F ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΝΟΣ - A SINGLE MAN - FilmBoy ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΝΟΣ - A SINGLE MAN - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΝΟΣ - A SINGLE MAN

    Ξεκινώντας τη νέα δεκαετία και σεβόμενος τη σχέση μας, πρέπει να είμαι τίμιος μαζί σας. 

    Είχα ένα πρόβλημα γράφοντας για το A Single Man.
    Για την ακρίβεια, δεν ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να γράψω γι’αυτην, πόσο μάλλον να τη δω.
    Επιτρέψτε μου να εξηγήσω πρώτα για ποιο λόγο τελικά το κάνω. 


    Το φιλμ έχει ένα από τα πιο παράξενα κι όμως ενδιαφέροντα trailer που έχω δει, και συνοδεύεται από μια φανταστική μουσική που ψάχνοντας, έμαθα ότι είναι το τραγούδι ‘Clock Tick’ του Abel Korzeniowski ο οποίος είναι και υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα γι’αυτό. 

    Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τρέφω μεγάλη συμπάθεια για τον Colin Firth ως ηθοποιό, ειδικά όταν ακούω για ‘performance of a lifetime’, και μετά τα βραβεία που ήδη πήρε – με κυριότερο αυτών στο φεστιβάλ Βενετίας – και όταν χρίζεται ισχυρός διεκδικητής της Χρυσής Σφαίρας. 

    Γιατί δεν ήθελα να ασχοληθώ;
    Γιατί είναι ένα δράμα σκηνοθετημένο από έναν σχεδιαστή μόδας(!) τον Tom Ford, με θέμα έναν gay (Colin Firth) που χάνει το σύντροφο του και θρηνεί πίνοντας τζιν με τη γειτόνισσα του (Julianne Moore). 


    Παραδέχομαι ότι κινηματογραφικά, η αντρική ομοφυλοφιλία είναι ένα θέμα που ...δε με συγκινεί (στην πιο ευγενική μου εκδοχή). 

    Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Christopher Isherwood του 1964, εποχή όπου διαδραματίζεται και η ταινία. 

    Τη διασκευή σεναρίου έκανε κάποιος David Scearce μαζί με τον Tom Ford, δυο πρωτάρηδες δηλαδή. 

    Παρ’ολ’αυτά, τα φεστιβάλ υποδέχθηκαν τη ταινία με ενθουσιασμό και οι κριτικοί με διθυραμβικά σχόλια για τις ερμηνείες αλλά και τη σκηνοθεσία που, κρίνοντας από το υπέρ-καλλιτεχνικό trailer, είναι όλα τα λεφτά. 

    Ειδική μνεία γίνεται και για την τέλεια αποτύπωση της εποχής του ’60 με τα κοστούμια και τη διακόσμηση, αλλά μη ξεχνάτε...σχεδιαστής μόδας είναι ο άνθρωπος. 

    Μια εξερεύνηση στο θρήνο, την απαγορευμένη αγάπη και τη ζωή μετά από αυτή, κοινώς ένα δράμα που θα μας ψυχοπλακώσει αλλά ίσως να αξίζει το κόπο...και σας το λέω εγώ, ο πουριτανός. 

    Σε περιορισμένη διανομή (9 αίθουσες) στην Αμερική στις 11 Δεκέμβρη αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη σε κανονική (μη με ρωτάτε τι σημαίνει αυτό...δε θέλω να ξέρω). 

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από τη Village αλλά φαντάζομαι η εταιρεία περιμένει τις υποψηφιότητες των Όσκαρ για να ανακοινώσει το πότε.
    Update: Ετσι ακριβως συνεβη και τελικα θα το δουμε στις 18 Φεβρουαριου

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΝΟΣ - A SINGLE MAN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top