F Πώς Να Κλέψετε έναν Ουρανοξύστη - Tower Heist - FilmBoy Πώς Να Κλέψετε έναν Ουρανοξύστη - Tower Heist - FilmBoy
  • Latest News

    Πώς Να Κλέψετε έναν Ουρανοξύστη - Tower Heist

    Με αρχικό όνομα Trump Heist και περιγραφές του στυλ 'Ocean 11 σε κτίριο', το Tower Heist ήταν στα σχέδια από την εποχή που ο Brett Ratner είχε συμφωνήσει να κάνει το reboot του Conan the Barbarian!

    Στο μεταξύ, κι ενώ ο Ratner δεν ασχολήθηκε τελικά με τους βάρβαρους (ευτυχώς), το σενάριο του Tower Heist πέρναγε από σειρά διορθώσεων κυρίως λόγω του cast που συγκεντρώθηκε.

    Θα συμφωνείτε βεβαίως ότι όταν βάλεις έναν Eddie Murphy στο ρόλο, αλλάζεις κατά πολύ τον χαρακτήρα προσθέτωντας του ατάκες και δίνωντας του περισσότερο χρόνο στη ταινία.

    Όταν οι εργαζόμενοι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην άκρη του Central Park ανακαλύπτουν ότι δισεκατομμυριούχος που καταλαμβάνει το ρετιρέ είναι ένας απατεώνας ο οποίος τους έχει στερήσει την συνταξιοδότησή τους, οργανώνουν την εκδίκησή τους.


    Ο Josh Kovacs (Ben Stiller, Little Fockers) είναι μάνατζερ σε πολυτελή κτίρια της Νέας Υόρκης για πάνω από μια δεκαετία και τίποτα δεν ξεφεύγει από το αιχμηρό μάτι του.

    Στην κορυφή του ουρανοξύστη κατοικεί ο Arthur Shaw (Alan Alda, Nothing But the Truth), ένας μεγιστάνας της Wall Street που ξαφνικά βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό εξ αιτίας υπεξαίρεσης 2 εκατομμυρίων δολαρίων από τους μετόχους του, τα οποία υποτίθεται ότι θα αξιοποιούσε στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

    Ο Josh και οι φίλοι του έχουν λίγες ημέρες μόνο για να αποκαταστήσουν την αδικία, γι'αυτό στρέφονται έναν μικροαπατεώνα (Eddie Murphy, Imagine That) που θα τους βοηθήσει να κάνουν το ακατόρθωτο: να κλέψουν το διαμέρισμα-οχυρό του μεγιστάνα κάτω από τη μύτη του Shaw και τις φρουρές του FBI, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια της πράκτορα Claire Denham (Tea Leoni) που παρακολουθεί τη δράση του μεγιστάνα. 


    Οι αυτοσχέδιοι κλέφτες είναι ο νευρικός θυρωρός (Casey Affleck, The Killer Inside Me), ο μεσίτης (Matthew Broderick), το παιδί του ασανσέρ (Michael Pena, 30 Minutes or Less) και η πολεμοχαρής οικονόμος (Gabourey Sidibe).

    Αν και άπειροι, έχουν ένα πλεονέκτημα: ξέρουν το κτίριο σπιθαμή προς σπιθαμή.

    Δε θυμάμαι να είχα συναντήσει πρόσφατα τόσο συμπαθές σε μένα cast σε μια ταινία.

    Ο Eddie Murphy και ο Ben Stiller είναι από τους αγαπημένους μου κωμικούς και τη Tea Leoni πάντα απολαμβάνω να τη βλέπω (σε όλο και μικρότερους ρόλους είναι η αλήθεια).

    Και αν ο Chris Rock ήταν λίγο πιο γρήγορος και υπέγραφε πριν πάρει το ρόλο ο Ben Stiller (αν και τότε θα μιλάγαμε για το African American Ocean's 11), νομίζω θα ήταν η καλύτερή μου.

    Το Tower Heist κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 3 Νοέμβρη και την ίδια ημέρα θα το δούμε και στην Ελλάδα.



    Tower Heist trailer 2 by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πώς Να Κλέψετε έναν Ουρανοξύστη - Tower Heist Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top