F Ταινίες που Αδικήθηκαν: The Sweetest Thing (2002) - FilmBoy Ταινίες που Αδικήθηκαν: The Sweetest Thing (2002) - FilmBoy
  • Latest News

    Ταινίες που Αδικήθηκαν: The Sweetest Thing (2002)

    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    …Τώρα, θα μου πείτε πώς ένας κομικ-άς και δήθεν ‘dark persona’ όπως εγώ αποφάσισε να γράψει για το απόλυτο γυναικείο αντίστοιχο του αντρικού μοντέλου ‘φίλοι-μιλάνε-για-σεξ-all the time’ και μάλιστα στις Ταινίες που Αδικήθηκαν!

    Έλα όμως που ο αμερικανικός κινηματογράφος έχει πολλά ποδάρια!
    Κι έτσι ένα βράδυ που η τηλεόραση ήταν απελπιστικά βαρετή κι εγώ εκνευριστικά άυπνος, πέφτω επάνω σε ένα DVD με τίτλο The Sweetest Thing (ελληνικός τίτλος Γλυκός Πειρασμός).

    Η Christina Walters (Cameron Diaz) και η Courtney Rockcliffe (Christina Applegate) βγάζουν έξω για ποτό την ‘άβγαλτη’ φίλη τους Jane Burns (Selma Blair), μπας και βρει κανέναν τύπο να της κάνει κλικ.

    Στο κλαμπ που θα πάνε όμως η Christina είναι αυτή που θα βρει τον ‘κύριο Τέλειο’, ονόματι Peter Donahue (Thomas Jane), ο οποίος συμμετέχει στο bachelor party του αδερφού (Jason Bateman) του που παντρεύεται.

    Αφού λοιπόν θα τον καψουρευτεί ...



    ...και μετά από ένα ‘σημαδιακό’ όνειρο και την παρότρυνση της Courtney, θα πάρει την απόφαση να πάνε να τον βρούνε στο γάμο του αδερφού του … με ό,τι τρελά και παλαβά επακόλουθα μπορεί να έχει αυτό το road trip.

    Οι τρεις πρωταγωνίστριες είναι απολαυστικές και πολύ φυσικές στο ρόλο τους:

    η Diaz ως η sexy αλλά ρομαντική, το κορίτσι της διπλανής πόρτας που ψάχνει αφενός τον πρίγκιπα αλλά αφετέρου ξέρει ότι αν δε βγει να κάνει τις …ψαχτικές της και να κλείσει και λίγο με νόημα το μάτι, δεν θα έχει αποτελέσματα,

    η Applegate, η πιο bitsy και promiscuous της παρέας, που το βλέμμα της είναι σαν του αρπακτικού αλλά δεν θέλει ό,τι κι ό,τι στο κρεβάτι της και στη ζωή της,

    και η δήθεν ‘άβγαλτη’ και ‘αθώα’ Blair, που μόλις προχωράει λίγο η ταινία τη βλέπουμε να ανταλλάζει υγρά με τον Frank Grillo.
    Τι να πω? Να είναι το λευκό δερματάκι της?
    Το αθώο της βλάμμα?
    Το καρέ μαλλί, που την κάνουν να μην την πιάνει το μάτι σου? 


    Η ταινία είναι αρκετά αστεία και έξυπνη, κυρίως στηριζόμενη σε ευτράπελα και καταστάσεις για να σε κάνει να γελάσεις.

    Τα στοιχεία που επικρατούν είναι ο ρομαντισμός, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι πάντα από την γυναικεία οπτική η όλη ιστορία και –το ζητούμενο– η δυνατή, του τύπου ‘σ’ αγαπάω γι’ αυτό που είσαι κι όχι γι’ αυτό που θα ήθελα ή περιμένω να είσαι’ φιλία των γυναικών, που έρχεται να τρίψει στα μούτρα των αντρών (ναι καλά!) ότι και οι γυναίκες μπορούν να μην είναι ανταγωνιστικές, όταν είναι πραγματικές φίλες.

    Οι γυναίκες θα μπορούν να τη δουν άνετα (όσες δε ζηλεύουν την κορμοστασιά της Cameron ή το sexy και καταφανές μπούστο της Christina), γιατί πέρα από το ρομαντισμό και την αδελφικότητα που προαναφέρθηκαν, καλλιεργεί όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα που χρειάζεται ένα άτομο, όταν νιώθει ότι πολλά πράγματα στη ζωή του τού πάνε στραβά, και ότι είναι απεριόριστη και ανείπωτη τύχη όταν έχεις αληθινά άτομα να σε στηρίζουνε.

    *Highlight για τα κορίτσια το «Penis Song», που έγραψαν και τραγούδησαν στην ταινία οι τρεις πρωταγωνίστριες.

    Οι άντρες δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να δουν την ταινία τόσο άνετα.
    Ίσως αν πέφτανε σε μια παρόμοια περίπτωση με τη δική μου, δηλαδή η τηλεόραση τόσο ελεεινή για μέσα και η τσέπη τόσο άδεια για έξω.

    Αλλά προσοχή!
    Η ωραιοποιημένη version αυτού του μη-αντρικού αλλά πρόστυχου rom-com που βγήκε στις αίθουσες δε βλέπεται!
    Η unrated DVD έκδοση που είδα όμως εγώ περιέχει μερικές από τις πιο αστείες ‘θηλυκές’ σκηνές που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

    Ίσως γι’αυτό και πήρε περισσότερες κακές κριτικές και έκανε τις μισές εισπράξεις από αυτά που στοίχισε.

    Και γι’αυτό θεωρώ ότι το The Sweetest Thing του Roger Kumble αδικήθηκε από τους άντρες θεατές και από τη προθυμία να κοπούν οι καλύτερες σκηνές χάρη στην MPAA και το rating.    


    Πιστεύω ότι άνετα θα γελούσανε με τις τρεις, κατά τη γνώμη μου, πιο ξεκαρδιστικές σκηνές της ταινίας …και από αυτό εδώ το βήμα να κάνω μια έντονη παρένθεση και να καταργήσω την έννοια ‘spoiler’.

    Δεν υπάρχουν spoilers.
    Όσο καλή, λεπτομερής, γλαφυρή και τέλεια μπορεί να είναι μια περιγραφή  – σαν τη δική μου – δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση αυτό που θα δεις εσύ με τα μάτια σου, ειδικά όταν μιλάμε για ταινία 9 χρόνων πριν.

    - Την σκηνή όπου οι κοπέλες είναι στο κλαμπ, και η Diaz με την Applegate είναι στην τουαλέτα και μόλις η Applegate δηλώνει ότι το στήθος της είναι προϊόν επέμβασης, οι παραβρισκόμενες αρχίζουν και το αγγίζουν για να δουν αν φαίνεται φυσικό.
    Φυσικά αρκετοί από τους άντρες θαμώνες του μαγαζιού θα το πάρουν είδηση αυτό και καταλαβαίνετε…

    - Τη σκηνή, επίσης, που είναι και η πιο γνωστή, όπου η Applegate και η Diaz είναι στο αυτοκίνητο, και η δεύτερη σκύβει ανάμεσα στα πόδια της πρώτης να πιάσει το κραγιόν της.
    Αυτό το βλέπει από το παράθυρο ένας περαστικός χαρλεάς, οπότε η Applegate αποφασίζει να θυμηθεί τα χρόνια της ως Kelly Bundy στου ‘Παντρεμένους με Παιδιά’.

    - Και τέλος την τρίτη σκηνή, όπου οι δυο γυναίκες γυρνώντας από το ταξίδι, βρίσκουν στο διαμέρισμα τους μαζεμένους τη γειτονιά, τις αστυνομίες, τις πυροσβεστικές, όλοι να βοηθήσουν τη Blair στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν, αφού το piercing στο ‘Μητσάρα’ του Grillo είχε σκαλώσει στις αμυγδαλές της!!!!!

    Τώρα όμως είναι καιρός να γυρίσω στο φαλλοκρατικό γουρούνι που είμαι και μην πλυθώ για μια βδομάδα, να παραγγείλω μια τεράστια πίτσα με έξτρα τυρί και πεπερόνι όλη για πάρτη μου και να πιω ένα καφάσι μπύρες νεροφίδα!



    The Sweetest Thing trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ταινίες που Αδικήθηκαν: The Sweetest Thing (2002) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top