F Ceremony - FilmBoy Ceremony - FilmBoy
  • Latest News

    Ceremony

    Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα γνωρίζατε τον 27χρονο απόφοιτο του USC Film School, Max Winkler είναι το web video-series Clark and Michael με τον Michael Cera και τον Clark Duke.

    Κατάφερε να πουλήσει ένα σενάριο του στη Fox Searchlight που είχε τίτλο The Ornate Anatomy of Living αλλά περιέργως η ταινία δεν έγινε ποτέ.

    Έτσι, αποφάσισε να πάει με τον αργό δρόμο, τα low budget indies δηλαδή, ξεκινώντας από το Ceremony.

    Πρωταγωνιστεί ο υποτιμημένος Michael Angarano (που θα τον δούμε σύντομα στο Red State αλλά και στο The Art of Getting By) στο ρόλο ενός συγγραφέα παιδικών βιβλίων ονόματι Sam ο οποίος πείθει τον πρώην καλύτερο του φίλο Marshall (Reece Thompson) να περάσουν ένα σαββατοκύριακο μαζί για να αποκαταστήσουν τη φιλία τους.

    Αλλά ο Sam έχει άλλα κίνητρα.

    Σχεδιάζει να παρεισφρήσει στη γαμήλια τελετή που ...




    ...πραγματοποιείται σε ένα μεγάλο παραθαλάσσιο σπίτι στο Long Island επειδή είναι ερωτευμένος με τη νύφη, μια μεγαλύτερη του γυναίκα (και γελοιωδώς πιο ψηλή από αυτόν), τη Zoe (Uma Thurman).

    Παίζει ακόμα ο Jake Johnson (No Strings Attached) στο ρόλο του αδερφού της Zoe, τον Teddy και από αυτά που βλέπω στο trailer μάλλον κλέβει τη παράσταση σε όποια σκηνή εμφανίζεται, και ο Lee Pace (Marmaduke) στο ρόλο του αρραβωνιαστικού της Zoe.

    Χαρακτηριστικό της ταινίας είναι οι πολύ γρήγοροι και ζωηροί διάλογοι, σε σημείο που ίσως είναι ενοχλητικοί σε κάποιους θεατές στην αρχή και μέχρι να συνηθίσουν το ρυθμό. 


    Επίσης, γίνεται εκτενή αναφορά από τα έντυπα στους πολύπλοκους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, στοιχεία που συνηθίζεται να τα συναντάμε σε νεαρούς κινηματογραφιστές που μόλις αποφοίτησαν από τη σχολή, ίσως γιατί το Hollywood δεν έχει προλάβει ακόμα να τους φθείρει.

    Το Ceremony είναι ένα ελπιδοφόρο ντεμπούτο, με το trailer να δείχνει ευθεία πρόθεση για γέλιο (κωμωδία είναι άλλωστε) και τολμώ να προβλέψω ότι τα καταφέρνει.

    Οι κριτικές βέβαια των απαιτητικών του Hollywood είναι οι περισσότερες κακές, αλλά αυτό ποτέ δεν επηρέασε τη στάση μου σε μια ταινία.

    Η ταινία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ του Toronto το περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ βγήκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 8 Απριλίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ceremony Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top