F Colin Firth Updates: The Railway Man, Devil’s Knot, Before I Go to Sleep, The Secret Service - FilmBoy Colin Firth Updates: The Railway Man, Devil’s Knot, Before I Go to Sleep, The Secret Service - FilmBoy
  • Latest News

    Colin Firth Updates: The Railway Man, Devil’s Knot, Before I Go to Sleep, The Secret Service


    Ο Βρετανός ηθοποιός διακρίνεται για την ικανότητά του να υποδύεται με μεγάλη επιτυχία κωμικούς, αλλά και δραματικούς ρόλους. 
    Με μικρούς ή μεγάλους ρόλους, ο Colin Firth δεν φαίνεται να επιλέγει κάποιον ρόλο ανάλογα με την διάρκεια εμφάνισης του στην κάθε ταινία. 

    Κάποιες φορές με πρωταγωνιστικό ρόλο και άλλες σε βοηθητικό, ο Firth  πάντα καταφέρνει να διαπρέψει. 

    Διαθέτει επίσης μεγάλη γκάμα, καθώς δεν σνομπάρει κανένα είδος ταινίας. 
    Τον έχουμε παρακολουθήσει με μεγάλη επιτυχία σε ταινίες εποχής, Valmont (1989), Pride and Prejudice (1995), Girl with a Pearl Earring (2003), σε θρίλερ Playmaker (1994), Trauma (2004), σε μιούζικαλ, Mamma Mia (2008), σε δραματικές The English Patient (1997), Then See Found Me (2007), σε κωμωδίες, Bridget Jones Diary (2001), Love Actually (2003), ακόμα και σε πιο εύπεπτες ταινίες όπως τα What a Girl Wants (2003) και The Accidental Husband (2008). 

    Οι εξαιρετικές ερμηνείες του τα τελευταία χρόνια, του προσέδωσαν το κύρος που έχει σήμερα ως ηθοποιός. 

    Η αρχή έγινε με το A Single Man (2009) στο ρόλο του μεσήλικα ομοφυλόφιλου καθηγητή που πάσχει από κατάθλιψη.

    Το ταλέντο του έλαμψε ακόμα περισσότερο μέσα από την καταπληκτική ερμηνεία του ως δυσλεκτικός βασιλιάς στο The King’s Speech του Tom Hooper
    Η Ακαδημία επιβράβευσε την προσπάθειά του, αναγνωρίζοντας παράλληλα το συνολικό του έργο. 

    Η Οσκαρική νίκη του, δεν νομίζω να του προσέφερε παραπάνω ηθική ικανοποίηση, μιας που μου δημιουργεί την εντύπωση, ότι για εκείνον ποτέ δεν αποτέλεσε ζητούμενο ή έστω μια έντονη επιθυμία. 

    Απόλυτα προσγειωμένος και ισορροπημένος , συνεχίζει να υποδύεται ρόλους που για αυτόν έχουν σημασία. 

    Οι επόμενοι ρόλοι του είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και η δεκαετία που διανύουμε πιθανότατα να αποτελεί την καλύτερη εποχή για την καριέρα αυτού του ταλαντούχου ηθοποιού.


    The Railway Man


    Ο επόμενος μεγάλος ρόλος για τον Firth έρχεται με το The Railway Man, που είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Eric Lomax, ενός Βρετανού αξιωματικού, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Ιάπωνες κατά την παραμονή του στην Σιγκαπούρη στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. 

    Τότε στάλθηκε στην τοποθεσία όπου η αυτοκρατορία της Ιαπωνίας έχτιζε την γέφυρα που συνδέει  Bangkok με Rangoon. 
    Για την κατασκευή εργάστηκαν περίπου 180.000 Ασιάτες και 60.000 αιχμάλωτοι του πολέμου. 

    Σε αυτή την έγκλειστη κατασκήνωση, ο ίδιος πέρασε δραματικές στιγμές από έναν βασανιστή του. 

    Χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, η σύζυγος του Lomax, θα τον ωθήσει στο να επιστρέψει στο παρελθόν, θέλοντας να τον κάνει να ξεπεράσει τις τραυματικές εμπειρίες του.

    Με την υποστήριξη της συζύγου του, Patricia (Nicole Kidman) και του καλύτερού του φίλου, Finley (Stellan Skarsgard), θα επιστρέψει στον χώρο των βασανιστηρίων του και θα συναντήσει τον τότε βασανιστή του, σε μια προσπάθεια να αφήσει για πάντα πίσω του τα συναισθήματα του μίσους και της οργής που τον διακατέχουν. 

    Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλη του 2012 και ο Firth ταξίδεψε για να συναντήσει τον πραγματικό Eric Lomax. 

    Στην ηλικία των 91 ετών πλέον, ο Lomax μοιράστηκε με τον ηθοποιό ότι χρειαζόταν να ξέρει σχετικά για την οδυνηρή εμπειρία του, αλλά και την μετέπειτα διαδικασία συγχώρεσης που επιχείρησε. 

    Ο Αυστραλός σκηνοθέτης Jonathan Teplitzky επέλεξε να πρωτοπροβάλλει την ταινία του στα φετινά φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο.

    Η ημερομηνία προβολής του The Railway Man έχει οριστεί στις 26 Δεκεμβρίου για την Αμερική, ίσα ίσα για να προλάβει τα επόμενα Oscar. 
    Όπως είδαμε και στο πρόσφατο trailer, η υποψηφιότητα του Firth, μάλλον φαντάζει δεδομένη. 

    Προοπτική για υποψηφιότητα στα Oscar έχει και η Nicole Kidman στο ρόλο της στοργικής συζύγου, όπως αντίστοιχα απέκτησε και η Helena Bonham Carter σε παρόμοιο ρόλο για το The King’s Speech στην κατηγορία β΄ γυναικείας ερμηνείας. 


    Devil’s Knot 


    Στο θρίλερ του Atom Egoyan, ο Firth υποδύεται έναν ειδικό ερευνητή τον Ron Lax, ο οποίος καλείται να ανακαλύψει τους δολοφόνους ενός φρικαλέου εγκλήματος. 

    Η ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, παρουσιάζει την δολοφονία τριών 8χρονων αγοριών. 
    Όταν οι αρχές βρίσκουν τα άψυχα πτώματά τους δεμένα και δαγκωμένα, τότε θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους δράστες. 

    Κύριοι ύποπτοι είναι τρεις έφηβοι της περιοχής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν σατανικές τελετουργίες και κρίνονται αυτόματα ως ένοχοι. 
    Τότε θα δημιουργηθεί μια φρενίτιδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τους τρεις νεαρούς άνδρες ως αθώους. 

    Στην αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε το 1993, η δημοσιότητα που συνόδευσε την δίκη ήταν πρωτοφανής. 
    Ανάμεσα σε αυτούς που τάχθηκαν υπέρ των κατηγορουμένων, ήταν και οι γονείς των δύο εκ των τριών θυμάτων.

    Ένας από τους φερόμενους ως δολοφόνους όμως,  ομολόγησε και καταδικάστηκε σε θάνατο, ενώ οι υπόλοιποι δύο φυλακίστηκαν μέχρι το 2010, όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι. 

    Ισχυριζόμενοι με ζήλο την αθωότητα τους, 18 χρόνια μετά ξεκίνησαν τις έρευνες για να ανακαλύψουν τον κατά τα λεγόμενά τους πραγματικό δράστη, αποδοκιμάζοντας παράλληλα την άδικη φυλάκισή τους. 

    Η ταινία δεν ξέρω αν θα πάρει θέση και τελικά ποιόν θα παρουσιάσει σαν υπαίτιο της ιστορίας. 
    Αυτό θα το ανακαλύψουμε παράλληλα με τον Firth, ο οποίος σταδιακά θα ξετυλίγει το νήμα για να οδηγηθεί στην αλήθεια. 

    Στο  Devil’s Knot που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Mara Leveritt, θα παρακολουθήσουμε και την Reese Witherspoon, η οποία υποδύεται την μητέρα ενός από τα αδικοχαμένα παιδιά. 

    Ταινία αξιώσεων και αυτή που θα πρωτοπροβληθεί στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ του Τορόντο.


    Before I Go to Sleep


    Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του S.J.Watson που εκδόθηκε το 2011 και έλαβε πολύ καλές κριτικές.

    Η κεντρική ηρωίδα είναι η Christine (Nicole Kidman), μια γυναίκα που πάσχει από αμνησία και που κάθε πρωί ξυπνάει, μην μπορώντας να θυμηθεί τίποτα. 
    Έχει πλήρη απώλεια μνήμης από το πρόσφατο παρελθόν της, εξαιτίας ενός τραυματικού περιστατικού που είχε συμβεί χρόνια πριν. 

    Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα προσπαθεί να θυμηθεί το ποια είναι. 
    Όταν όμως κάποια στιγμή ανακαλύψει τρομακτικές αλήθειες, τότε θα αμφισβητήσει την παρουσία όσων υπάρχουν γύρω της. 

    Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται και ο σύζυγός της, τον οποίο υποδύεται ο Colin Firth

    Αυτή την βασική ιδέα την έχουμε ξαναδεί, αλλά σε κωμωδία στο 50 first days, όπου ο Adam Sandler προσπαθούσε να κάνει την Drew Barrymore να τον ερωτευθεί κάθε μέρα από την αρχή. 
    Το Before I Go to Sleep όμως, κινείται στο μοτίβο του ψυχολογικού θρίλερ. 

    Η σκηνοθεσία, καθώς και το διασκευασμένο σενάριο ανήκει στον Rowan Joffe (Brighton Rock), ο Ridley Scott βρίσκεται στην παραγωγή και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2013. 

    Η Kidman όταν διάβασε το σενάριο, ήθελε για συμπρωταγωνιστή της τον Firth, αφού είχε προηγηθεί η συνεργασία τους στο The Railway Man λίγους μήνες νωρίτερα. 
    Εκείνος δεν της χάλασε χατίρι και εν τέλει συμφώνησε να συμμετέχει. 

    Η ίδια δήλωσε χαριτολογώντας ότι το Before I Go to Sleep, αποτελεί τον δεύτερο γάμο της με τον Colin
    Το cast συμπληρώνουν ο Mark Strong στον ρόλο του ψυχοθεραπευτή και η πάντα πολύ καλή ηθοποιός Anne-Marie Duff και σύζυγος του James McAvoy

    Ο συγγραφέας του βιβλίου δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και από τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν του ήρωες του. 
    Ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα δεν έχει δοθεί, αλλά αναμένεται μέσα στο 2014.


    Untitled Woody Allen Film


    Λεπτομέρειες για το καινούριο project, του θρυλικού σκηνοθέτη δεν έχουν δοθεί ακόμα, καθώς εκείνος είναι ιδιαίτερα μυστικοπαθής όσον αφορά τη νέα του δουλειά.

    Ίσως προσωρινά, δεν θέλει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας αλλού, παρά μόνο στο Blue Jasmine και στην εκπληκτική ερμηνεία της Cate Blanchett

    Πιστός στο κινηματογραφικό κοινό του, ο Woody κυκλοφορεί μία ταινία κάθε χρόνο ανελλιπώς. 
    Αυτή η συνήθεια  του, μετρά πάνω από 3 δεκαετίες, μετατρέποντας τον σε έναν από τους πιο παραγωγικούς σκηνοθέτης. 

    Σε σενάριο επίσης δικό του όπως πάντα άλλωστε, αυτή την περίοδο γυρίζει τη νέα του ιστορία. 
    Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Αύγουστο στην Γαλλία και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε προσεχές διάστημα.

    Το μόνο που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι το cast της ταινίας, η οποία μέχρι στιγμής παραμένει ατιτλοφόρητη. 

    Ο  Colin Firth θα κρατάει κεντρικό ρόλο και δίπλα του θα δούμε τους Emma Stone, Hamish Linklater, Jackie Weaver και την πολύ αγαπημένη μου, Marcia Gay Harden

    Όντας πιστός στο ραντεβού του όπως κάθε χρόνο, η ταινία θα αποτελέσει την κυκλοφορία του για το 2014.


    The Secret Service


    Επόμενη ταινία που θα τον δούμε είναι το καινούριο εγχείρημα του Mathew Vaughn των X-Men: First Class με τίτλο The Secret Service, το οποίο θα είναι κάτι ανάμεσα σε θρίλερ και περιπέτεια. 

    Η ιστορία επικεντρώνεται στον super πράκτορα, Colin Firth, στο βετεράνο επίσης πράκτορα Michale Caine, οι οποίοι μάχονται με μια ομάδα από κακούς που έχει ως αρχηγό τον Samuel L. Jackson

    Σε ρόλο καλού πράκτορα θα δούμε επίσης τον πρώην ποδοσφαιριστή David Beckham, καθώς και την country/pop τραγουδίστρια Taylor Swift
    Η τελευταία έμαθε και πολεμικές τέχνες για τις ανάγκες του ρόλου. 

    Ο Vaughn δήλωσε ότι ήθελε να συμπεριλάβει στο cast και παγκοσμίως γνωστά ονόματα που όμως δεν είναι ηθοποιοί και προέρχονται από άλλον χώρο, καθώς πίστευε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό.

    Έτσι λοιπόν, θα υπάρξει ακόμα και cameo εμφάνιση του Elton John και φημολογείται επίσης και η συμμετοχή της τραγουδίστριας Adele, στο κατά πάσα πιθανότητα κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός.

    Η εκκεντρική σεναριογράφος Jane Goldman (Woman in Black) ανέλαβε την συγγραφή, βασιζόμενη στο comic book του Mark Miller

    Τα γυρίσματα αυτού του πολλά υποσχόμενου project θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη και η κυκλοφορία του The Secret Service έχει οριστεί για τον Νοέμβριο του 2014.


    Bridget Jones Baby


    Το τρίτο μέρος των επιτυχημένων ταινιών Bridget Jones’s Diary (2001) και Bridget Jones: The Edge of Reason (2004). 

    Η Renee Zellweger θα βρεθεί για ακόμη μία φορά ανάμεσα στον εκλεπτυσμένο Mark Darcy (Colin Firth) και στον εγωπαθή Daniel Cleaver (Hugh Grant).

    Το 2009 είχε ανακοινωθεί πως η τρίτη ταινία βρίσκεται στα πρώτα στάδια παραγωγής, με τους Zellweger και Firth να δηλώνουν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν και πάλι. 

    Η συγγραφέας και δημιουργός της Bridget, Helen Fielding δούλευε πάνω στο σενάριο, αλλά το όλο θέμα κάπου φρέναρε απότομα μέσα στο 2011.

    O Firth σε συνέντευξή που έδωσε τον προηγούμενο Απρίλιο, ανέφερε ότι δυστυχώς η παραγωγή έχει κολλήσει προς το παρών και ότι θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετά πριν βρεθούν στα πλατώ των γυρισμάτων. 

    Αστειεύτηκε κιόλας, λέγοντας ότι με τους ρυθμούς που το πάνε, στο τέλος η ταινία θα παρουσιάζει την ιστορία της εγγονής της Bridget Jones και το πρωταγωνιστικό τρίο θα συνοδεύεται υποβασταζόμενο για να επαναλάβει τους ρόλους του.

    Είμαι σχεδόν σίγουρος πάντως, ότι κάποια στιγμή θα δούμε την πραγματοποίηση του project και βλέπω σχεδόν πεντακάθαρα την εικόνα της Zellweger να μπουκώνεται στα χάμπουργκερ για να πάρει κιλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ξαναγίνει η Αγγλίδα Bridget και πάλι. 

    Η Fielding πρόκειται να εκδώσει το τρίτο βιβλίο με τα κατορθώματα της ηρωίδας της, το φθινόπωρο του 2013, οπότε πιστεύω ότι και η αντίστοιχη ταινία θα πραγματοποιηθεί λογικά μέσα στην επόμενη διετία.


    Genius


    Η ταινία θα αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του A.Scott Berg με τίτλο, Maxwell Perkins: Editor of Genius

    Ο Maxwell Perkins ήταν ο εκδότης των βιβλίων των θρυλικών συγγραφέων Ernest Hemingway, F.Scott Fitzgerald και Thomas Wolfe

    Η ταινία θα εστιάζει στην ιδιότυπη και περίπλοκη φιλική σχέση που είχε ο Perkins με τον Thomas Wolfe, έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα. 

    Ο Colin Firth έχει ήδη συμφωνήσει για τον ρόλο του Maxwell Perkins, ενώ ο Michael Fassbender  θα υποδυθεί τον Thomas Wolfe. 
    Λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί ακόμη, αλλά φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο με πολύ δυνατές ερμηνείες. 

    Ο Firth βρίσκεται πλέον μόνιμα σε πολύ σημαντικούς και αβανταδόρικους χαρακτήρες και η επιβράβευσή του μέσω βραβείων και διεθνών ενώσεων μοιάζει για μία ακόμα φορά, πολύ πιθανή. 

    Το σημαντικό όμως είναι ότι θα δοθεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και στον Fassbender, ο οποίος σίγουρα δεν θα την αφήσει ανεκμετάλλευτη και ο ρόλος λογικά θα του επιτρέψει να δείξει όλο το φάσμα του ταλέντου του. 

    Ενδεχομένως  να αποκτήσει και την συμπάθεια της Ακαδημίας, μετά τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό του από την πεντάδα των υποψηφίων καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για το Shame

    Aν και το Genius είχε ανακοινωθεί από το 2012, τελικά τώρα φαίνεται να ορίζονται οι τελικές διαπραγματεύσεις και καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. 

    Το διασκευασμένο σενάριο θα δημιουργήσει ο John Logan, ενώ την σκηνοθεσία θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο Michael Grandage που έχει πλούσιο θεατρικό έργο.


    The Happy Prince


    Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Rupert Everett θα παρουσιάζει ένα κομμάτι της ζωής του ποιητή και συγγραφέα Oscar Wilde

    Συγκεκριμένα θα εστιάσει στα γεγονότα της ζωής του πριν από το τραγικό του φινάλε, δηλαδή στα δύο χρόνια φυλάκισής του, που οδήγησαν σε κάποιους τραυματισμούς και εν τέλει στο θάνατό του. 

    Το περίεργο είναι ότι το είδος της ταινίας χαρακτηρίζεται ως κωμωδία (;) και ο Everett εκτός από την σκηνοθεσία, θα αναλάβει την παραγωγή, αλλά και τον ρόλο του Oscar Wilde. 

    Στα υπόλοιπα μέλη του cast θα δούμε τους Colin Firth, Tom Wilkinson, Edward Fox και Emma Watson

    Το ανησυχητικό είναι ότι τα γυρίσματα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει το προηγούμενο καλοκαίρι και η όλη αναβολή της παραγωγής σίγουρα δεν αποτελεί θετικό οιωνό, δημιουργώντας τον κίνδυνο ότι ίσως τελικά το The Happy Prince να μην ευδοκιμήσει.


    A Foreign Country 


    Άλλη μια κατασκοπευτική ταινία του Firth εκτός του The Secret Service θα είναι το A Foreign Country, μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Charles Cumming

    Η ταινία βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο ακόμα και το μόνο που έχει γνωστοποιηθεί είναι τo όνομα του παραγωγού Silver Reel.

    Στην δημιουργία της ταινίας θα παίξει ενεργό ρόλο η εταιρεία παραγωγής  Raindog Films που ίδρυσε ο Firth

    Εκείνος θα υποδυθεί τον κατάσκοπο Thomas Kell, σε έναν ρόλο που όπως ακούγεται μοιάζει αρκετά με αυτόν του Bill Haydon που ερμήνευσε στο Tinker Tailor Soldier Spy.

    Όλα τα υπόλοιπα σχετικά με την ταινία παραμένουν αόριστα και μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις. 
    Η μοναδική πληροφορία που έχουμε σχετικά, είναι ότι το A Foreign Country θα κυκλοφορήσει μετά το 2015.


    Mad Dogs And Englishmen 


    Από την προηγούμενη χρονιά έχει υπογράψει για να υποδυθεί τον πολυτάλαντο Noel Coward, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της γενιάς του, καθώς ήταν θεατρικός συγγραφέας, συνθέτης, σκηνοθέτης, ηθοποιός και τραγουδιστής. 

    Το σενάριο του Will Holtzman θα εστιάζει στο show που πραγματοποιούσε ο Coward στο Las Vegas to 1955. 

    Στον χώρο The Desert Inn, στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, πραγματοποιήθηκαν ορισμένες ιστορικές βραδιές. 
    Υπήρξε μεγάλη εισροή αστέρων και μη, που έφευγαν από το  Hollywood για να παρακολουθήσουν το act του ήδη καταξιωμένου καλλιτέχνη. 

    Ανάμεσά τους ο Frank Sinatra, η Judy Garland, ο David Niven, η  Lauren Bacall κα. 

    Σκηνοθέτης και λοιποί εμπλεκόμενοι δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί και την ταινία μάλλον θα αργήσουμε κατά πολύ να την δούμε στην μεγάλη οθόνη.

    Νάσος Κυριακίδης.
     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Colin Firth Updates: The Railway Man, Devil’s Knot, Before I Go to Sleep, The Secret Service Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top