F Paul - FilmBoy Paul - FilmBoy
  • Latest News

    Paul

    Δικαιότατα υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για τη τρελή κωμωδία Paul -  ποιοτικά τουλάχιστον γιατί εισπρακτικά κανένας δεν περίμενε τεράστια νούμερα αφού τέτοιες geek ταινίες όσο καλές και να είναι, φαίνεται να προσελκύουν συγκεκριμένο κοινό (βλ. Scott Pilgrim vs the World).

    Πρώτα και κύρια για το πρωταγωνιστικό δίδυμο, τον Simon Pegg και τον Nick Frost, που έβαλε το χέρι του και στο σενάριο, και αφού ο Pegg είναι υπεύθυνος για κωμωδίες όπως το Shaun of the Dead (πολύ καλό) και το Hot Fuzz δεν μπορείς μνα μην έχεις απαιτήσεις.

    Μετά είναι ο σκηνοθέτης των Superbad (επίσης πολύ καλό) και Adventureland (απλά καλό), ο Greg Mottola.

    Αλλά και η ιδέα είναι εξαιρετική και πρωτότυπη.

    Φίλοι από παιδιά και super σπασίκλες, ο Graeme (Simon Pegg) και ο Clive (Nick Frost) επισκέπτονται τη Μέκκα των geeks, το Comicon στο San Diego.

    Αφού βρίσκονται στο δικό τους κόσμο των nerds και των παράξενων κωδικών επικοινωνίας, ξεκινάνε ...




    ...με ένα νοικιασμένο RV να επισκεφτούν τα πιο hot σημεία της νοτιοδυτικής Αμερικής όπου έχουν εμφανιστεί UFO.

    Στο δρόμο θα γνωρίσουν διαφόρων χρωμάτων ντόπιους, την θρήσκα Ruth (Kristen Wiig, τελευταία στο All Good Things) η οποία φορά ένα t-shirt με τον Ιησού καρτούν να πυροβολεί στο πρόσωπο τον Δαρβίνο(!) και έναν καπνιστή εξωγήινο με το όνομα Paul ο οποίος δραπέτευσε από μια απόρρητη εγκατάσταση και τρέχει να ξεφύγει από τους κυβερνητικούς και συγκεκριμένα από τον πράκτορα Zoil (Jason Bateman).

    Αν όλα αυτά δεν σας λένε ότι πρόκειται για μια μαμάτη ταινία, έχω κι άλλα. 


    Το Paul έχει πολλές αναφορές σε sci fi ταινίες του ’80, με αποκορύφωμα το τηλεφώνημα που κάνει ο εξωγήινος Paul στον ίδιο τον Steven Spielberg (μιλάει ο ίδιος), για να του πει ‘...δυο λογάκια για τον E.T.’!

    Τη φωνή του Paul τη δανείζει ο Seth Rogen, την ίδια εποχή που γύριζε το The Green Hornet.

    Οι περισσότερες κριτικές είναι πολύ καλές, ακόμα και όταν οι περισσότεροι περίμεναν κάτι ακόμα καλύτερο.

    Το Paul έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 18 Μαρτίου με $13 εκατομμύρια στο πρώτο τριήμερο, νούμερα ικανοποιητικό μιας και οι προβλέψεις το έδιναν γύρω στα $12.

    Είπαμε, αυτές οι ταινίες δε σπάνε ταμεία.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Paul Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top