F The Bang Bang Club - FilmBoy The Bang Bang Club - FilmBoy
  • Latest News

    The Bang Bang Club

    Ας πούμε ότι βρισκόσασταν σε μια έρημο του Σουδάν και βλέπατε ένα αδύναμο, υποσιτισμένο παιδί να σέρνεται προσπαθώντας να φτάσει στο καταυλισμό σίτισης των Ηνωμένων Εθνών που απέχει λίγα μέτρα από εκεί.

    Δίπλα του προσγειώνεται ένας γύπας στο μέγεθος του παιδιού και κοιτά το παιδί απειλητικά.

    Το παιδί κουρνιάζει εξαντλημένο και δε φαίνεται να τα καταφέρνει.

    Τί θα κάνατε σε μια τέτοια υποθετική κατάσταση;

    Αν είσαστε επαγγελματίας φωτογράφος/ρεπόρτερ, θα βάζατε τον κατάλληλο φακό στη μηχανή και θα περιμένατε 20 λεπτά να ανοίξει τα φτερά του ο γύπας για να αποθανατίσετε τη στιγμή.

    Αυτό έκανε ο φωτορεπόρτερ Kevin Carter το Μάρτιο του 1993, αφήνοντας το κοριτσάκι να πεθάνει αλλά τραβώντας μια φωτογραφία που κέρδισε το Pullitzer και την οποία μπορείτε να δείτε αν googl-άρετε 'Kevin Carter Picture'.

    Για την ιστορία, να πω ότι ο εν λόγω 'άνθρωπος' ...



    ...αυτοκτόνησε 1 χρόνο αργότερα μένοντας άφραγκος και στοιχειωμένος από τη δυστυχία που αντίκρυσε στη ζωή του ως φωτογράφος.

    Στο The Bang Bang Club του Steven Silver, η φωτογραφία αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στη πλοκή, με τον Kevin Carter να τον υποδύεται ο Taylor Kitsch (X-Men Origins: Wolverine).

    4 Νοτιοαφρικανοί φωτορεπόρτερ καλύπτουν τις αιματηρές τελευταίες ημέρες του απαρτχάιντ και γίνονται γνωστοί στο διεθνή τύπο ως 'The Bang Bang Club'.

    Παρά τη φήμη τους και τον rock n'roll τρόπο ζωής τους, και οι τέσσερις σημαδεύονται από τη φρίκη του πολέμου και υποφέρουν από τα ηθικά διλήμματα της δουλειάς τους.

    Η ταινία βασίστηκε στο βιβλίο των φωτογράφων Greg Marinovich (που τον υποδύεται ο Ryan Phillippe, The Lincoln Lawyer) και Joao Silva (Neels Van Jaarsveld), πραγματικά μέλη του Bang Bang Club.

    Ειλικρινά, δεν ξέρω αν το ρομάντζο του Carter με τη photo editor (Malin Akerman, Elektra Luxx) είναι πραγματικό και λίγο με νοιάζει.

    Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι να προβάλλονται συχνότερα τέτοιες ταινίες - όχι απαραίτητα καλές (οι κακές κριτικές σε αυτό είναι ελαφρώς περισσότερες) αλλά ταινίες που να δείχνουν με σκληρό τρόπο στα καλοαναθρεμμένα μάτια μας τη δυστυχία, τον πόνο και τη σκληρότητα των ανθρώπων αυτού του κόσμου.

    Ίσως έτσι απαλλαχτούμε από την αρρωστημένη νοοτροπία μας να γυρνάμε τη πλάτη σε οτιδήποτε δεν συμβαίνει κοντά μας.

    Αυτός είναι ο κόσμος μας κύριοι και δεσποινίδες.
    Σε αυτόν το κόσμο ζούμε και θα'πρεπε να το θυμόμαστε πάντα.

    Το The Bang Bang Club προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 22 Σεπτεμβρίου


    The Bang Bang Club trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Bang Bang Club Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top