F 15 Rising Starlets του Hollywood: Carey Mulligan - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Carey Mulligan - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Carey Mulligan

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Και κλείνουμε με μια ηθοποιό, για την οποία το Hollywood τρέφει μεγάλες ελπίδες. 

    Η 27χρονη Βρετανή Carey Mulligan δείχνει να έχει μια έμφυτη ευγένεια και βγάζει κάτι το αριστοκρατικό.  

    Παρότι νέα ηθοποιός, διαθέτει ποιότητα και σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει στην 7η τέχνη. 
    Το Hollywood πάντως την έχει λατρέψει, καθώς αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς αυτή την στιγμή. 

    Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της έγινε ως μια από τις μικρές αδελφές της Keira Knightley στο Pride & Prejudice το 2005, συνέχισε με διάφορες mini-σειρές του BBC και τηλεοπτικές εμφανίσεις, και είχε ένα μικρό ρόλο στην ταινία And When Did You Last See Your Father?...


    Το 2009 όμως το όνομά της θα γινόταν γνωστό παγκοσμίως. 
    Αρχικά έπαιξε στο συγκινητικό The Greatest, στο οποίο υποδύθηκε την έφηβη που ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, χάνει τον φίλο της. 

    Τότε μαθαίνει ότι είναι έγκυος και μην έχοντας πουθενά αλλού να στραφεί για βοήθεια, κατευθύνεται στην οικογένεια του νεκρού της φίλου. 

    Ο γονείς του αδικοχαμένου αγοριού είναι οι Susan Sarandon και Pierce Brosnan, οι οποίοι αρχικά αν και δεν θέλουν να το παραδεχτούν, έχουν ανάγκη την κοπέλα για να αρχίσουν να θεραπεύουν τις πληγές τους, όσο γίνεται. 

    Η ταινία δεν σημείωσε επιτυχία, αλλά η ίδια θα λάμβανε την προσοχή παγκοσμίως λόγω του ανεξάρτητης παραγωγής, An Education

    Σε αυτό, υποδύθηκε την δεκαεξάχρονη Jenny, η οποία θα γοητεύσει και θα γοητευθεί από έναν playboy με τα διπλά της χρόνια, με φόντο το Λονδίνο του 1960. 

    Κάτι παραπάνω από θετικά ήταν τα σχόλια για την ερμηνεία της και η ίδια βραβεύθηκε σχεδόν σε όλα τα φεστιβάλ όπου προβλήθηκε η ταινία, με πιο σημαντική διάκριση, αυτή των βραβείων Αγγλικής Ακαδημίας, BAFTA.

    Χάρη στην ξαφνική δημοσιότητα που γνώρισε, κέρδισε έναν ρόλο στο Public Enemies με Johnny Depp, Marion Cotillard και Christian Bale

    Μικρό, αλλά σημαντικό ρόλο είχε και στο αδικημένο Brothers, στο οποίο όλοι οι πρωταγωνιστές έδωσαν πολύ καλές ερμηνείες. 

    Στη συνέχεια επέλεξε  κάτι πιο mainstream, με το sequel του Wall Street του Oliver Stone, ως κόρη του Michael Douglas

    Με την Keira Knightley συναντιέται ξανά στο δραματικό Never Let Me Go, κερδίζοντας υποψηφιότητα α΄ γυναικείου ρόλου στα Saturn awards

    Την είδαμε επίσης σε δύο από τις σημαντικότερες ταινίες της περασμένης χρονιάς, το Drive και το Shame

    Για το δεύτερο μάλιστα, ο σκηνοθέτης Steve McQueen ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με την νεαρή ηθοποιό, που τροποποίησε λίγο τον ρόλο της, έτσι ώστε η  Carey να τηρεί τις προδιαγραφές για να τον υποδυθεί.

    Όσον αφορά το άμεσο μέλλον, έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα γυρίσματα για το The Great Gatsby του Baz Luhrmann, όπου θα συμπρωταγωνιστεί με τον Leonardo DiCaprio και θα το δούμε τον Δεκέμβριο του 2012. 

    Στη γνώριμη δεκαετία του '60 θα επιστρέψει το 2013 για το δραματικό Inside Llewyn Davis και θα προσπαθήσει να μας εντυπωσιάσει για ακόμα μια φορά. 
    Και μάλλον θα τα καταφέρει.

    Δείτε τις 15 Rising Starlets του Hollywood ΕΔΩ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Carey Mulligan Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top