F Επικίνδυνο Πάθος - Bel Ami - FilmBoy Επικίνδυνο Πάθος - Bel Ami - FilmBoy
  • Latest News

    Επικίνδυνο Πάθος - Bel Ami

    Για μια ταινία που έχει δώσει τόσο πολύ σημασία στην οπτική λεπτομέρεια, είναι τουλάχιστον κρίμα που το Bel Ami φέρεται να μην έχει τα αποτελέσματα που ήθελαν οι δημιουργοί του.

    Βλέπετε, η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, βγήκε σε VoD στην Αμερική το Μάιο και σε λίγες αίθουσες τον Ιούνη, έτσι οι αδυναμίες του έχουν κατακλύσει τα ιντερνέτια και οι κριτικές είναι επιεικώς κακές.

    Τουλάχιστον, το Bel Ami δίνει στο αστέρι Robert Pattinson περισσότερο χώρο για να παίξει κάτι πιο σημαντικό και να ασχοληθεί με την προώθηση της καριέρας του, ακριβώς τη στιγμή που αρχίζει να ξεφεύγει από την ασυλεία του Twilight και της fanbase του.

    Προσαρμοσμένο από το μυθιστόρημα του 1885 από τον Guy de Maupassant, το Bel Ami είναι μια ζωηρή ιστορία αποπλάνησης και μεθοδεύσεων, που χρησιμοποιεί την έναρξη της Belle Epoque εποχής ως ένα καταπραϋντικό σκηνικό για μια επίδειξη απρέπειας.

    Ένας άπορος πρώην στρατιώτης, ο Georges Duroy (Robert Pattinson, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1) βρίσκεται στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1890 ...



    ...και ‘σκοντάφτει’ πάνω στην ευκαιρία της ζωής του όταν συναντά τον πρώην συμπολεμιστή του, Charles (Philip Glenister, You Will Meet a Tall Dark Stranger) σε ένα κλαμπ.

    Εκείνος θα του προσφέρει την ευκαιρία να ξεκινήσει δουλειά ως δημοσιογράφος σε μια ισχυρή γαλλική εφημερίδα, που διευθύνεται από τον Rousset (Colm Meaney, The Conspirator).

    Επιτυγχάνοντας μια ‘φιλία’ με την ανεξάρτητη γυναίκα του Charles, τη Madeline (Uma Thurman, Ceremony), ο Georges βρίσκει την έξυπνη γυναίκα χρήσιμη για τη δημιουργία άρθρων, βοηθώντας τον να διαπρέψει στο χαρτί και τη δημοσιογραφία.


    Για να διασκεδάζει, ο Georges γίνεται εραστής της Clotilde (Christina Ricci, Bucky Larson: Born To Be a Star), μια γυναίκα με την οποία συνδέεται και συναισθηματικά,  ενώ γοητεύει και τη σύζυγο του Rousset, Virginie (Kristin Scott Thomas, The Woman in the Fifth) με σκοπό να προστατεύσει την ολοένα αυξανόμενη θέση του στην πόλη.

    Ενώ σπουδαία παγκόσμια γεγονότα συμβαίνουν γύρω του, ο Georges δεν σκέφτεται παρά μόνο το δικό του συμφέρον, με την εξωτερική του εμφάνιση και τη γοητεία του ως όπλο για την επίτευξη της προσωπικής οικονομικής σταθερότητας, ενώ η υπόλοιπη ζωή του καταρρέει λόγω των απρόσεχτων καμωμάτων του στις κρεβατοκάμαρες της εποχής.

    Παίζουν ακόμη η Holliday Grainger (Jane Eyre), η Natalia Tena (Harry Poter and the Deathly Hallows: Part 2) και άλλοι.

    Το Bel Ami είναι η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια των Declan Donnellan και Nick Ormerod, αλλά όχι και πρώτη μεταφορά του μυθιστορήματος.

    5 Κινηματογραφικές ταινίες (το 1939 η πρώτη), 2 τηλεταινίες και 2 τηλεοπτικές σειρές έχουν βασιστεί στο Bel Ami του Guy de Maupassant.

    Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο το Φεβρουάριο μαζεύοντας κακές κριτικές συνολικά, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε στις 30 Αυγούστου.



    Bel Ami trailer 2 από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Επικίνδυνο Πάθος - Bel Ami Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top