F Wanderlust - FilmBoy Wanderlust - FilmBoy
  • Latest News

    Wanderlust

    Το Wanderlust είναι το είδος της κωμωδίας που πιθανότατα δεν θα τραβήξει το τεράστιο ακροατήριο, ανεξάρτητα αν το αξίζει ή όχι.

    Με το ύφος και τον τόνο στα όρια του low budget indie, και μια ημερομηνία κυκλοφορίας που είχε καθυστερήσει πολλούς μήνες, το κλίμα δεν έδειχνε προς μια τρομερή επιτυχία, σε μια αγορά άλλωστε όπου βγαίνουν ουκ ολίγα φιλμ με αντίστοιχο ρομαντισμό και θρασύτατη δράση.

    Η ταινία είναι παραγωγής Judd Apatow και χωρίς αμφιβολία, διαθέτει την εκκεντρικότητα που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του ...χιουμορίστα (;) κινηματογραφιστή.

    Ο Paul Rudd (Our Idiot Brother) και η Jennifer Aniston (Horrible Bosses) πρωταγωνιστούν ως George και Linda, ένα παντρεμένο ζευγάρι του Manhattan που πιάνονται στη χαοτική ζωή των χίππις.

    Ο George δουλεύει σε μια πολυεθνική για την οποία δεν πολυνοιάζεται, ενώ η Linda βρίσκεται σε μια αιώνια αναζήτηση για μια καριέρα και έναν σκοπό στη ζωή.

    Όταν φτάνει μια πολύ άσχημη μέρα που αφήνει τον George χωρίς δουλειά και τις δημιουργικές ελπίδες της Linda πεσμένες ...



    ...το ζευγάρι συνειδητοποιεί ότι η ζωή/τρέξιμο στη πόλη της Νέας Υόρκης τελείωσε, καθώς δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά το διαμέρισμα τους στην ακριβή περιοχή.

    Νικημένοι και θλιμμένοι, ο George και η Linda πακετάρουν τα πράγματά τους και ξεκινάνε για την Ατλάντα, για να ζήσουν με τον αντιπαθητικό αδελφό του George, Rick (Ken Marino, ο οποίος συν-έγραψε το σενάριο) και τη γυναίκα του Marissa (Michaela Watkins, The Back-Up Plan).

    Στο δρόμο, σταματούν στο γραφικό Elysium Bed and Breakfast, το οποίο μετατρέπεται σε μια (κυριολεκτικά) life-changing εμπειρία, καθώς ο George και η Linda ανακαλύπτουν ότι αυτό το B & B στεγάζει μια κοινότητα από εκκεντρικούς χαρακτήρες ελεύθερου πνεύματος, με επικεφαλής έναν όμορφο και χαρισματικό hippie που ονομάζεται Seth (Justin Theroux, Your Highness).

    Μετά από μια πραγματικά ευτυχισμένη πρώτη νύχτα, η κοινότητα του Elysium τους ικετεύουν να μείνουν και να συμμετάσχουν στην κοινότητά τους, αλλά το νευρικό ζευγάρι δεν είναι έτοιμο για μια υπερ-cool κοινοτική διαβίωση και ελεύθερο έρωτα.


    Μια σύντομη αλλά κολασμένη διαμονή στο σπίτι του Rick και της Marissa όμως είναι αρκετή για να το αλλάξει αυτό, και πριν το καταλάβουν, ο George και η Linda επιστρέφουν στο Elysium, έτοιμοι να απορρίψουν τον  αγχωτικό αθέμιτο ανταγωνισμό της πόλης και να αγκαλιάσουν τα ιδανικά της ζωής των hippies.

    Αλλά όταν το ζευγάρι αρχίζει να οδεύει σε διαφορετικές κατευθύνσεις, θα ανακαλύψει ότι η εξιδανικευμένη άποψη για τη ζωή στη κοινότητα δεν ταιριάζει και πολύ με την πραγματικότητα.

    Στη σκηνοθεσία είναι ο David Wain και πάιζουν ακόμη ο Alan Alda (Tower Heist), η Malin Akerman (The Bang Bang Club), ο Joe Lo Truglio (Paul) και άλλοι.

    Το Wanderlust προβλήθηκε στις αμερικάνικες αίθουσες στις 24 Φεβρουαρίου, έκανε άνοιγμα στη πρεμιέρα $6,5 εκατομμύρια και έκλεισε ένα μήνα μετά με $17 εκατομμύρια.

    Παρόλα αυτά, η ταινία έχει περισσότερες καλές κριτικές από κακές, έστω και οριακά, κάτι που ίσως σημαίνει ότι αξίζει το χρόνο σας.

    Στην Ελλάδα το έχει πάρει η UIP αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινώσει το πότε (και το αν) θα τη βγάλει στις αίθουσες.



    Wanderlust trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Wanderlust Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top