F Ο Λόγος του Βασιλιά - The King's Speech - FilmBoy Ο Λόγος του Βασιλιά - The King's Speech - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Λόγος του Βασιλιά - The King's Speech

    Αν είστε από αυτούς – και βάζω και τον εαυτό μου μέσα – που προτιμούν τις Βρετανικές ταινίες εποχής για βασιλιάδες και Δούκισσες λιγότερο βαριές και καθωσπρέπει και περισσότερο ευχάριστες, έξω καρδιά και γεμάτες τρυφερές στιγμές, πιθανότατα το The King’s Speech να είναι μια ταινία για σας/μας.

    Η ...Αγγλόφιλη ταινία του Tom Hooper (του σκηνοθέτη το περσινού αρκετά καλού The Damned United)  παρουσιάζει μια πλευρά των γαλαζοαίματων που δε συνηθίζεται στη Βρετανία, ακόμα κι αν  πρόκειται για τον πιο ...Ιρλανδόφιλο διάδοχο στην ιστορία της Βρετανίας, τον Βασιλιά Γεώργιο τον 6ο.

    Στο νησί πάντως, όταν αποφασίζουν να κάνουν ...βασιλική ταινία, δεν έχουν να σκεφτούν και πολύ το cast.

    Όταν έχεις ηθοποιούς όπως ο Colin Firth και ο Geoffrey Rush, δεν το σκέφτεσαι ούτε δευτερόλεπτο.

    Ο αγαπημένος Βρετανός ηθοποιός Colin Firth (δυστυχώς δεν είδα ακόμα το περσινό A Single Man) παίζει τον Βασιλιά Γεώργιο 6ο, με την Helena Bonham Carter ως σύζυγο, αλλά σε μια περίοδο πριν ακόμα γίνει Βασιλιάς και όντας απλώς Δούκας του York, γνωστός ως Bertie στην οικογένεια.

    Είναι τα μέσα του ‘30 και η Αγγλία βρίσκεται ...




    ...στο κατώφλι του πολέμου με τη Ναζιστική Γερμανία.

    Ο Bertie έχει ένα σοβαρό πρόβλημα: δε μπορεί να μιλήσει μπροστά σε κόσμο χωρίς να χάσει τα λόγια του και να παγώσει τελείως.

    Για αυτό το λόγο πηγαίνει σε έναν Αυστραλό λογοθεραπευτή (Geoffrey Rush) που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημα του και να μπορέσει να βγάλει έναν βαρυσήμαντο λόγο στο Βρετανικό Συμβούλιο όταν αποφασιστεί να κηρυχθεί ο πόλεμος. 


    Ακούγεται κάπως κωμικό αλλά είναι ένα δράμα εποχής, με την εγγύηση του Colin και του Geoffrey.

    Βλέπετε, το The King’s Speech δεν είναι μόνο για το πρόβλημα ομιλίας του Γεωργίου αλλά μιλάει και για την αρχική εμπλοκή της Αγγλίας στο πόλεμο, δείχνει τη κοινωνία και τη ζωή στην Αγγλία της μοναρχίας, εξυμνεί τη σπουδαιότητα της φιλίας και άλλα πολλά.

    Οι κριτικές είναι εξαιρετικές και πολλοί το τοποθετούν - μαζί με το Black Swan - ανάμεσα στα φαβορί για τις φετινές υποψηφιότητες.

    Η ταινία προβλήθηκε στο φετινό φεστιβάλ του Toronto το Σεπτέμβριο για να κάνει πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου σε λίγες αρχικά αίθουσες για να βγει κανονικά στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα η Odeon θα μας το φέρει στις 16 Δεκεμβρίου.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Λόγος του Βασιλιά - The King's Speech Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top