετέτρεψε το πρωταγωνιστικό δίδυμο σε κινηματογραφικούς αστέρες. 

    Εκείνη την περίοδο, άφησε ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά show για να ακολουθήσει αποκλειστικά καριέρα στον κινηματογράφο. 

    Μετά την επιτυχία του Knocked Up, εστίασε την προσοχή της στα επόμενα κινηματογραφικά της βήματα, τα οποία την εδραίωσαν στην συνείδηση του κοινού. 

    Επιτυχημένες αισθηματικές κομεντί όπως τα 27 Dresses, The Ugly Truth, Killers, Life As We Know It, One For the Money, New Year’s Eve και προσφάτως το The Big Wedding,  την χρίζουν ως την καινούρια εμμονή σε ταινίες αυτού του είδους. 

    Η ίδια πάντως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε πολύ να επιστρέψει στο Grey’s Anatomy, αλλά δεν νομίζω ότι οι παραγωγοί  ενστερνίζονται την επιθυμία της. 

    Η σειρά συνέχισε με μεγάλη επιτυχία και τις επόμενες χρονιές, μετά την αποχώρηση της και τώρα άλλωστε υπάρχει νέα ξανθιά στα πλατώ του Gray’s.

    Τίποτα δεν αποκλείεται όμως, μιας που οι σεναριογράφοι δεν σκότωσαν τον χαρακτήρα της.


    Christina Applegate


    Ξεκίνησε από την ηλικία των 10 ετών σε παραγωγές όχι μεγάλης σημασίας.
    Εμφανίστηκε από horror movies έως  και οικογενειακές τηλεταινίες, μέχρι να πάρει τον ρόλο που την έκανε γνωστή σε όλο τον πλανήτη. 

    Είχε παίξει ακόμα και την Grace Kelly σε μικρή ηλικία σε σχετική τηλεταινία με θέμα τη ζωή της ηθοποιού. 

    Ως έφηβη πια, η Christina βρήκε το alter ego της ως Kelly Bundy στο πολύ επιτυχημένο sitcom, Married With Children
    Κόρη της τετραμελούς αμερικανικής οικογένειας που θεωρώ ότι σήμερα αγγίζει τα όρια της cult φιγούρας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες. 

    Υποδύθηκε τον ορισμό της χαζής ξανθιάς σε αυτήν την ξεκαρδιστική ισοπεδωτική σάτιρα του αμερικανικού ονείρου. 
    Οι δυσλειτουργικές σχέσεις τους αντικατοπτρίζουν την κοινωνία που επιτάσσει την συμπεριφορά τους. 

    261 επεισόδια είναι πάρα πολλά, και η Christina 11 χρόνια μετά την αρχική γνωριμία της με τον ρόλο και αφότου η σειρά έλαβε τέλος, στράφηκε ως προς την αναζήτηση διαφορετικών χαρακτήρων. 

    Όπως και κάθε άλλη ηθοποιός που αποκτά τόσο μεγάλη δημοσιότητα από την τηλεόραση, προσπάθησε να ενταχθεί στο χώρο του κινηματογράφου.

    Ορισμένες κωμωδίες που πρωταγωνιστεί δημιουργούν αίσθηση, όπως το The Sweetest Thing του 2002 (μια από τις σχετικά αδικημένες ταινίες σύμφωνα με τον Αργύρη), το View from the Top (2003) ως  frienemy της Gwyneth Paltrow και το  Anchorman (2004) μαζί με τον Will Ferrell, του οποίου το sequel θα προβληθεί προς το τέλους του έτους.

    Το πιο σημαντικό τηλεοπτικό εγχείρημα, μετά το ‘Παντρεμένοι με Παιδιά’ ήταν το Samantha Who?, για το οποίο προτάθηκε δις ως καλύτερη κωμική ηθοποιός στις Χρυσές Σφαίρες

    Κατά διαστήματα επιστρέφει  στην τηλεόραση και φαίνεται ότι θέλει να ασχοληθεί παράλληλα και με την μικρή και με την μεγάλη οθόνη.


    Alyssa Milano


    Το μικρό κορίτσι από το Μπρούκλιν, βρήκε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. 

    Σε ηλικία 10 ετών κέρδισε το ρόλο της κόρης του Tony Danza στο family sitcom, Who’s the Boss? 
    Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία, αγαπήθηκε πολύ, όπως κατ’επέκταση και οι πρωταγωνιστές του. 

    Η μικρή Alyssa τράβηξε τα βλέμματα πάνω της, έπαιξε παράλληλα σε διάφορες κινηματογραφικές εφηβικές ταινίες και η δημοσιότητα της, την οδήγησε ακόμα και στην ηχογράφηση προσωπικών CD, τα οποία γνώρισαν επίσης μεγάλη επιτυχία. 

    Σημαντικότερη κινηματογραφική ταινία εκείνης της περιόδου ήταν το  Commando (1985) όπου έπαιξε την κόρη του Arnold Schwarzenegger, που πέφτει θύμα απαγωγής. 

    Το τέλος του Who’s the Boss?, ύστερα από 8 σεζόν, όρισε ένα νέο ξεκίνημα για εκείνη. 
    Έχοντας ενηλικιωθεί πλέον, ήθελε να αποτραβηχτεί από την εικόνα του ‘καλού κοριτσιού’ και για αυτό οι επιλογές που έκανε, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες.

    Γυμνές φωτογραφήσεις και sexy εμφανίσεις σε B-movies ταινίες, έδειχναν ένα προκλητικό προφίλ της άλλοτε αγαπημένης κόρης της Αμερικής. 

    Στα χνάρια της Barrymore, η Alyssa πρωταγωνιστεί στο Poison Ivy 2 (1996), παίζει την καλύτερη φίλη της Reese Witherspoon στο Fear (1996) και πρωταγωνιστεί στο indie film, Hugo Pool (1997), για το οποίο λαμβάνει καλές κριτικές. 
    Συμμετέχει επίσης, σε μια πληθώρα low-budget ταινιών, τα περισσότερα βγαίνουν κατευθείαν σε DVD. 

    Η έλλειψη σημαντικών ρόλων την αναγκάζουν να στραφεί και πάλι στην τηλεόραση, όπου εντάσσεται στο cast του ήδη επιτυχημένου Melrose Place.
    Ένα τηλέφωνο όμως από τον παραγωγό Aaron Spelling, θα την φέρει ξανά στο προσκήνιο. 

    Η ίδια αντικατέστησε μία εκ των τριών βασικών πρωταγωνιστριών του teen fantasy tv show, Charmed, πριν προβληθεί στον αέρα. 
    Το πρώτο επεισόδιο ξαναγυρίστηκε και η σειρά διήρκησε με επιτυχία 8 χρόνια. 

    Η συνέχεια στον κινηματογράφο είχε χλιαρή πορεία με σημαντικότερα την κωμωδία Buying the Cow (2002), το θρίλερ Pathology (2008) και το πιο πρόσφατο Hall Pass (2011). 

    Τώρα ετοιμάζει την επάνοδό της στην μικρή οθόνη με την δραματική σειρά Mistress, και από ότι φαίνεται άλλο ένα hit tv show είναι στα σκαριά.


    Shannen Doherty 


    Η Brenda του Beverly Hills, είχε εμφανιστεί πολύ νωρίτερα τόσο στην μικρή, όσο και στην μεγάλη οθόνη. 

    Σε ηλικία 10 ετών, κανείς δεν μπορούσε να χαλάσει χατίρι στην μικρή Shannen, καθώς εκείνη πέρασε από μια πλειάδα ταινιών, κυρίως τηλεοπτικών. 
    Είχε εμφανιστεί μέχρι και στο Μικρό σπίτι στο Λιβάδι, και σε αυτό το σημείο θα θυμηθώ την μορφή άλλου ένα child star παλαιότερης περιόδου, την μικρή Λόρα, κατά κόσμον Melissa Gilbert

    Για να επιστρέψουμε στην Doherty, η οποία κυριάρχησε την δεκαετία του 90, κυρίως χάρη στον πανζουρλισμό που επικράτησε ανά τον πλανήτη με το Beverly Hills

    Η σειρά ναι μεν διήρκησε 10 χρόνια, η ίδια όμως παρέμεινε μόνο στις 4 πρώτες seasons και αποχώρησε στην κορυφαία στιγμή του show, για μια καριέρα στον κινηματογράφο, η οποία δεν ήρθε ποτέ. 

    Υπήρξαν κάποιες εφηβικές ταινίες όπως το Mallrats (1995) και επειδή έφαγε ένα γενικό στραπάτσο, επιστρέφει και πάλι στην μικρή οθόνη. 
    Ο Aaron Spelling, παραγωγός του Beverly Hills, παραβλέπει την προηγούμενη ατασθαλία της νεαρής ηθοποιού και της προσφέρει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην τελευταία του τηλεοπτική παραγωγή Charmed.

    Η ίδια περνάει από casting, παίρνει τον ρόλο, αλλά αποχωρεί 3 χρόνια μετά. 
    Παράλληλα με διάφορες τηλεοπτικές ταινίες, αναλαμβάνει και την παρουσίαση εκπομπών όπως τα Scare Tactics, Breaking Up with Shannen Doherty έως και την συμμετοχή της σε έναν κύκλο του Dancing with the Stars

    Τώρα στο κατώφλι των 40 πλέον, οι ευκαιρίες που πρόκειται να της προσφέρουν μοιάζουν περιορισμένες.


    David Gallagher


    Στην πολυμελή οικογένεια του τηλεοπτικού 7th Heaven ήταν πολλά τα παιδιά που ξεπρόβαλλαν και έγιναν γνωστά. 

    Η πιο επιτυχημένη με διαφορά, φυσικά και είναι η Jessica Biel, αλλά δεν επιλέγω να αναφερθώ σε αυτήν γιατί ξεκίνησε κάπως μεγαλούτσικη. 
    Αντιθέτως ο νεαρός ΝεοΥορκέζος είναι από 8 χρόνων μπασμένος στον χώρο και έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες. 

    Πρώτη και καλύτερη το Look Who’s Talking Now (1993) που ακολούθησε την επιτυχία των δύο πρώτων ταινιών, Look Who’s Talking (1989) και Look Who’s Talking Too (1990). 

    Ο μικρός David τα κατάφερε πολύ καλά ως μικρός γιος των John Travolta και Kirstie Alley
    Με τον Travolta ξανασυναντήθηκαν στην ταινία φαντασίας Phenomenon (1996). 

    Ως Simon του 7th Heaven γνώρισε μεγάλη επιτυχία για 11 seasons όπου διήρκησε και  η σειρά. 
    Χάρη αυτής του δόθηκαν αρκετοί αντίστοιχοι ρόλοι σε εφηβικές κομεντί, όπως το Little Secrets (2003). 

    Η πιο σημαντική κινηματογραφική εμφάνιση έγινε με το Super 8 (2008) και αυτή την περίοδο παλεύει να ξεφύγει από το τηλεοπτικό του παρελθόν. Έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να το καταφέρει.


    Lacey Chabert


    Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία με θεατρικές παραστάσεις και διαφημιστικά σποτ και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο δεν άργησε να έρθει, αφού σε ηλικία 9 ετών είχε το πρώτο σενάριο στα χέρια της. 

    Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στα 12, τότε ήταν που ξεχώρισε από την μάζα, όταν πέρασε από casting για το ρόλο της Claudia στην κοινωνική σειρά Party of Five.
    Μαζί με τα τηλεοπτικά της αδέλφια, πέρασαν 6 seasons, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα, ύστερα από τον ξαφνικό χαμό των γονιών τους. 

    Η αναγνωρισιμότητα από την τηλεόραση, της πρόσφερε αρκετούς κινηματογραφικούς ρόλους κατά την διάρκεια της εφηβείας της. 

    Σημαντικότερα ήταν, η ταινία φαντασίας Lost in Space (1998) μαζί με Gary Oldman και Heather Graham, η παρωδία Not Another Teen Movie (2001) και η οικογενειακή κομεντί Daddy Day Care (2003) με τον Eddie Murphy.

    Μεγαλώνοντας την είδαμε ως ένα από τα  mean girls στην ομότιτλη ταινία του 2004 και αργότερα το 2006, έπαιξε ένα από τα θύματα στο ριμέικ του horror classic, Black Christmas

    Στο tv-movie του 2004, The Brooke Ellison Story πρωταγωνιστεί στην συγκινητική ιστορία μιας κοπέλας που εξαιτίας ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος, καθηλώνεται σε καροτσάκι.
    Για την ακρίβεια είναι τετραπληγική, χωρίς περιθώρια βελτίωσης. 

    Η σχέση της με την οικογένειά της και ιδίως με την δυναμική μητέρα της, Mary Elizabeth Mastrantonio είναι πολύ ισχυρή. 
    Πιο πρόσφατα την θυμόμαστε ως την αδελφή της Jennifer Garner στο Ghosts of Girlfriends Past (2009), στο οποίο είχε κάποιες καλές στιγμές. 

    Η αλήθεια είναι πώς η Chabert έχει αποκλειστικά β΄ ρόλους σε ταινίες, μιας που μάλλον δεν μπορεί να κουβαλήσει στους ώμους μια ταινία σε πιο lead ρόλο. 
    Όσες φόρες το έχει προσπαθήσει, το εγχείρημα έχει περάσει απαρατήρητο.

    Πάντως αυτό που συνεχίζει ακόμα και σήμερα είναι να δανείζει την φωνή της σε κινούμενα σχέδια, κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει από την παιδική της ηλικία, παράλληλα με τις υπόλοιπες ασχολίες της. 


    Thora Birch


    H Thora έχει ξεκινήσει την πορεία της στην υποκριτική από τα 6 της χρόνια.
    Αυτό το όμορφο προσωπάκι που είχε στις αρχές του ’90, έχει εξελιχθεί σε μία ηθοποιό που είναι ιδιαίτερη προσεχτική στις επιλογές της και που έχει δεσμευτεί αποκλειστικά στον ανεξάρτητο κινηματογράφο. 

    Οι σημαντικότερες ταινίες που έχει συμμετάσχει ως παιδί είναι στο επιτυχημένο Patriot Games (1990) ως κόρη του Harrison Ford και επαναλαμβάνει το ρόλο της ως Sally Ryann στο Clear and Present Danger (1994). 

    Επίσης, στο Hocus Pocus (1993) τρέχει να ξεφύγει από την μάγισσα Bette Midler και κερδίζει το τρίτο κατά σειρά Young artist award
    Μετά βρίσκεται στo Now and Then (1995) και στην περιπέτεια Alaska (1996). 

    Η μεγαλύτερη επιτυχία της ήρθε με το αριστουργηματικό Ametican Beauty (1999) του Sam Mendes, ως κόρη του Kevin Space και της Annette Bening, η οποία ταινία πραγματεύεται το «φαίνεσθαι» και το «είναι», προβάλοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ηρώων, που όμως είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές που προβάλει η κοινωνία. 

    Μοναδική απεικόνιση της συγχρονης εποχής, με εκπληκτικό σενάριο και άρτιες ερμηνείες των πρωταγωνιστών. 
    Επόμενο βήμα είναι στο Dungeons & Dragons (2000) στο ρόλο της βασίλισσας Empress Savnia. 

    Το 2001 έρχονται δύο σημαντικοί ρόλοι στα The Hole και Ghost World
    Για το τελευταίο κερδίζει τη μοναδική υποφιότητα της για Χρυσή Σφαίρα μέχρι σήμερα. 

    Στο Deadline (2009) γίνεται φάντασμα και στοιχιώνει την Brittany Murphy ζητώντας δικαίωση, σε μια ταίνια που δεν πήρε τα credit που της άξιζαν. 

    Την ίδια χρόνια υποδύεται την Barbara Hoffman, μια ιερόδουλη η οποία καταλήγει να σκοτώνει όσους έχουν προσπαθήσει να την εκμεταλλευτούν στο Winter of Frosen Dreams, το οποίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.


    Brooke Shields


    Προχωράμε σε μια κυρία που δεν χρειάζεται συστάσεις. 
    Πολύ λίγοι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν την Brooke Shields, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούν το γεγονός ότι ξεκίνησε και εκείνη τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο, από την παιδική της ηλικία. 

    Βέβαια το πανέμορφο πρόσωπό της είδε πρώτα  ο φακός επαγγελματικών φωτογραφήσεων μόδας και αργότερα στράφηκε στην  κινηματογραφική οθόνη.
    Σε ηλικία 11 μηνών ξεκινάει ως μοντέλο(!) και δεδομένου αυτού, δεν εκπλησσόμαστε με το ότι σε ηλικία 10 ετών, ενεργούσε και φερόταν σαν επαγγελματίας. 

    Στα 9 της χρόνια εμφανίζεται για πρώτη φορά σε τηλεταινία. 
    Σε ηλικία 12 χρονών κέρδισε πολύ καλές κριτικές ως έφηβη πόρνη στο αμφιλεγόμενο  Pretty Baby (1978) της περιόδου του 20ου αιώνα. 

    Οι γυμνές σκηνές της ταινίας με την Brooke προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, καθώς σόκαραν την πλειοψηφία των θεατών. 

    Δύο χρόνια μετά όμως η Brooke πρωταγωνίστησε στην πιο γνωστή ταινία της καριέρας και έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη. 
    Το The Blue Lagoon (1980) γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και ουσιαστικά δημιούργησε την όποια καριέρα έχει η  Shields μέχρι σήμερα. 

    Σίγουρα η πιο χαρακτηριστική της ταινία, της οποίας την επιτυχία δεν μπόρεσε η ίδια να επαναλάβει με τις μεταγενέστερες επαγγελματικές της επιλογές. 
    Το Endless Love της επόμενης χρονιάς του Franco Zeffirelli (ναι αυτός που σκέφτεστε είναι), κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο.

    Η πορεία της Brooke, είχε πολύ τηλεόραση, αρκετό κινηματογράφο, ακόμα και θέατρο. 

    Το 2003 στο Wonderful Town στο Broadway, η ίδια έλαβε της καλύτερες κριτικές στην καριέρα της. 
    Είχε μια πολύ sexy παρουσία ως guest tv-show, Nip/Tuck, και έχει εμφανιστεί  από το τηλεοπτικό ατόπημα, Lipstick Jungle έως το θρίλερ μυστηρίου The Midnight Meat Train (2008). 

    Οδεύοντας προς τα 50, η Brooke συνεχίζει να υπάρχει στον χώρο, με πολύ ή  λιγότερη επιτυχία, λίγο σημασία έχει πια, αφού και μόνο με το The Blue Lagoon έχει μείνει στην ιστορία του cinema. 

    Δεν αποτελεί μία από τις καλύτερες ταινίες, αλλά σίγουρα είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές της δεκαετίας των 80s.

    Το αφιέρωμα στα Former Child Stars συνεχίζεται.
    Δείτε εδώ το 1ο μέρος.

    Νάσος Κυριακίδης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Former Child Stars - Μέρος 2ο: Οι μετριότητες Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top