F Ύποπτος Συνωμοσίας - The Conspirator - FilmBoy Ύποπτος Συνωμοσίας - The Conspirator - FilmBoy
  • Latest News

    Ύποπτος Συνωμοσίας - The Conspirator

    Μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1980 με το Ordinary People των 4 Όσκαρ, ο Robert Redford έχει κάνει ταινίες που αποπνέουν τουλάχιστον το σεβασμό.

    Το A River Runs Through It το 1992 ήταν μια όμορφη ταινία, στο Quiz Show του 1994 νομίζω είχε την καλύτερή του στιγμή.

    Καμία σκηνοθετική του δουλειά όμως δε ξεπέρασε τις προσδοκίες και καμία δε μπορεί να χαρακτηριστεί αξέχαστη, ειδικά όταν καταπιάνεται με την πολιτική.

    Τρανό παράδειγμα το Lion for Lambs στο οποίο ο Redford είχε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει μια ιστορία με πολλές προεκτάσεις και τεράστιους ηθοποιούς όπως η Meryl Streep, ο Tom Cruise και ο ίδιος και παρόλα αυτά η ταινία βγήκε μια μετριότητα.

    Μία τέτοια ταινία φαίνεται να είναι και το The Conspirator, μια πολιτική παραβολή εμπλουτισμένη με κάποια ιστορικά γεγονότα.

    Ο James McAvoy (The Last Station) παίζει τον Frederick Aiken, έναν ...




    ...στρατιώτη της Ένωσης (Ομοσπονδίας 27 Πολιτειών του Βορρά κατά τη περίοδο του εμφυλίου της Αμερικής) ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο σαν ήρωας κι ελπίζει να πάρει τη θέση του βοηθού του γερουσιαστή Johnson (Tom Wilkinson, The Green Hornet) ως επιτυχημένος δικηγόρος.

    Στη πρώτη του υπόθεση όμως θα δοκιμαστούν οι προσωπικές πεποιθήσεις και οι ηθικές αντοχές του:
    Θα υπερασπιστεί τη Mary Surratt (Robin Wright, The Private Lives of Pippa Lee), μητέρα ενός νεαρού ονόματι John (Johnny Simmons, Scott Pilgrim vs the World), η οποία υποτίθεται ότι συνωμότησε μαζί με έναν άλλον (Toby Kebbell, The Sorcerer's Apprentice) στη δολοφονία του προέδρου Abraham Lincoln. 


    Διστακτικός στην αρχή για την αθωότητα της, ο Frederick ξεκινά μια απρόθυμη εκστρατεία για να μην καταδικαστεί σε θάνατο.

    Όταν όμως γίνεται σαφές οτι ο εισαγγελέας (Danny Huston, The Warrior's Way)  και ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης (Kevin Kline, No Strings Attached) έχουν σχεδιάσει τη καταδίκη της ανεξαρτήτως αποδείξεων, ο νεαρός δικηγόρος διακινδυνεύει τη καριέρα του για να ελευθερώσει τη Mary και μάχεται για τα ιδανικά για τα οποία κυριολεκτικά μάτωσε στον πόλεμο.

    Παίζουν ακόμη η Evan Rachel Woods (Whatever Works), ο Justin Long (Going the Distance), ο Colm Meaney (Get Him to the Greek) και η Alexis Blendel (The Good Guy).

    Το The Conspirator έχει ελαφρώς περισσότερες καλές κριτικές και έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 15 Απριλίου, έχοντας μαζέψει $10 εκατομμύρια μέχρι σήμερα.



    The Conspirator trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ύποπτος Συνωμοσίας - The Conspirator Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top